[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nacitat udaje v stlpci z tabulky v databaze do premennej

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city

Mam tabulku navstevna_kniha v nej stplce nick , id ....
Potreboval by som nacitat do premenej ako pole vsetky udaje zo stplca nick, lebo by som to chcel potom pouzit do prikazu if a pomocou neho zistit ci uz take meno ako zadal uzivatel do formularu existuje..

daco som robil ale fungovalo to len na posledny riadok v tabulke...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako nacitat udaje v stlpci z tabulky v databaze do premennej

Registrovaný: 08.11.06
Prihlásený: 06.12.10
Príspevky: 15746
Témy: 7 | 7
Bydlisko: Bratislava

myslim si ze toto lepsie vyries tak ze das prikaz na vyhladanie daneho nicku cez
Kód:
SELECT count(*) FROM databaza.tabulka where nick="$premenna_s_nickom";
a pokial sa pocet najdenych rovna nule tak... a to hodis do svojho IFu


_________________
CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nacitat udaje v stlpci z tabulky v databaze do premennej

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city

ale ako nacitam to cislo teda 0/1 to co mi zdelila databaza do premennej nick_stpec?

mam to takto..
Citácia:
$sql_nick="SELECT count(*) FROM navstevna_kniha WHERE nick='$nick'";
$vysledok_nick = mysql_query ($sql_nick) or die ( mysql_error() );


if ($nick_stlpec= 1 ){
echo "Užívateľ so zadanou prezývkou už existuje! Zvoľte si inú!";

die( mysql_error() );

}


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako nacitat udaje v stlpci z tabulky v databaze do premennej

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

nemusis to ukladat do premennej, staci pouzit nieco takeho:
Kód:
if(mysql_num_rows($vysledok_nick)==1)
   echo "Užívateľ so zadanou prezývkou už existuje! Zvoľte si inú!";


alebo ked to potrebujes ulozit do premennej:
Kód:
$vysledok_nick = mysql_fetch_row(mysql_query($sql_nick)) or die ( mysql_error() );
$nick_stpec = $vysledok_nick[0];

if($nick_stpec==1)
   echo "Užívateľ so zadanou prezývkou už existuje! Zvoľte si inú!";


Naposledy upravil stenley dňa 26.08.2007 20:34, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako nacitat udaje v stlpci z tabulky v databaze do premennej

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city

diky moc...


 [ Príspevkov: 5 ] 


Ako nacitat udaje v stlpci z tabulky v databaze do premennej



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako sa vytvárajú v databáze nové tabuľky

v Databázy

6

1231

01.05.2006 12:02

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Udaje z 1 MySQL tabulky do 2 divov

v PHP, ASP

2

143

24.07.2012 20:51

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zachovať údaje HDD pri upgrd MB

v Pevné disky a radiče

5

356

19.03.2007 11:01

Ingenium Deerro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet explorer ako vymazat uplne vsetky udaje ???

v Sieťové a internetové programy

11

3110

31.12.2008 12:41

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako dlho uchovava isp udaje o ip

v Bezpečnosť a firewally

1

336

07.03.2010 16:02

Tech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako updatnut data v databaze pomocou checkboxov

v PHP, ASP

4

156

26.10.2013 1:27

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zálohovať údaje z exteráku kt. nečíta žiadny PC?

v Ostatné zariadenia

21

1053

03.01.2011 22:03

lolototo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako nestratiť údaje z D-čka po reinstall win

v Operačné systémy Microsoft

1

167

13.03.2010 13:32

hornak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ako načítať string pomoc

v PHP, ASP

1

239

17.02.2010 13:38

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odoslat hodnotu premennej pomocou formulara?

v PHP, ASP

3

745

12.10.2011 17:12

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

udaje su na inej stranke ako formular,daju sa odoslat?

v PHP, ASP

13

617

05.10.2008 20:09

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako načítať subor s priponou .iso

v Ostatné programy

2

460

17.01.2012 21:54

bledo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako uložiť JS hodnotu do PHP premennej?

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

228

21.11.2013 22:10

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Python]Ako spraviť z lokálnej premennej globálnu

v Perl, Python, Ruby, CGI

4

334

12.10.2013 20:08

freeze

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vhodne spojit tabulky?

v Databázy

7

714

09.08.2010 12:09

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako prinutit prehliadac nacitat stranku vzdy nanovo

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

177

20.02.2013 22:19

Vlad



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF