[ Príspevkov: 2 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 19.04.2009 20:45 | Ako mam zistit ID rubriky

takze mam takyto kod
Kód:
<?php
       
        $rubriky_sql = mysql_query("SELECT * FROM rubriky WHERE id >1");
        while($riadok = mysql_fetch_array($rubriky_sql))
        {
          echo "<option>";
          echo $riadok['rubrika'];
          echo "</option>";
        }
        ?>

Kód:
@$sql = mysql_query("INSERT INTO clanky (id_autor, id_rubrika, nadpis, anotace, clanek, poznamka)
                        VALUES
                       ('$autor', '$id_rubriky', '$nadpis', '$perex', '$clanek', '$poznakma')");
                       @$pridaj_clanok = ' ';

+ nejake premenne na spracovanie odoslanych udajov
moj problem spociva v tom ze prvy script vypisuje nazov rubrik ale ja potrebujem aby sa mi do databaze ulozilo iba id
a chcem to mat cez
<select>
<option> </option>
</select>
medzi toto mi vypise nazov rubrik
ale neviem ako mam dostat napr do premennej $id_rubriky = $_POST['nejaky_premenna'];
aby som to mohol pridat do db
tu je cely script:
Kód:
<?php
session_start();
$meno =  $_SESSION['meno'];
$heslo = $_SESSION['heslo'];
 
  if(($meno == "") || ($heslo == "")) //overenie ze ci je meno a heslo spravne zadane
    {
        echo "Nespravne meno alebo heslo";
    }
   
    else
    {

      if (file_exists("../conn.php") AND (file_exists("vzhlad.php")))
        {
        require_once "../conn.php";
        require_once "vzhlad.php";
        }
       else
        {
          echo "Tento subor sa nenachádza na servery. ";
        }
      //zistenie ci subory ktore sa vkladaju existuju na servery ak nie vypise chybu   
         
      $sql = mysql_query("SELECT * FROM autori WHERE meno= '".$meno."' AND heslo = '".$heslo."' AND stav = 'a'");// sql dotaz ktory zisti ci sa meno a heslo zhoduje z databazou 
      $num = mysql_num_rows($sql);
      $row = mysql_fetch_array($sql); 
      $INFO = mysql_fetch_row($sql); // tu si ulozim do pola vsetky polozky ktore su v riadku
         mysql_free_result($sql); // uvolníme paměť
        if($num == FALSE) //ak sa nebude rovnat ani jeden zaznam vypise chybu ak sa najde zaznam a bude sa zhodovat vypsie co je za else
        {
          echo "Nespravne meno alebo heslo";
        }
        else
        {
        $sql2 = mysql_query("SELECT * FROM autori WHERE meno= '".$meno."' AND heslo = '".$heslo."' AND stav = 'a'");
          $INFO = mysql_fetch_row($sql2);
          echo head();
         echo lista();
         echo "<a href=\"../index.php\">Pozri web</a>";
         echo "<a href=\"odhlasenie.php\">Odhlasit</a>";
         echo body_left_layout();
         if ($INFO[6] == 3)
{
   echo "<A HREF=users.php target=main>Editace uživatelů</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=schval.php target=main>Schval články</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=prehled.php target=main>Přehled článků</A><BR>\n";
   echo "<BR>\n";
}
// volby pro redaktory/korektory a administrátora
if ($INFO[6] >= 2)
{
   echo "<A HREF=korektura.php target=main>Korektura článků</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=kz.php target=main>Krátké zprávy</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=rubriky.php target=main>Rubriky</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=stats.php target=main>Statistiky článků</A><BR>\n";
   echo "<BR>\n";
}
// volby pro všechny
if ($INFO[6] >= 1)
{
   echo "<A HREF=addclanek.php target=main>Přidat článek</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=addnovinka.php target=main>Přidat novinku</A><BR>\n";
   echo "<A HREF=userstats.php target=main>Moje statistiky</A><BR>\n";
}
         echo body_right_layout();
         
          //tu sa budu zobrazovat data pre autorov, moderatorov, adminov ked pridu prihlasenim
        @$nadpis = $_POST['nadpis'];
       @$perex = $_POST['perex'];
       @$poznamka = $_POST['poznamka'];
       @$bezhtml = $_POST['bezhtml'];
       @$send = $_POST['send'];
       @$autor = $INFO[0];


if ($send)
{

  if ($bezhtml == "ano") {
  @$clanek = nl2br($clanek);
  }
  else
  {
  @$clanek = $_POST['clanok'];
  }
 
  @$pridaj_clanok = $_POST['pridaj_clanok'];
  if(isset($pridaj_clanok)){
  @$sql = mysql_query("INSERT INTO clanky (id_autor, id_rubrika, nadpis, anotace, clanek, poznamka)
                        VALUES
                       ('$autor', '$id_rubriky', '$nadpis', '$perex', '$clanek', '$poznakma')");
                       @$pridaj_clanok = ' ';
  }
                     
  ?>
  <H3 ALIGN="CENTER">Článok bol úspešne vložený.</H3>
  <?

 
}

?>

<H3 ALIGN="CENTER">Přidání článku</H3>

<FORM METHOD="POST" ACTION="addclanek.php">
<INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="send" VALUE="true">
<TABLE BORDER="1" CELLSPACING="0" CELLPADDING="4" ALIGN="CENTER">
  <TR>
    <TD><B>Autor:</B></TD>
    <TD><B><? echo $INFO[3]; ?></B>
      <INPUT TYPE="HIDDEN" NAME="autor" VALUE="<? echo $INFO[0]; ?>">
    </TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD><B>Rubrika:</B></TD>
    <TD>
      <SELECT NAME="rubrika">
        <?php
        @$id_rubriky = $_POST['id'];
        $rubriky_sql = mysql_query("SELECT * FROM rubriky WHERE id >1");
        while($riadok = mysql_fetch_array($rubriky_sql))
        {
          echo "<option>";
          echo $riadok['rubrika'];
          echo "</option>";
         }
        ?>
       
      </SELECT>
    </TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD><B>Nadpis:</B></TD>
    <TD><INPUT TYPE="TEXT" NAME="nadpis" SIZE="58" MAXLENGHT="250"></TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD VALIGN="TOP"><B>Perex:</B></TD>
    <TD><TEXTAREA NAME="perex" COLS="50" ROWS="4"></TEXTAREA></TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD VALIGN="TOP"><B>Článok:</B></TD>
    <TD><TEXTAREA NAME="clanok" COLS="50" ROWS="20"></TEXTAREA></TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD VALIGN="TOP"><B>Poznámka:</B></TD>
    <TD><TEXTAREA NAME="poznamka" COLS="50" ROWS="4"></TEXTAREA></TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD><B>Bez HTML:</B></TD>
    <TD><INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="bezhtml" VALUE="ano"></TD>
  </TR>
  <TR>
    <TD ALIGN="CENTER" COLSPAN="2"><INPUT TYPE="SUBMIT" name="pridaj_clanok" VALUE="ODESLAT"></TD>
  </TR>
</TABLE>
</FORM>
<?
     

        }
    }
?>

struktura db:
Kód:
CREATE TABLE clanky (
    id INT UNSIGNED not null AUTO_INCREMENT,
    id_autor INT UNSIGNED not null ,
    id_rubrika INT UNSIGNED not null ,
    datum INT UNSIGNED not null ,
    counter INT UNSIGNED DEFAULT '0' not null ,
    priorita SMALLINT UNSIGNED DEFAULT '0' not null ,
    nadpis VARCHAR (255) ,
    anotace TEXT ,
    clanek TEXT ,
    poznamka TEXT ,
    stav CHAR (1) DEFAULT 'n' ,
    PRIMARY KEY (id)
);
CREATE TABLE rubriky (
    id INT UNSIGNED not null AUTO_INCREMENT,
    rubrika VARCHAR (50) not null ,
    PRIMARY KEY (id)
);

uz ma dnes nic nenapada dufam ze niekto vyriesil tento problem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako mam zistit ID rubriky

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.04.2009 20:51 | Ako mam zistit ID rubriky

V tom cykle si zmen
Kód:
          echo "<option>";
za
Kód:
          echo "<option value=\"".$riadok['id']."\">";

Potom v $_POST['rubrika'] budes mat value vybraneho selectu = id vybranej rubriky.


 [ Príspevkov: 2 ] 


Ako mam zistit ID rubriky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako mam zistit aku mam ram v PC ??

v Pamäte

18

9986

03.07.2011 23:03

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako mam zistit aku mam grafiku??

v Grafické karty

14

1184

30.08.2006 21:34

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pls ako mam zistit ovladace

v Ovládače

9

931

10.10.2007 12:10

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako mám zistit druh základnej dosky?

v Intel čipové sady

5

1142

25.11.2012 12:25

ImAwesome

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Ako zistit akeho typu mam ram ddr,ddr2 ci 3?

v Pamäte

3

772

14.12.2011 20:03

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie IP adresy, alebo ako mam zistit ci je FAKE uzivatel

v Bezpečnosť a firewally

1

2804

22.11.2010 0:58

shiro

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Ako zistit,aky HW mam v PC a ake ovladace potrebujem?

v Ovládače

1

19003

04.01.2009 0:19

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chcem zistit aku mam sietovu kartu

v Ovládače

2

2424

29.08.2009 12:21

sOsek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Da sa nejak zistit ze c i mam dvojvrstvovu napalovacku?

v Optické zariadenia

4

1410

13.09.2007 21:56

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistim aku mam ram?? ci mam DDR alebo DDR2

v Pamäte

3

2524

30.11.2008 22:05

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PhpBB rubriky

v Redakčné systémy

4

202

18.09.2012 16:04

DwEjtSvK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit webhosting

v Webhosting a servery

6

2139

18.05.2008 16:41

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit suciastku

v Elektronika

3

261

08.08.2012 19:47

vesimir

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit subdomeny

v Domény

5

811

03.03.2008 12:06

mage

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako zistit typ dosky

v Intel čipové sady

2

4118

02.12.2007 12:05

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zistit pravost nahravky?

v Audio programy

5

772

14.06.2010 19:57

br4n0



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF