[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice

potreboval by som poradit, ako si ulozim externy XML subor na moj server, aby som ho mohol odtial parsovat.

Teraz parsujem priamo z externeho suboru, avsak zatazuje to server a moj web je zavisly od druheho serveru.

Prosim o radu, ako vlastne ten subor mam ulozit na moj server...dakujem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Stiahni jeho obsah PHPckom, vloz obsah do vytvoreneho suboru na svojom serveri a parsuj ten.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

nacitas si obsah vzdialeneho suboru napr. pomocou file_get_contents a ulozis u seba do suboru...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

- ak je zrovna down, neprepíšeš starý a pokúsiš sa znova napr. o pol hodiny. Spúšťanie skriptu by som riešil cez cron.
- Connect do db spravíš až po načítaní súboru.
- Pozri si stream context, dá sa cez to nastaviť maximálny čas, koľko čakáš na odpoveď
Skopírované z komentárov http://php.net/manual/en/function.file-get-contents.php
Kód:
$ctx = stream_context_create(array(
    'http' => array(
        'timeout' => 1
        )
    )
);
file_get_contents("http://example.com/", 0, $ctx);

To sú nejaké hinty, na ktoré sme pomaličky prišli keď sme riešili podobný problém ako ty. Ak ti nepomohli, rozpíšem, čo potrebuješ


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 11.01.2010 22:16 | ako ulozit externy XML subor na moj server

hm, no skusim to pomocou cron raz za den zapisat do dtb, alebo do suboru na mojom serveri..

len je tu aj tak problem - totiz jedna sa o tv programy - vyse 70 stanic a kazda stanica ma program na 7 dni. Kazda stanica ma iny XML subor a kazdy den vysielania tiez iny XML subor... to vsetko keby som mal zapisat do dtb, tak to asi nema zmysel...

ked napr. zapisem len tie , ktore sa zobrazuju stale na hlavnej stranke tak OK, ale ked uzivatel chce zobrazit dalsie, tak opat problem s externym parsovanim a zatazou...


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

To nie je zas toľko dát, aby si to nemohol naládovať do db

Pozor na to, že raz za deň. Skôr by som to dal raz za hodinu alebo pol hodinu, aby si mal možnosť pokúsiť sa znova v prípade neúspechu ak je ten druhý server dole. A pokaždé sa len pozrieť na nejaký záznam v db, že kedy si naposledy získaval tie xml. Ak je dátum príliš starý, až vtedy sa pokúsiš.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 12.01.2010 17:45 | ako ulozit externy XML subor na moj server

no ono sa to nezda, ale je to dost dat... totiz ked beriem len programy na aktualny den pre 70 stanic - musim naparsovat 70 XML suborov v cykle, pretoze ID v URL sa meni... spravilo 20 a uz pise ze timeout...

proste v noci to neupdatlo kvoli timeout php scriptu... takze som musel dat do cyklu max. 5x parsovanie.. a je tych cyklov viac. Takto to vyzera ze uz funguje.

Neviem si predstavit ako by som naparsoval program pre 7 dni pre 70 stanic naraz...kedze prave kvoli tomu padal server ze ma velmi dlhu odozvu script ktory posiela poziadavku na dalsi server...

ale takto je to ok, aspon tie aktualne budu na serveri.

Inak nedavam to potom do dtb, ale ukladam ich ako xml na moj server.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

poznáš set_time_limit()?
Mne niektoré skripty bežia aj niekoľko hodín
Ale môže to toľko trvať aj kvôli tomu, že na viacerých serveroch vtedy prebieha upratovanie, inštalujú sa updaty, sťahujú sa dáta, robia sa zálohy... proste sa vykonávajú kadejaké náročné veci, ktoré by cez deň nebolo vhodné riešiť a robia sa v čase najnižšej návštevnosti.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

ono 70 staníc na 7 dní. Ak jedna stanica dá denne premierne 20 programov tak 70*20 * 7 = 1400*7 = 9800 záznamov, čo nie je tak veľa. Takže ja byť tebou tak všetky riadky dám z XML do DB a 5 dní máš pokoj. Inak tie výpočty som tu dal preto, lebo raz som potreboval z DB vytiahnuť a do XML zapísať cez 19 000 riadkov a do minúty som to s prehľadom stihol.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

ja by som updatoval aj tie programy, ktoré už máš zapísané. Napríklad v 2001. keď padli dvojičky odrazu všetky televízie zmenily program. A týždeň by si písal na stránke hovadiny, napr. že ide angelika a pritom by išli správy.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

No miesto toho, by som si spravil zadné vierka pre extrémne situácie, kedy by manuálne prikázal premazať DB a nahodiť nový TV program.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

toto je jedna z možností ako riešiť, čo som napísal :) vlastne asi jediná
ale s citom, lebo kým načítaš tie programy a hovoríš, že to dlho trvá, tak by si bol nejaký čas bez dát keby si nedával pozor


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

no asi minútu :D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
ako ulozit externy XML subor na moj server

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

mohol by si mat tmp tabulku, do nej to naladovat a potom data skopirovat do ostrej.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 14 ] 


ako ulozit externy XML subor na moj server



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako parsovat xml súbor?

v PHP, ASP

1

227

19.02.2010 14:11

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XML subor a javascript

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

735

22.12.2009 11:36

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

kontrola ci je subor xml

v PHP, ASP

14

760

28.07.2009 10:40

jozef.rusnak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s .XML (Asi zakódovaný súbor)

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

162

26.02.2010 16:56

hasic1010

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit velky obrazok ako pdf

v Grafické programy

2

960

01.11.2009 15:57

Seth Sparrow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako vylepšiť moj pc ale názor na môj procesor

v PC zostavy

5

366

15.02.2010 22:26

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit prezentaciu ako video

v Video programy

15

3071

08.09.2010 19:32

lucy2459

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit skicar

v Ovládače

1

664

22.11.2009 0:19

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit http stranku

v Ostatné programy

2

535

30.07.2009 13:00

stafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AkoZistitAdresu na ktorej je zobrazeny moj subor - referer?

v PHP, ASP

2

236

29.12.2010 22:05

Vlad

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako ulozit *.fla do *.swf?

v Ostatné

2

770

07.08.2007 19:26

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako uložiť graf v delphi.

v Delphi, Visual Basic

6

820

17.08.2009 13:08

SVD

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

photoshop - nejde ulozit ako jpg

v Grafické programy

2

943

18.10.2010 14:40

kesaj

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit $_SESSION do db

v PHP, ASP

6

443

15.12.2009 21:25

wronker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit online vysielanie stv1

v Video programy

6

2132

23.04.2008 19:59

svejk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ulozit a napalit stranku???

v Sieťové a internetové programy

1

400

20.01.2007 10:57

audiotrack



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF