[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 20.03.2008 23:04 | ako oddelit slovo

Potrebujem oddelit http:// od www.nieco.sk v retazci http://www.nieco.sk. Ked dam explode("//", $text); akosi mi to nefunguje... tie lomitka neberie...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.03.2008 23:07 | ako oddelit slovo

skus vyuzit funkciu str_replace ze das str_replace('http://','http:// '... alebo ak to chces zmazat tak to druhe bude prazdne


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 23:31 | ako oddelit slovo

to som uz skusal, to nefunguje tiez :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.03.2008 23:32 | ako oddelit slovo

tak potom je problem niekde inde, postni kod


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako oddelit slovo

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 20.03.2008 23:36 | ako oddelit slovo

musi to ist
Kód:
echo str_replace('http://','','http://www.nieco.sk');


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 23:46 | ako oddelit slovo

no zaujimave, co mam zase zle? takto to funguje
Kód:
 echo str_replace('http://','','http://www.nieco.sk');
ale ja to mam takto
Kód:
 $webx = $data["WEB"];
    $web = str_replace('http://','',$webx);
pricom $webx je http://www.nieco.sk vytiahnute z databazy, a mne vysledok $web pise http://www.nieco.sk.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 20.03.2008 23:50 | ako oddelit slovo

toto mas pole? $webx = $data["WEB"];
daj si echo $webx alebo print_r($webx); ze co ti vypluje, lebo to musi ist. skus dat uvodzovky do $data["WEB"];


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 20.03.2008 23:59 | ako oddelit slovo

ved tam mam uvodzovky... ked dam echo $webx, vzpise mi celu adresu http://www.nieco.sk, tak je to aj v databaze. A ked dam str_replace('http://','',$webx); vysledok je rovnaky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 21.03.2008 0:16 | ako oddelit slovo

problem bude s lomitkami, lebo ked dam
Kód:
str_replace('http:','',$webx);
tak v pohode dostanem //www.nieco.sk, cize http: odstrani, ale http:// uz nevie odstranit...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 21.03.2008 0:26 | ako oddelit slovo

skus dat

str_replace('/http:///','',$webx);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako oddelit slovo

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 21.03.2008 2:00 | ako oddelit slovo

tak to nefunguje tiez. Ale zistil som konecne pricinu. Takto to uz ide: $web = str_replace("http:& # 8 2 6 0; & # 8 2 6 0;","",$webx); - samozrejme bez medzier, lebo tu na fore mi da miesto toho lomitka. V databaze je to zapisane pomocou htmlspecialchars... Zasnem, ake problemy musim obcas riesit ... :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako oddelit slovo

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.03.2008 7:59 | ako oddelit slovo

rada do buducna - pri specialnych znakoch treba najskor pozriet, ako je to napisane v zdrojaku vystupu a nie ako je to priamo v browseri, usetris si tak kopu casu a nervov pri hladani chby, ktora vlastne ani neexistuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 12 ] 


ako oddelit slovo



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako oddeliť CPU od chladiča?

v Intel - Integrated Electronics

9

601

08.10.2008 23:31

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako sa dá oddelit hudba od spievaneho textu v pesnicke?

v Ostatné programy

1

1076

01.03.2006 21:39

jaffar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook chce slovo face ako ochrannú známku

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

31

1142

30.11.2010 15:34

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako oddeliť PC s internetom od súkromného PC

v Bezpečnosť a firewally

9

744

12.05.2012 14:22

m6692

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

slovo v texte

v PHP, ASP

12

488

08.03.2008 1:57

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhledávané slovo ve Firefoxu

v Sieťové a internetové programy

0

260

05.09.2007 21:57

jariquick

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jedno slovo do bunky Excel

v Ostatné programy

2

118

10.03.2017 11:15

mio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Apple si dělá nárok na slovo „pod“

v Novinky

10

481

02.10.2010 14:48

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aký člen má po nemecky slovo Lego?

v Vzdelanie, štúdium, škola

9

539

13.04.2011 22:27

Mindfreak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozdiel medzi 2.1 a 2.0? Kvalitne repro na hovorene slovo?

v Zvuk

1

1304

02.04.2009 8:52

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

RV770 a slovo "kedy"

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v ATI/AMD grafické karty

40

1711

21.05.2008 16:29

MTK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

samsung nenajde ako bootovatelne mediun, inak ide ako ma

v Optické zariadenia

0

383

27.03.2009 21:53

ejo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako inštalovať módy ho PHPbb a ako na reklamu !!!

v Redakčné systémy

8

2624

30.03.2008 15:39

MarkoSVK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako kopirovat text z pdf kde je ako obrazok

v Ostatné programy

1

232

19.10.2014 20:18

liqua1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nainstalovat javu do pc s pristupom ako uzivatel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

525

18.03.2008 8:40

redw

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako si nastavim router/modem/wifi? Citaj ako prve!

v Siete

3

918

17.07.2015 13:52

Tonko340



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF