[ Príspevkov: 25 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné

Dobry den, chcel by som sa vas spytat ci niekto nevie ako napisat kod, ktory mi bude vkladat zaznamy do databazy vzdy do prveho riadka.

Alebo ako vyberat z databazy a zoradit to od najnovsieho pridaneho zaznamu po najstarsi pridany zaznam.

A este by som potreboval urobit takuto funkciu: Aby mi to urobilo tak ze ak je uz zaznamov v databaze napr. 30 tak aby mi tie najstarsie vymazalo

Cize nieco na sposob pokecu - jednej miestnosti

ROZPISEM TO TAKTO:
1. Pouzivatel vlozi do textoveho okna spravu
2. Klikne na tlacidlo a prida sa sprava do databazy
3. Vyberu sa z databazy vsetky zaznamy a ak je zaznamov viac ako 30 najstarsie sa vymazu
4. Vyberu sa z databazy zaznamy (pomocou cyklov) a zoradia sa tak aby hore boli najnovsie a dole najstarsie

CIZE NIECO NA SPOSOB POKECU.

A ak by vedel niekto pomoct este s tym:
1. nieco ako zabezpecenie ze pouzivatel moze posielat jednu spravu za 2 sekundy
2. a este by som potreboval nieco ako ochranu proti tapetarom

DUFAM ZE TO NEJE NA VAS MOC A DAKUJEM VOPRED ZA POMOC :-D :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...

nieco take by nebol problem spravit...ide len o dohodu a chvilu casu....napis mi sukromnu spravu a dohodneme sa...btw na nete byvam niekedy len raz za den tak s odpovedou to moze chvilu trvat :)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

qacer píše:
nieco take by nebol problem spravit...ide len o dohodu a chvilu casu....napis mi sukromnu spravu a dohodneme sa...btw na nete byvam niekedy len raz za den tak s odpovedou to moze chvilu trvat :)
myslim ze tu sa nejedna o nejaku ponuku prace ale o pomoc s takym niecim, cize aj dalsi -> svoje ponuky sem ani nemusite pisat....


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

zoradenie od najnovsieho po najstarsi je lahke, len pridas:

Kód:
ORDER BY nazov stlpca DESC


mazanie poslednych by som tiez vedel, ale asi spravim chybu v syntaxi, php robim kratko:

Kód:
if($id>30) {
   DELETE FROM tabulka WHERE id > 30 LIMIT 1
}

tymto si ale niesom moc isty, takze neber to moc vazne :D ale mozno ta napadne zvysok


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

myslim ze takto by miu to nefungovale kedze potom by sa mu ulozili dalsie zaznamy od id 31 a to by mu zmazalo secky, jedine ze by mu to ukladalo tak, ze novy prispevok by mal id1 a stale by sa to menilo ale to by strasne zatzazovalo db


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 21.10.2007 18:53 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

OK DIK, UZ MI LEN TREBA MAZANIE PRETOZE CO SI NAPISAL TAK MA DRAKO PRAVDU "ASI" vyskusam este potom nejako tak - ale surne a hlavne rychlo by som potreboval to zabezpecenie casom a proti tapetarom a samozrejme to mazanie

DIK :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

hmm, a co tak to zapisovat nejak do suboru, a tam to premazavat? tak ma to len napadlo..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Vymazávanie viac ako 30 záznamov za každým načítaním je niečo neuveriteľne neefektívne.

Na to, aby si výstup obmedzil na 30 riadkov zoradených od nanovšie pridaných ti stačí vkladať časový údaj alebo nejaké primary key id (najlepšie oboje, cez ten čas ani nemusíš zoraďovať, ale je fajn ho vypisovať vo výstupe). No a potom klauzula LIMIT!

Kód:
SELECT id_spravy, text_spravy, autor_spravy, cas_spravy FROM pokec
ORDER BY id_spravy DESC LIMIT 30


Tadá, žiadne vymazávanie, žiadne zbytočné onanovanie s databázou... Pamätaj, najpomalšie na webových aplikáciách sú najčastejšie databázové dopyty. Naviac, ak nebudeš zbytočne vymazávať, získaš celkom slušný archív správ. Necháš si ho povedzme na 7 alebo 30 dní a až potom budeš staršie správy vymazávať. Nakonfiguruješ CRON a povedzme raz za 24h sa ti vymažú tie niekoľkodňové správy. Zaťaženie aplikácie minimálne, pridaná služba naviac, čo by si ešte chcel? Aha, ochranu proti tapetárom a obmedzenie odoslania správy...

Tieto dve veci nutne zvýšia časové a iné nároky, takže je dobré si ich dokonale premyslieť. Možno ti teraz ani nenapíšem najefektívnejší algorytmus (je to tak na 99,9999999% isté, že bude neefektívny).

Čiže, niekto pošle správu, ty si pozrieš, či už náhodou neposlal rovnakú správu a či už náhodou neposlal správu za menej ako 2 sekundy... Pomôže nám pri tom náš starý známy stĺpec s časovou informáciou (typ TIMESTAMP).

Teraz neviem, či je lepšie nechať výpočty na SQL alebo na PHP - PHP bude asi rýchlejšie a intuitívnejšie, ale mohli by nastať problémy s časovou synchronyzáciou. Takže, SQL.

Kód:
$query = "SELECT id_spravy text_spravy, cas_spravy FROM pokec WHERE autor_spravy = '".$toto_je_ten_tapetar."' AND(text_spravy = '".$toto_je_ta_tapeta."' OR (TIMESTAMPDIFF(SECOND, cas_spravy, NOW()) < 2)) ORDER BY id_spravy DESC LIMIT 1"; // aha, zase sme pouzili LIMIT!
$result = mysql_query($query);
/* teraz pride kuzlo - ak clovek tapetoval, alebobol prilis rychly, tento SQL prikaz by mal vratit prave 1 riadok - znamena to, ze nic neulozime. ak nie, vrati riadkov 0 a mozme jeho spravu veselo ulozit. */

if(mysql_num_rows($result) == 1){
echo "ERROR MESSAGE - SI HNUSNY TAPETAR, ALEBO SI PRILIS NADRZANY";
} else {
/* sem si vlozis kod, ktorym ulozis jeho spravu */
}


Snáď si sa v tom nestratil, keby niečo, ostatní ti pomôžu ;) .


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...

Ja by som tu mazanie z databázy veľmi neriešil, pretože to, čo napísal v zadaní je v spojení s databázou zlým návrhom. Poradil by som ti ukladanie tých správ radšej do súboru, pretože dotazovať sa na databázu kvôli 30 záznamom je neefektívne. Databázy boli navrhnuté na niečo iné. ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA

:oops: na co boli db navrhnute???


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...

Myslím, že to vieš rovnako ako ja. ;) Možno som to tým svojim príspevkom trochu prehnal, ale chcel som len napísať toľko, že databázy by sa mali využívať na ukladanie mnohonásobne viac údajov a nie tridsať záznamov, ktoré by sa pravidelne mazali. Takýto prístup k databáze je naozaj neefektívny. Dobré riešenie navrhol p360t, alebo je tu ešte možnosť, ktorú som spomínal ja. Ale určite by som neflirtoval s využitím databázy, ak ju nevyužijem naplno. (Dnes mám také filozofické myslenie, tak som to trochu zdramatizoval ;) )


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.07
Prihlásený: 02.09.09
Príspevky: 7
Témy: 0 | 0

možno by stálo za zmienku ukladať údaje v pamäti.. (teda ak hovoríme o php)..
rozhodne však nedať prednosť súborom, ako databáze.. totálny nezmysel.. aj keď hovoríme iba o 30 záznamoch.. okrem toho si nemyslím, že bude potrebovať iba jednu entitu..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...

Teraz som si uvedomil, že použitie súborov by nemuselo byť až také jednoduché, pretože sa môže stať, že do toho súboru budú súčasne pristupovať viacerí užívatelia. A ošetriť to by bolo trochu zložitejšie. Takže databáza bude dobré riešenie, ale určite nie mazať z nej dáta pri každom prístupe. ;)

To final: Ešte sa vrátim k tomu totálnemu nezmyslu. Keď to nabudúce napíšeš, aby si zavrhol nejaké riešenie, napíš prosím aj prečo. Lebo takto je to, čo si napísal totálny nezmysel. Ja som si tu obhájil obe varianty, neskor mi došlo, že tie súbory neboli najšťastnejšie riešenie, ale v iných prípadoch sú riešením niekedy lepším ako databázy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.10.07
Prihlásený: 02.09.09
Príspevky: 7
Témy: 0 | 0

neviem čo sa tam dá obhajovať.. je to proste nezmysel.. hovoriť o neefektívnosti.. že na to databáza nie je stavaná, to je moc..
stačí keď sa chytíš za srdce a porovnáš manipuláciu so súborom a databázou..

či lepšie je zabiť čas, vynaložiť viac úsilia a hlavne pochovať pohodlie?
už len tá predstava - parsovanie, návrh štruktúry, bezpečné oddelovanie (nebodaj serializácia či iné typy ukladania?), budúce úpravy, ak beriem v úvahu, že existuje v DB aj entita užívatelia a my teraz budeme mať IDčka jej inštancií niekde v súbore, neni o čom - s tou pamäťou by bola odpoveď totožná, ale to je riešenie v rámci rýchlosti ;)..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 28.04.07
Prihlásený: 03.11.09
Príspevky: 133
Témy: 1 | 1

Codik: súčasný prístup k súboru pri zápise podľa mňa stačí ošetriť použitím funkcie flock().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.09.06
Prihlásený: 05.01.16
Príspevky: 47
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava,...

To final: Ja ti úplne rozumiem. Len chcem povedať, že navrhovať databázu pre 30 záznamov a neustále k nej pristupovať za účelom jej pravideľného premazávania je neefektívne. A to mi myslím dáš za pravdu. Nebavím sa tu o efektívite programovania, ale efektivite spracovania tých údajov. Už som zhodnotil, že prístup k súborom je v tomto prípade zlý, ale je rovnako zlý ako neustály prístup k databáze.

To imcold: Ďakujem, viem. ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 22.10.2007 19:32 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Ok dik p360t dufam ze to pomoze - momentalne nemozem byt na PC, len obcas kuknem tak to vyskusam neskor.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 29.10.2007 15:41 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

p360t píše:
Kód:
$query = "SELECT id_spravy text_spravy, cas_spravy FROM pokec WHERE autor_spravy = '".$toto_je_ten_tapetar."' AND(text_spravy = '".$toto_je_ta_tapeta."' OR (TIMESTAMPDIFF(SECOND, cas_spravy, NOW()) < 2)) ORDER BY id_spravy DESC LIMIT 1"; // aha, zase sme pouzili LIMIT!
$result = mysql_query($query);
/* teraz pride kuzlo - ak clovek tapetoval, alebobol prilis rychly, tento SQL prikaz by mal vratit prave 1 riadok - znamena to, ze nic neulozime. ak nie, vrati riadkov 0 a mozme jeho spravu veselo ulozit. */

if(mysql_num_rows($result) == 1){
echo "ERROR MESSAGE - SI HNUSNY TAPETAR, ALEBO SI PRILIS NADRZANY";
} else {
/* sem si vlozis kod, ktorym ulozis jeho spravu */
}



Potreboval by som s tym pomoct - Aky format toho casu ma byt?

Pretoze ak bude nejaky prelom napr. zapisalo to 20:01:59 a skontroluje to s tym 20:02:00 tak neviem ci to neurobi nejaku sarapatu.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Bude to OK, lebo je to typ TIMESTAMP a nie VARCHAR, preto ho databáza spracúva ako dátum (určený rokom, mesiacom, dňom, hodinou, minútou a sekundou) a nie ako náhodnú postupnosť znakov. Túto funkciu používam už dlho a je to dobré riešenie aj vzhľadom na existenciu prestupných rokov, nerovnakého počtu dní v mesiaci a podobných "lahôdok" ktoré v meraní času ľudia používajú...

Edit: ešte doplním, že do databázy sa aktuálny čas vloží magickým CURRENT_TIMESTAMP, tj.

Kód:
INSERT INTO tabulka (stlpec1, stlpec2, stlpec_s_datumom) VALUES ('jozko', 'mrkvicka', CURRENT_TIMESTAMP)


Podstatné je, nevložiť to do apostrofov.


Naposledy upravil p360t dňa 29.10.2007 16:12, celkovo upravené 1

_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 29.10.2007 16:11 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

hurra funguje to - mam tam len par chyb este vyladim skusim aspon - a nws ako sa zapisuje nejaka error sprava ze ti vyskoci okno s tlacidlom ok a tam ta sprava error?

ak to je to error message tak to nefunguje


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

To sa robí Javascriptom:

Kód:
<script>
alert('ERROR MESSAGE');
</script>


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 29.10.2007 16:15 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

aha a nevies nahodou - to je uz asi posledna otazka - ako urobim taku vec ze pri naloadnuti stranky bude kurzor v nejakom textboxe aby mohol pouzivatel hned pisat

a ak chcem aby kontrolovalo poslednych pridanych 30 riadkov? lebo takto mi to kontroluje so vsetkymi riadkami.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

Tak tam napíš, akú chybu ti to vypíše a ako vyzerá tvoj SQL query.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 31.10.2007 11:53 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

nemohol by si mi upravit ten kod co si mi pisal na to aby kontrolovalo proti tapetarom poslednych 30 riadkov?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.08.07
Prihlásený: 05.06.12
Príspevky: 419
Témy: 61 | 61
Bydlisko: Humenné
Napísal autor témyOffline : 04.11.2007 14:34 | Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...

prosim pomozte skusal som to hocjako ale njde, napiste mi pls ten kod len s ty m rozdielom, ze bude kontrolovat, ci neje tapeta nahodou v poslednych pridanych 30 riadkov

thx


 [ Príspevkov: 25 ] 


Ako vkladat do databazy na zaciatok alebo...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

sims 2 ako mam vkladat do skiny (pomozte)

v Počítačové hry

1

393

18.01.2010 17:15

ac.milan

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

The sims 2 ako vkladat do hry ucesy, oblecenie atd

v Počítačové hry

1

2194

28.12.2009 11:07

ac.milan

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Ako na začiatok?

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

216

07.07.2012 22:59

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako kupit NB,ked mam na zaciatok 10 000 a chcel by som ho...

v Notebooky a netbooky

7

285

04.12.2008 16:27

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako spolahlivo vybrat z databazy nahodny zaznam..?

v Databázy

8

774

11.01.2007 21:30

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spustit z databazy objekt OLE vo VB6?

v Delphi, Visual Basic

8

893

10.11.2008 10:22

84mischo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mam problem neviem vkladat text do odkazov HTML

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

947

10.03.2006 18:43

Intelman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaciatok

v Webdesign

18

1077

02.07.2008 11:21

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zaciatok

v PHP, ASP

8

531

08.04.2008 17:51

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vista - začiatok :)

v Operačné systémy Microsoft

21

489

30.12.2008 9:37

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

na zaciatok

v Webdesign

11

801

04.11.2008 13:05

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

java začiatok

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

5

297

02.10.2011 15:00

ViVe®s

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Na začiatok - Help

v Grafické programy

2

184

25.09.2011 20:05

Denco1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zaciatok s databazami

v Databázy

10

1027

04.12.2011 0:21

doubleR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Začiatok s webdesignom

v Webdesign

4

174

24.12.2013 13:16

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Assembler - Začiatok výuky

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

424

29.05.2013 9:49

Revolution



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF