[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.05.11
Prihlásený: 02.06.11
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 31.05.2011 19:55 | Ako na to? ***

Ahojte,

mám takú dilemu, v IT mám nejaké malé skúsenosti, spravil som už pár stránok na Joomle a podobne, čo to z php, čo to zo sql. Ale teraz predomnou stojí úloha, ktorá je asi o dosť ťažia než tieto srandy. A chcel by som názor niekoho kto má skúsenosti a už nejaký ten piatok sa tvorbe webov venuje.

Chcem vytvoriť web s dosť špecifickými požiadavkami, ale neviem čo je najlepšia cesta.

Požiadavky:
- stránka by mala sprostredkovať určitú službu (teda nejde o žiaden klasický firemný web, eshop ani blog)
- využívať by ju mali dva druhy užívateľov (A a B)
- pre užívateľa A postačí klasická registrácia, ktorá ho má viac menej len identifikovať aby mohol využiť službu
- pre užívateľa B je bude potrebné vytvoriť konto pre sledovanie využitia služby a aplikáciu X.
- aplikácia X, by mala byť flash, alebo java, zatiaľ neviem čo je lepšie. Mala by umožniť užívateľovi B zadávať do nej parametre ukladané následne do databázy. Užívateľ B si teda pomocou aplikácie vytvorí akýsi vlastný profil, ktorý na základe parametrov určuje jeho kvality.
-... a ďalej ešte pár podobných požiadaviek..

.. toto všetko je len pre ilustráciu. A teraz je otázka, ako na to?

Je mi jasné, že pokiaľ by som tom naprogramoval od Adama, tak mi to bude trvať do ďalšej potopy. Chcel by som využiť nejaký dobrý framework, z ktorého by som dokázal vytiahnuť všetko čo potrebujem a na mojej hlave by ostal už len vývoj tej aplikácie X. Aplikácia potrebuje grafický interface a potrebuje byť prepojená z databázou. Teda neviem v čom by bolo najlepšie ju programovať.

Teda, čo by ste mi poradili? Je taký framework? Dokážu sa klasické redakčné systémy preprogramovať resp. doprogramovať tak aby sa dali na toto využíť? Alebo mám písať kód úplne od Adama?

Za každú radu ďakujem. :shock:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.05.2011 20:06 | Ako na to? ***

keď je funkčnosť stránky špecifická (čo píšeš že je), je kravina prerábať nejaký existujúci nevyhovujúci systém, hlavne ak ho poriadne nepoznáš.. Najideálnejšie je vždy urobiť si stránku na mieru.


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 31.05.2011 20:14 | Ako na to? ***

Existuje množstvo frameworkov: CodeIgniter, nette,... na stránke zajtra.sk o nich dosť veľa píšu - návody, začiatky atp. Každopádne ak je to špecifickejšia app a zložitejšia, radšej to daj do ponuky práce, nech to spraví niekto skúsený.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.05.11
Prihlásený: 02.06.11
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 31.05.2011 20:21 | Ako na to? ***

No aplikácia je špecifická, ale jej logika je jednoduchá. Áno sám to asi nezvládnem a budem potrebovať pomoc nejakého odborníka, ale pomoc by som potreboval hlavne z hľadiska celej štruktúry stránky. Aby som nespravil chyby v oblasti bezpečnosti, alebo z hľadiska oddelenia dat menežmentu a vzhľadu, proste potrebujem mnoho usmernení.

Som študent, hmm.. teda už nie, už čerstvý absolvent, takže zatiaľ nemám kapitál na to aby som si mohol dovoliť zaplatiť takúto špecifickú úlohu. Skôr sa chcem pokúsiť aspoň čo to spraviť sám. Moja predstava bola že využijem už nejakú základnú kostru a do nej len doprogramujem čo potrebujem.

Ale popravde, ani neviem ako mám začať.. každopádne, je to len môj vymyslený projekt, ktorý podľa mňa má potenciál byť žiadaný. Takže nie som ničím tlačený ani obmedzovaný. Snáď len tým, že z hľadiska kolektívneho vedomia to niekto podchytil tiež a predbehne ma :lol:


Snažím sa nejako rozumne vybrať, aby som zle nevykročil http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... frameworks


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.05.2011 21:31 | Ako na to? ***

v prvom rade by si sa mal naučiť normálne programovať bez blbostí ako napr Joomla a pod. Potom môžeš začať uvažovať o takomto projekte ;) Nemáš peniaze na programátora a nemáš ani vedomosti, takto sa ďaleko nedostaneš. Ono naučiť sa robiť kvalitné a bezpečné webstránky trvá roky, to nie je vec že si otvoríš wikipediu a fičíš.. Tak sa naučíš maximálne tak syntax, ale nie programátorské uvažovanie, nezískaš tým skúsenosti a pod...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.05.11
Prihlásený: 02.06.11
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 31.05.2011 22:11 | Ako na to? ***

Hrať môžeš len s kartami aké máš a čas ti beží.

Z týchto dvoch právd vyplývajú nasledovné závery. Prvá, nie je čas na čakanie a to nikdy v ničom a už vôbec nie na to kým prejdú roky učenia sa. Druhá, treba kráčať, to ako ďaleko sa dostanem uvidím až potom. Dnes peniaze nie sú, zajtra možno budú. A programovať sa podľa mňa naučí človek najlepšie za pochodu, lebo má motiváciu. To je ako keď sa učíš na gitare stupnice a nebaví ťa to, alebo keď miluješ nejakého interpréta a baví ťa cvičiť tie veci. Tiež by prišiel niekto a povedal, najprv sa uč stupnice, to je základ, inak toho interpréta nezvládneš. Ale zo skúseností vlastných aj cudzích viem, že tak to nefunguje.

Aj z :shit: sa dá upliesť bič :D .. ide to tažko, človek sa pri tom zaserie ale dá sa to.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 20.10.08
Prihlásený: 18.01.14
Príspevky: 2626
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 31.05.2011 22:21 | Ako na to? ***

abuser neviem ake mas skusenosti s programovanim, ale ja som zacal stavat CMS za pochodu a po troch rokoch kodenia som to zavrhol, pretoze som preskocil snad najdolezitejsiu cast kazdeho projektu - planovanie :) takze urcite neodporucam bezhlavo sa do toho pustit, o to viac ked dotycny nema velke skusenosti v tomto smere...


_________________
Desktop: iMac 21" CPU: i5 2.7GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: AMD Radeon HD 6770M 512MB RAM HDD: 1TB 7200 rpm OS: Mac OS X Lion Desktop: CPU: AMD Phenom II x4 BE 955 3.2@3.6GHz 1.35@1.30V CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 880GM-UD2H RAM: 2x2 GB Kingston 1333MHz GPU: MSI HD 6850 Cyclone 1GB PSU: Seasonic S12II-620 620W HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB Case: CoolerMaster Elite 333 LCD: 22" LG flatron W2261VP Keyboard: Microsoft Comfort Curve 2000 Mouse: Microsoft Wireless Mobile Mouse 4000 OS: Windows 8 Notebook: Macbook Pro 13" CPU: i5 2.4GHz RAM: 4 GB DDR3 1333MHz GPU: Intel HD Graphics 3000 384MB RAM HDD: 500GB 5400 rpm OS: Mac OS X Lion Tablet: iPad 2 64GB 3G Phone: HTC Desire S Phone: iPhone 8GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 31.05.2011 22:26 | Ako na to? ***

abuser píše:
Hrať môžeš len s kartami aké máš a čas ti beží.

Z týchto dvoch právd vyplývajú nasledovné závery. Prvá, nie je čas na čakanie a to nikdy v ničom a už vôbec nie na to kým prejdú roky učenia sa. Druhá, treba kráčať, to ako ďaleko sa dostanem uvidím až potom. Dnes peniaze nie sú, zajtra možno budú. A programovať sa podľa mňa naučí človek najlepšie za pochodu, lebo má motiváciu. To je ako keď sa učíš na gitare stupnice a nebaví ťa to, alebo keď miluješ nejakého interpréta a baví ťa cvičiť tie veci. Tiež by prišiel niekto a povedal, najprv sa uč stupnice, to je základ, inak toho interpréta nezvládneš. Ale zo skúseností vlastných aj cudzích viem, že tak to nefunguje.

Aj z :shit: sa dá upliesť bič :D .. ide to tažko, človek sa pri tom zaserie ale dá sa to.

veľa filozofuješ a nič z toho, nič v zlom... Sú veci, ktoré sa za pochodu síce naučíš, ale je kravina postupovať takým spôsobom. Spomínaš povedzme gitaru, lenže ani pri gitare predsa nezačneš riešiť rovno Santanu a pod., alebo áno? Toto máš rovnaké (viacmenej). Samozrejme sa naučíš len tak, že s tým budeš robiť, ale nemôžeš začať takýmto projektom, od ktorého rovno očakávaš aj nejaký zisk..... To je ako keby si si povedal, že ideš stavať barák a síce nevieš ako na to, ale však nejako za pochodu sa to doučíš... ;)


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.05.11
Prihlásený: 02.06.11
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 31.05.2011 23:26 | Ako na to? ***

Máš pravdu, ale ja sa ti snažím povedať, že nemám na výber. Buď sa na to vykašlem pre všetky výhovorky prečo to nejde, alebo to jednoducho začnem robiť. Tu som prišiel po rady, ako by postupovali ľudia, ktorí sú lepší než ja a nie pre odhováranie od veci. No nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 06.04.08
Príspevky: 4447
Témy: 111 | 111
Bydlisko: NR
NapísalOffline : 01.06.2011 0:01 | Ako na to? ***

keby islo o nejaky ciastkovy problem nepochybujem, ze by ti tu niekto pomohol a o tom to tu vlastne je ale ty chces cosi viac, nikto ti tu neda cele know how len tak pre pekne oci.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako na to? ***

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 01.06.2011 0:14 | Ako na to? ***

ja ťa neodhováram od programovania ani nič podobné, práve naopak... ale nemôžem ti predsa odporučiť, aby si sa venoval rovno takémuto projektu, keď zatiaľ nemáš poriadne šajnu "vo co go"... chápeme sa? začni sa učiť, pekne postupne a začni s menšími projektami, ktoré zvládneš urobiť a ktoré nebudú potrebovať toľko detailného plánovania...tak sa naučíš najviac


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.05.11
Prihlásený: 02.06.11
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 01.06.2011 0:59 | Ako na to? ***

Ok, máte navrch. Začnem od toho čo viem a ďalej sa uvidí. Veď neprogramujem operačný systém, tak snáď to nejako raz dokopem..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.05.11
Prihlásený: 02.06.11
Príspevky: 6
Témy: 1 | 1
Napísal autor témyOffline : 05.06.2011 17:08 | Ako na to? ***

Ešte čosi by som sa chcel opýtať, to určite budete vedieť presne povedať. A síce..

Nie som právnik, ale pokiaľ človek využije nejaký framework ktorý je šírený pod tou BSD licenciou a GFDL, tak vytvorená stránka môže slúžiť na komerčné učely. Teda aspoň ja to chápem tak, že len ten samotný kód frameworku sa nesmie ďalej komerčne distribuovať, a aj deriváty z neho sa musia poskytovať pod tou istou licenciou. Ale samotný vytvorený web môže fungovať aj komerčne. Alebo?


 [ Príspevkov: 13 ] 


Ako na to? ***



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uz som to raz zazil? ako to je mozne?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Paranormálne javy a teórie

53

3896

26.10.2008 18:48

SilverSurfer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako sa to vola a kde to najdem ?

v Redakčné systémy

5

546

26.05.2009 8:06

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

samsung s8300, pc studio, ako to cez to pouzit jak modem?

v Siete

1

638

12.11.2009 19:02

uniqat

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DLL vyssvetlite mi co to je a ako sa to pouziva???

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

2150

19.04.2009 18:49

reDo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

USB to Bluetuoth (ako to rozbehnut bez cd,co ktomu bolo?)

v Mobilné zariadenia

14

774

16.03.2007 14:18

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung S8300 ultra touch ako navigacia. ako na to?

v Mobilné zariadenia

6

807

26.11.2009 22:25

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to napisat ?

v Krčma

12

1257

19.08.2009 22:52

pato555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to blokovat?

v Ostatné

7

745

12.07.2008 22:26

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to je?

v Smartfóny a tablety

7

931

14.05.2008 15:09

Lub0$

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to spravit ?

v Siete

1

321

18.08.2008 22:32

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na to..

v Siete

16

1224

05.04.2007 20:04

lietadlo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to zapojit?

v Pamäte

6

444

04.01.2008 16:19

Bubo222

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to ? hmm

v Správy pre vedenie fóra

4

803

10.01.2008 16:37

Spirit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to vlozit

v Ostatné

3

474

16.10.2007 14:14

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na to

v Webdesign

5

179

21.08.2013 14:42

void

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na to?

v Intel - Integrated Electronics

6

993

21.06.2013 12:22

Krakish



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF