[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
NapísalOffline : 30.10.2012 21:29 | Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Ahojte.

Ako by sa dalo ošetriť zadanie desatinnej čiarky? Potrebujem to pri práci s double v SQL. Ak dám čiarku, tak ignoruje ju a aj všetko za tým. Treba bodku. Je nejaká možnosť ako automaticky v inpute zmeniť čiarku na bodku? Prípadne ako to zmeniť v premennej? Nevadí ak sa bude zobrazovať bodka, ale potrebujem aby to bolo blbuvzdorné pri zadávaní.

Dakujem.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 30.10.2012 21:34 | Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Kód:
$vystup = str_replace(",",".",$vstup); // výmena všetkých čiarok za bodky
$vystup = (float) $vystup; // pretypovanie premennej

Viac v dokumentácií na php.net


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.08.10
Prihlásený: 03.04.17
Príspevky: 116
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 31.10.2012 11:06 | Ako ošetriť desatinnú čiarku?

prečo treba pretypovať premennú? mám radšej použiť float ako double priamo v DB? Prečo? dakujem


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.10.2012 11:28 | Ako ošetriť desatinnú čiarku?

čo sa týka php riešenia: http://php.net/manual/en/function.number-format.php

Nie som si istý, či sa to dá riešiť na strane MySQL servera bez použitia iného typu stĺpca...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.10.2012 11:50 | Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Ak zadas cislo s desatinnou ciarkou a ako default decimal_point je nastavena bodka (alebo naopak), tak ti ani number_format() nepomoze.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako ošetriť desatinnú čiarku?

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 31.10.2012 12:31 | Ako ošetriť desatinnú čiarku?

To pretypovanie som tam použil len pre obmedzenie vstupov typu 12,8741,45 (výstup zo str_replace by bol 12.8741.45 za pretypovaním je to 12.8741). Chcel si ošetrenie, takže je to nejaký vstup od užívateľa a ten treba vždy overiť.


_________________
always is always wrong
 [ Príspevkov: 6 ] 


Ako ošetriť desatinnú čiarku?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako ošetriť vstup z textarea do funkcie mail()

v PHP, ASP

11

372

25.05.2010 22:58

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena desatinej bodky na ciarku - excel

v Ostatné programy

2

1153

01.07.2014 9:25

ygiigy09

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Stači ošetriť všetko naraz?

v PHP, ASP

3

134

04.09.2014 0:22

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Da sa nejako osetrit, aby programator neukradol projekt?

v Obchody, reklamácie a právo

6

232

12.07.2013 18:58

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

samsung nenajde ako bootovatelne mediun, inak ide ako ma

v Optické zariadenia

0

385

27.03.2009 21:53

ejo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nainstalovat javu do pc s pristupom ako uzivatel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

527

18.03.2008 8:40

redw

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WEB stranka.ako na nu a ako s nou

v Ostatné

13

1123

12.10.2007 21:54

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung S8300 ultra touch ako navigacia. ako na to?

v Mobilné zariadenia

6

809

26.11.2009 22:25

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako inštalovať módy ho PHPbb a ako na reklamu !!!

v Redakčné systémy

8

2626

30.03.2008 15:39

MarkoSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako si nastavim router/modem/wifi? Citaj ako prve!

v Siete

3

930

17.07.2015 13:52

Tonko340

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako kopirovat text z pdf kde je ako obrazok

v Ostatné programy

1

234

19.10.2014 20:18

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako po preinstalovani mat parametre ako minuly uzivatel

v Operačné systémy Microsoft

1

222

20.08.2008 8:42

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako nastaviť v notebooku výkonnejšiu grafiku ako primárnu.

v ATI/AMD grafické karty

0

186

12.12.2015 21:10

krakenis

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

ČÍTAJ AKO PRVÉ: Ako sa správne pýtať pri skladaní počítača?

v PC zostavy

0

12176

28.09.2007 12:38

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako je možné že maloobchody majú často lepšie ceny ako

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Obchody, reklamácie a právo

36

3808

20.11.2009 15:49

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Návod: Ako si spravit doma zmrzlinu original ako z obchodu?

v Jedlo, pitie a varenie

7

3326

22.08.2009 15:55

david3504



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF