Ano, pri takom mnozstve kablov a kedze mas dom (vyhoda technickej miestnosti, pripadne hocijakej spajze, kde to vies dat), tak by som jednoznacne riesit rack + rackovy switch. Potrebujes rack, rackovy patch panel (kam nakrimpujes kable z miestnosti), rackovy switch. Rackovy patch panel ma klasicke LAN RJ-45 konektory, ktore medzi nim a switchom prepojis kratkymi tzv. patch kablami. Su to makke LAN kable, obycajne 0.5-1m dlhe, podla vzdialenosti patch panelu a switchu.
Ked budes mat net z anteny, tak ti do racku pride obycajny LAN kabel, ktory zapichnes do switcha. Pripadne bude pred nim este router od poskytovatela. V prip. optiky poskytovatel doda dnes uz "konvertoro-router" co je konvertor z optickeho kabla na klasicky LAN kabel, a wifi router zaroven. Kedysi to byvali dve separatne krabicky. Z neho dalej ide tiez klasicky LAN kabel, ktory strcis do switcha. Vo vacsine pripadov nemozes mat vlastny opticky "konvertoro-router" musis pouzivat ten od poskytovatela. Ten si samozrejme nepusti do siete kadejake nepodporovane zariadenia, takze preto. Niektori to ale umoznuju, pocul som myslim o Antiku.
_________________ Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM Xiaomi 14T 256GB |