[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 05.12.2007 15:43 | ako pouzit prikaz ereg

zdravim.
z formulara do premennej $vek nacitavam hodnotu

ako ju mam osetrit cez fciu ereg, aby mi to vracalo 1ku len ked je to cislo naozaj cislo ! a nie su tam znaky a podobne

zatial to mam takto: $cislo = ereg("[0-9]", $vek);

ale vezme mi to, aj ked zadam napriklad vek: 23h .. proste hocijake pismenko tam vlozim ...

takze este raz: aka podmienka je na kontrolu, ze retazec je cislo a obsahuje len cisla.

mozno to ide aj inak, ale mna napadla hned funkcia ereg

+ este by nezaskodilo overit, ci je to cislo mensie ako 4 cifry, asi by to malo byt: and strlen($vek)>3)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2007 16:01 | ako pouzit prikaz ereg

da sa to vyriesit viacerymi sposobmi, trebars aj cez ten ereg, ako si spomenul, takze sa zameriam prave nan:
Kód:
ereg("[[:digit:]]", $vek)


a ked tam chces mat max 3 cislice, tak
Kód:
ereg("[[:digit:]]{1,3}", $vek)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 05.12.2007 16:13 | ako pouzit prikaz ereg

stenley píše:
da sa to vyriesit viacerymi sposobmi, trebars aj cez ten ereg, ako si spomenul, takze sa zameriam prave nan:
Kód:
ereg("[[:digit:]]", $vek)


a ked tam chces mat max 3 cislice, tak
Kód:
ereg("[[:digit:]]{1,3}", $vek)


dakujem ... super, to som potreboval ... to {1,3} znamena od 1 do 3 pocet prvkov? ak by som chcel max 5 miestne bolo by to {1,5} ?

vidim, ze si odbornik, vdaka ... a ako by ten ereg vyzeral povedzme, keby som chcel maximalne 5 znakov, kde prve 2 znaky by mali byt cislice a ostatne 3 znaky velke pismena abecedy, napriklad: 54AHOJ


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2007 16:20 | ako pouzit prikaz ereg

jj, presne ako hovoris, {x,y} znamena od x do y znakov

ak chces presne 5 znakovy retazec (2 cislice + 3 velke pismena), tak potom
Kód:
ereg("^[0-9]{2}[A-Z]{3}$", $string)


v tom predchadzajucom priklade som zabudol dat zaciatok (^) a koniec retazca ($)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 05.12.2007 16:42 | ako pouzit prikaz ereg

stenley píše:
jj, presne ako hovoris, {x,y} znamena od x do y znakov

ak chces presne 5 znakovy retazec (2 cislice + 3 velke pismena), tak potom
Kód:
ereg("^[0-9]{2}[A-Z]{3}$", $string)


v tom predchadzajucom priklade som zabudol dat zaciatok (^) a koniec retazca ($)

vdaka, takze moja povodna uloha ma vyzerat takto?

ereg("^[[:digit:]]{1,3}$", $vek)

preco su tam 2 zatvorky [[ a ]] ? myslim to digit, co je v 2 zatvorkach.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 05.12.2007 16:57 | ako pouzit prikaz ereg

jednoduchsie by sa dalo checknut aj cez php funckiu is_numeric (ci je cislo, lenze to moze byt aj desatinne), preto pre vek je lepsie pouzit vyssie spomenute riesenie...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 05.12.2007 19:05 | ako pouzit prikaz ereg

dulius píše:
vdaka, takze moja povodna uloha ma vyzerat takto?

ereg("^[[:digit:]]{1,3}$", $vek)

preco su tam 2 zatvorky [[ a ]] ? myslim to digit, co je v 2 zatvorkach.

ano, ma to tak byt, ved si to vyskusal a uvidis, ci to funguje ako ma...

[[:nieco:]] - predstavuje urcitu skupinu znakov, zalezi od toho, co za "nieco" dosadis, napr:
[[:digit:]] - cislice 0-9
[[:alfa:]] - pismena a-z A-z
[[:alnum:]] - alfanumericke znaky
atd


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako pouzit prikaz ereg

Registrovaný: 20.01.07
Prihlásený: 08.11.17
Príspevky: 398
Témy: 86 | 86
Napísal autor témyOffline : 05.12.2007 19:46 | ako pouzit prikaz ereg

dakujem, uz je mi to jasne


 [ Príspevkov: 8 ] 


ako pouzit prikaz ereg



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky prikaz pouzit?

v Ostatné

12

476

13.02.2011 18:20

chameleo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

aky prikaz pouzit?

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

220

16.06.2010 9:57

Ikinko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pouzit blesk?

v Mobilné zariadenia

5

722

14.06.2007 15:55

Mastros

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pouziť target _blank ?

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

281

13.11.2011 13:20

Adzi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Mafia - ako pouzit sniperku?

v Počítačové hry

8

1287

16.03.2008 12:08

Lukas69

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

da sa pouzit ako nabijacka......

v Ostatné

3

249

26.02.2008 22:38

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WIFI siet-ako a co pouzit?

v Siete

5

330

22.02.2008 16:59

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pouzit lab top ako wifi router

v Sieťové a internetové programy

2

107

27.09.2011 0:22

svejk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat do playlistu prikaz na vypnuie hudby v danom case

v Ostatné programy

0

89

18.10.2012 19:54

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako použiť Logitech Driving force GT v starších hrách?

v Externé zariadenia

0

84

16.04.2016 11:22

BrNcO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Je mozne pouzit iMac 27" ako monitor k PS3 ?

v Monitory, televízory a projektory

0

255

28.08.2011 14:39

Quniverse

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ereg, ereg_replace

v PHP, ASP

3

807

16.09.2009 12:04

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] ereg, pole

v PHP, ASP

2

353

20.03.2009 15:14

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ereg spojene s htmlspecialchars

v PHP, ASP

1

184

06.04.2012 12:42

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

samsung s8300, pc studio, ako to cez to pouzit jak modem?

v Siete

1

638

12.11.2009 19:02

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

príkaz find

v Operačné systémy Unix a Linux

2

89

07.12.2013 20:18

ela



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF