[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 03.03.2008 20:26 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

Ako sa robi nieco take, ked chcem pracovat s databazou v realnom case, aj ked uzivatel prave nic nerobi? napr. po 5 minutach necinnosti ho odhlasit, alebo ak dojde k updatu mysql tabulky, tak ho na to upozornit (v chate)...
lamem si nad tym hlavu a nejde mi to do nej :D


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 03.03.2008 21:48 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

djsulo píše:
Ako sa robi nieco take, ked chcem pracovat s databazou v realnom case, aj ked uzivatel prave nic nerobi? napr. po 5 minutach necinnosti ho odhlasit, alebo ak dojde k updatu mysql tabulky, tak ho na to upozornit (v chate)...
lamem si nad tym hlavu a nejde mi to do nej :D


mozes kazdeho usera odhlasit v pripade ze ukladas session do SQL :) potom staci jednoducho spravit fciu ktora vymaze hnodnoty tabulky session (odhlasi usera) a druha ju zablokuje a mozes pracovat nerusene so sql :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 03.03.2008 22:04 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

noooo, nie je problem davat session do mysql, s tym sa podla mna uplne super pracuje, ale neviem ako na taku funkciu, ktora by vycistila tabulku po uplynuti neaktivity usera.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 04.03.2008 7:40 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

djsulo píše:
noooo, nie je problem davat session do mysql, s tym sa podla mna uplne super pracuje, ale neviem ako na taku funkciu, ktora by vycistila tabulku po uplynuti neaktivity usera.


tak samozrejme ze budes musiet ukladat posledne aktivity usera do sql potom stci dat do headeru alebo indexu proste tej casti co sa ti nacita stale toto:
Kód:
$time = 600;
   
$sql = "DELETE FROM sessions WHERE " . time() ." - last_action > " . $time;
$res = mysql_query($sql);
a pokial by si nechcel ukladat posledny cas aktivity do sql ale do session alebo cookies tak to zase bude fungovat iba pokial user nejaku tu aktivitu urobi. pretoze samozrejme treba odosielat poziadavku na server :) jedinym vychodiskom je potom javascript. ale to uz je na tebe ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 9:25 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

tak som si to nejako aj predstavoval. ulozit aktualny time pri aktivite na kazdom skripte a zaroven pozerat ci cas nie je vacsi ako X sekund od predchadzajuceho ulozenia. mohlo by to byt ucinne.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 04.03.2008 9:27 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

otazocka.. nemoze sa to stat pri velkej stranke prilis narocne na server ?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 9:45 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

no v tom mas asi pravdu. navrhnes najake ine riesenie? inak konkretne na tejto stranke mavam denne mozno 100 pristupov, max. 200 co bolo. nie je to forum, ani nic podobne.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.03.2008 9:47 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

no tao máte ako AJAX v nejakom intervale zisťuje nejakú vec a odosiela späť požiadavku. Pri poriadnom serveri to nie je problém ale napr. na ic.cz je to veľký problém ... (viem o tom svoje, veď robím ten chat)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 04.03.2008 9:56 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

no ja som nasiel nasledujuci skript na automaticke odhlasenie, ale neviem ci to bude lepsie riesenie :) mne sa to celkom paci..
Kód:
<?

session_start();

$limit=15;
if ((time()-$_SESSION['akce'])>$limit)
{
echo "odhlasen";
}

else
{
echo "alive";
}


if ($_GET['url'])
{

$_SESSION['akce']=time();

}

?>

rada z fora jakpsatweb. co na to poviete ?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 10:08 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

jasne, je to asi lepsie. nezatazuje databazu vobec a do nej updatnem iba ked je uzivatel automaticky odhlaseny.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 04.03.2008 10:33 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

no tento sposob je dobry ale ak chces ty odhlasovat userov rucne tak nemozes :) napr ked chces robit v db a s isteho dovodu chces aby sa ti nikto nemohol prihlasit. ale inak suhlsim je to dobry sposob na chat napr. ale mne viac vyhovuje ukladanie session do DB :)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 10:37 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

ja mam v db tiez stlpec kde pisem stav uzivatela, ten session je iba v prehliadaci. ale ked zisti, ze nie aktivny viac ako X minut, tak odstrani session, ale aj updatne databazu.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 04.03.2008 10:44 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

vl4kn0 píše:
no tento sposob je dobry ale ak chces ty odhlasovat userov rucne tak nemozes :) napr ked chces robit v db a s isteho dovodu chces aby sa ti nikto nemohol prihlasit. ale inak suhlsim je to dobry sposob na chat napr. ale mne viac vyhovuje ukladanie session do DB :)


tak jasne, napisal som len automaticke odhlasenie, ked chces rucne odhlasovat tak to je dalsich par riadkov, ale myslim ze s tym problem nie je...
hladal som hlavne sposob, ako co najmenej zatazit server, a myslim ze takymto sposobom to bude asi najmensia zataz...
sulo, aky vyznam ma updatnut db ? myslis napr preto, aby si vedel zistit kedy bol naposledy aktivny ?
vlakno, naco ukladat session do db ? aspon kym to nema archivacne ucely, podla mna to len zbytocne zatazuje server...session ma oproti databaze iste "rychlostne" vyhody a sluzi napr na udrziavanie kratkodobejsich informacii. keby bolo db lepsie pouzit, tak by asi neexistovalo moznost tvorit sessions :)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 21:00 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

mne sa ten sposob odhlasovania zapacil. databazu chcem updatovat preto, aby som ostatnych ludi mohol informovat, kto je online, pretoze mam tam taky mensi chat. a s tymi session mas pravdu, odkedy ich pouzivam, tak nemam problem s nijakymi premennymi - vsetko sa da preniest vsade ;)


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 21:29 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

este jedna vec:
ak user vypne browser, tak ziadna session sa nemoze destroynut, ani updatnut db a v tom pripade aj tak zostane ako online v db. co v tomto pripade?


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 04.03.2008 21:32 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

osetri to na cas ze napr. po 5 min necinnosti ho vyhodi, myslim ze sa to tu niekde pisalo (necital som to)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 21:41 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

ved ja by som to chapal, ale neviem kde to mam napisat? lebo ta kontrola session je vtedy, ked user navstivi dany skript. ale toto neviem ako osetrit, kedze by to malo pracovat uplne same.


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 04.03.2008 21:48 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

tak nejaku stranku vkuse refreshuj. napriklad mozes dat frame 1x1px v ktorom bude ten skript a nech sa refreshzuje kazdu minutu a ked sa ti nerefreshne do 10min napr tak ho vyhodi


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
Napísal autor témyOffline : 04.03.2008 21:50 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

hodit ho niekde do indexu a bude pokoj... vyskusam


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako upozornit uzivatela na zmenu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 04.03.2008 22:06 | Ako upozornit uzivatela na zmenu

el mariachi: session v sql je dobre na to aby si napr mohol vypisat ludi ktory su prihlaseny(bez sql by si to ako spravil?) alebo ho rucne odhlasit(bez sql sa to neda). etc.. je toho kopec. a session s apokial viem pouzivaju na prenasanie premennych medzi subormi bez potreby prepojenia ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
 [ Príspevkov: 20 ] 


Ako upozornit uzivatela na zmenu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zakázať zmenu IP v PC

v Siete

1

289

24.04.2011 23:01

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako odblokovat zmenu voltaze na gigabyte hd 6870

v ATI/AMD grafické karty

2

234

11.08.2011 16:13

kempic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spavit uzivatela Adminom

v Redakčné systémy

3

928

10.06.2006 17:16

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC od uzivatela - ako otestovat ?

v Benchmarky a diagnostické programy

6

263

05.09.2013 7:51

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win XP ako vymazať užívateľa?

v Operačné systémy Microsoft

1

495

13.09.2011 18:20

wiini

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zisti admin heslo ineho uzivatela

v Operačné systémy Microsoft

9

1069

24.11.2011 20:51

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win Vista.. Ako odheslovat uzivatela?prestalo fungovat heslo

v Operačné systémy Microsoft

9

1636

17.11.2010 12:22

Seth Sparrow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moznost ako obist prihlasovacie heslo uzivatela Windows XP

v Operačné systémy Microsoft

2

1301

22.05.2007 16:54

fero182

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - Ako zmeniť názov priečinka s menom uživateľa?

v Operačné systémy Microsoft

2

1869

10.12.2010 11:51

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skript na zmenu obrazku

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

896

04.05.2008 12:04

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program na zmenu kodovania

v Ostatné programy

0

369

31.03.2007 19:13

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na zmenu hlasu

v Ostatné programy

7

8201

10.02.2006 22:43

Intelman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program zmenu formatu filmov

v Video programy

0

266

29.11.2011 16:10

Nerro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na zmenu lišty

v Ostatné programy

1

135

23.03.2015 10:28

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čo zapríčiní IP zmenu adresy?

v Poskytovatelia internetu

4

244

12.11.2015 12:05

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na hormadnu zmenu kvality

v Grafické programy

2

699

13.04.2006 15:57

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF