[ Príspevkov: 19 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 28.08.2007 9:43 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Mam obycajny upload suboru /konkretne obrazku/ na server:
Kód:
($_FILES['subor']['name'] != "")
{
   $uploadDir = 'obr/';
   $uploadFile = $uploadDir . $_FILES['subor']['name']

... atd


Pricom subor je nazov obrazka, ktory uploadoval uzivatel /napr. obrazok1/ a name je koncovka /napr. jpg/.

Chcel by som premenovat nazov obrazka napr. na "$id" /$id mi figuruje na stranke ako nahodne cislo/. Teda obrazok1.jpg by sa premenoval na $id.jpg /teda napr. 1.jpg/. Skusal som funkciu rename "subor", ale to nefungovalo - ono to asi premenuje len nazov premennej "subor" a nie jej obsah. Viete mi prosim poradit?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 9:56 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Troska som nepochopil tvoj zapis: aky subor, aky name? Vidim tam 2-rozmerne pole $_FILES['subor']['name'], to by nemalo predstavovat 2 premenne...$_FILES['subor'] asi neobsahuje ziadnu obycajnu hodnotu, iba dalsie pole...

edit: ked uz, tak:
Kód:
$_FILES['subor']['name'] - nazov suboru obrazka
$_FILES['subor']['size'] - velkost
$_FILES['subor']['type'] - typ


ak chces premenovat subor a tak ho ulozit:
Kód:
$pripona = explode(".", $_FILES['subor']['name']);
$novy_nazov = $id.".".$pripona[1];


a potom ho uz len ulozis:
Kód:
move_upload_file($_FILES['subor']['tmp_name'], $uploadDir.$novy_nazov);


takto by to mohlo fungovat, ale netestoval som to...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 28.08.2007 10:14 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

mas upload a ty chces aby ti ten subor ktory uploadujes premenovalo napr na 1.jpg aj ked ten subor uz ma taky nazov? a napriklad by tam bol obrazok 1.jpg a ty chces aby ho ten novy uploadovany prepisal?


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 10:18 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

taka mensia chybicka, ma byt:
Kód:
move_uploaded_file


on pravdepodobne chce, aby mali tie obrazky jedinecny nazov, preto ich premenuvava...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 28.08.2007 10:26 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

ja som sa tu na to kedysi pytal... ak by si chcel premenovavanie cez databazu mozes pouzit
Citácia:
Asi by si si to musel ale prisposobit trochu...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 28.08.2007 11:04 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Tomu kodu, co som napisal, predchadza formular
Kód:
<p> Pridaj súbor (max. 1MB)<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1048576" /> Vyber súbor v poèítaèi <input name="subor" type="file" /><br> </p>


Cize "subor" obsahuje vlastne nazov obrazku. A ja chcem, aby sa kazdy obrazok bezohladu na nazov, premenoval na id.jpg. Pricom id bude stale ine cislo zhodne s ID clankom, ku ktoremu bude patrit obrazok.

Myslim, ze to co napisal Stenley, by malo byt ono. Odskusam a dam vediet. Zatial diky.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 12:55 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Kód:
($_FILES['subor']['name'] != "")
{
   $uploadDir = 'obr/';
   $uploadFile = $uploadDir . $id.".jpg";

... atd

kde $id mas id clanku ;)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 13:26 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

stenley píše:
ak chces premenovat subor a tak ho ulozit:
Kód:
$pripona = explode(".", $_FILES['subor']['name']);
$novy_nazov = $id.".".$pripona[1];


toto by platilo len kaby tam nebola bodka v nazve...napr fotka.002.jpg mas 3 objekty v poli...ja pozivam
Kód:
if ($_FILES['subor']['type']=="image/pjpeg")$pripona="jpg";
elseif ($_FILES['subor']['type']=="image/jpeg")$pripona="jpg";
elseif ($_FILES['subor']['type']=="image/gif")$pripona="gif";
elseif ($_FILES['subor']['type']=="image/png")$pripona="png";
elseif ($_FILES['subor']['type']=="image/x-png")$pripona="png";

daju sa tam dat aj bmp, ale to by som v kontrole zastavil ,lebo je to zbytocbne velke.
Toto sa da pouzit aj pri pracou s GD kniznicou


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 13:30 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

mas pravdu, ale bol to len priklad, ako by sa to dalo riesit a je uz len na programatorovi, aby si osetril vsetko co treba...

nie je problem spravit nieco ako toto:
Kód:
list(,$pripona) = explode(".", $_FILES['subor']['name']);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 13:52 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

stenley píše:
mas pravdu, ale bol to len priklad, ako by sa to dalo riesit a je uz len na programatorovi, aby si osetril vsetko co treba...

nie je problem spravit nieco ako toto:
Kód:
list(,$pripona) = explode(".", $_FILES['subor']['name']);

ja som sa naucil jednu vec: chyba plodi chybu
najlepsie je kej sa hned vyriesi problem, nie napisat nieco nekompletne, co si potom on doriesi.
ja som mal rovnaky problem, tiez som nevedel vybrat priponu, nakoniec ma napadlo hento
btw keby niekto pozrel tuto temu tak cely skript je tu: http://www.pcforum.sk/pridat-vt14761.html


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 14:02 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

nj, ale ked mu ponuknes hned "100% riesenie" , nikdy sa nenauci, ako to funguje a bude sem furt pisat, ked mu nieco nepojde...

priznam sa, nad tym som neuvazoval, ze by mohla byt v mene suboru bodka, ale o tom to je - ak sa vyskytne dalsi problem, ktory som nebral do uvahy, aby som ho vedel vyriesit...

o tom by sa dalo vela diskutovat, ale myslim, ze v programovani je ovela vacsim prinosom efektivnost a univerzalnost...


Naposledy upravil stenley dňa 28.08.2007 14:09, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 14:08 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

stenley: mna to tiez nenapadlo, a potom som to musel opravovat, ked uz niekto raz spravi chybu, preco by mali robit tu istu dalsi ludia :)


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 14:20 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

aby sa naucili, ako sa to spravne robi, treba ich nechat troska premyslat :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 14:27 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

stenley píše:
aby sa naucili, ako sa to spravne robi, treba ich nechat troska premyslat :)

no tak v tomoto suhlasim...ked si pozeram starsie prispevky moje o PHP sa divim ake blbosti som sa pytal ze som to nedokazal sam vyriesit :filth:


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 14:41 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

qacer píše:
no tak v tomoto suhlasim...ked si pozeram starsie prispevky moje o PHP sa divim ake blbosti som sa pytal ze som to nedokazal sam vyriesit :filth:


tiez som na tom podobne :)
nic sa neda robit, treba sa stale zdokonalovat...
pred rokom som si myslel, ze uz celkom solidne ovladam PHPcko, a teraz ked pozriem, co som to za haky-baky stvaral v mojich starych skriptoch, radsej ich nikomu neukazujem, lebo by ma vysmiali :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 28.08.2007 14:59 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

ak by to este niekoho zaujimalo tak funkcia
Kód:
strrchr($retazec,$vyraz)
najde posledny vyskyt vyrazu(cize aj bodky) a vrati retazec od toho miesta az po koniec retazca.
takze
Kód:
strrchr("je.to.na.disku.jpg",".")==".jpg"


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 28.08.2007 20:03 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

qacer a stenley: uz to tak funguje!!! Som vam velmi povdacny.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 20:31 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

nz :D


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.08.2007 21:03 | Ako premenovat nazov obrazka v PHP?

nz, aj nabuduce ;)


 [ Príspevkov: 19 ] 


Ako premenovat nazov obrazka v PHP?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako sa premenovať na youtube ?

v Služby a webstránky

6

479

13.07.2014 11:50

kuma

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako prosim premenovat kos na Kandlu?

v Operačné systémy Microsoft

6

335

02.01.2009 14:29

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP&MySQL - Nevlozit ten isty nazov 2x do db ?

v PHP, ASP

2

198

06.05.2012 21:54

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstrániť pozadie z obrázka

v Grafické programy

2

171

15.05.2013 10:56

hujco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochranná známka ako názov domény

v Domény

1

208

23.07.2014 15:32

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem ako zmeniť názov funkcie

v PHP, ASP

8

343

19.01.2010 16:37

onkel1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Visacka (..neviem presne nazov) ako na to?

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

333

28.01.2009 21:57

proxy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zmenim v googli nazov mojej stranky?

v Internetový marketing, SEO, reklama

5

304

07.03.2012 19:23

ultimateman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows 7 - Ako zmeniť názov priečinka s menom uživateľa?

v Operačné systémy Microsoft

2

1866

10.12.2010 11:51

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vypisat prvok pola, ked nazov indexu je v premennej

v PHP, ASP

2

246

10.01.2010 13:49

Mysql_dodo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ikona sa neda vymazat ani premenovat (Win Vista)

v Operačné systémy Microsoft

1

292

05.04.2008 15:15

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť index.php ako homepage

v Redakčné systémy

4

520

01.09.2006 9:59

BaSkeR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP-Fusion ako?

v Redakčné systémy

1

367

20.07.2007 11:48

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na PHP stránky

v PHP, ASP

3

1728

07.10.2007 1:48

enorm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako najsť php.ini

v Webhosting a servery

3

1356

30.03.2011 11:12

semo1212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php fusion ako nahram mod?

v Redakčné systémy

4

1049

16.03.2008 10:08

feips



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF