[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 06.05.18
Príspevky: 342
Témy: 123 | 123
NapísalOffline : 30.10.2017 1:07 | Ajax pri načítaní stránky

Ahojte, mám taký problém a na žiadnom fóre mi doteraz neporadili tak, aby to šlo.. Vysvetlím situáciu..
Mám 1 stránku (index.php) na tejto stránke sú podstránky a generuje ich javascript (je tak urobená šablóna)
Mám input, kde potrebujem vypísať aktuálnu hodnotu z txt súboru do value. Ak sa na stránku dostanem cez klikateľné menu, tak sa stránka zobrazí (vygeneruje) tým javascriptom. Value v inpute je prázdne a ukáže sa až refreshnem stránku, alebo ak si zadám celý url a spustím napr v druhom okne tak to tiež ukáže. Keď sa tam ale prekliknem z menu tak je value prázdna.
Stránka vyzerá asi následovne:
index.php - čast, ktorá mi generuje moju stŕanku, iné scripty generujú iné stránky atď..
Kód:
<script id="templates/devices.html" type="text/ng-template" >
         <ion-view title="Závlaha">
            <ion-content class="padding-vertical">
            
            
               
                <div class="row chart-wrap">
                  <div class="col">



                       
                     
                 <center>      <div >   <form method="post" action="namojustranku">
<input type="number" min="0" max="100" step="1" value="" id="zavlahazistenie" name="hodnotanastavenazavlaha" style="width:150px; background:powderblue; border-radius: 5px;"><br>
  <button type="submit" class="btn btn-primary" name="nastavzavlahu" value="Nastaviť">Nastav</button>
 

</form> </div></center>
 
   
 




                  </div>
      
            
            </ion-content>
         </ion-view>
      </script>


Ajaxový script (pod body indexu.php)
Kód:
   <script>
   $.ajax({

    url: "zistinastavenuhodnotuzavlaha.php",
 
    success: function(data) {
        $('#zavlahazistenie').val(data);
    }

});
</script>

V zistinastavenuhodnotuzavlaha.php je iba echo obsahu txt súboru.
Pole pri prekliknutí na stránku cez menu:
Ajax pri načítaní stránky
Pole po refreshi/zobrazení urlu
Ajax pri načítaní stránky


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ajax pri načítaní stránky

Registrovaný: 19.03.07
Prihlásený: 21.05.18
Príspevky: 4886
Témy: 71 | 71
Bydlisko: BA
NapísalOffline : 30.10.2017 3:30 | Ajax pri načítaní stránky

Situaciu si dobre vysvetlil.
Este dopln otazku, ze co vlastne potrebujes aby ti fungovalo :)


_________________
Desktop: CPU AMD FX8350@4.514 | Cooling GELID Solutions Tranquillo rev 2 + Noctuaa NF-S12B 1200 | MB ASUS M5A99FX PRO R2.0 | RAM 2x8GB DDR3 Patriot 1600MHz CL9 Viper 3 | VGA Palit 1060 DUAL 6G | SSD Crucial MX300 525GB | HDD Seagate Ironwolf 3TB 5900rpm | PSU CORSAIR CX600M | MONITOR iiyama prolite E2473HDS | MOUSE Roccat SAVU + Razer eXactMat | TeamWolf VOD STORM | OS W10Pro x64 &
Server:CPU XEON X5450@3.0 | Cooling ninja Scythe 2 + Noctuaa NF-S12B 700 | MB ASUS P5Q | RAM 2x2+2x1GB A-DATA 800MHz | VGA ASUS 7600GT Silent 256MB | PSU EVGA 500B | Corsair K30 US | Archlinux x86_64 &
Notebook: DELL inspiron 7537 i7 4500U, 8GB RAM, nv750, FHD IPS,Crucial M4 128GB | MOUSE Roccat Savu + Roccat Taito | ArchLinux x64 &
Mobil: OnePlus One | FW LineageOS 15.1 Nightly & Tablet: ASUS TF101 32G + dock | FW Stock
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 06.05.18
Príspevky: 342
Témy: 123 | 123
Napísal autor témyOffline : 30.10.2017 5:27 | Ajax pri načítaní stránky

Potrebujem aby mi value ukazalo ked kliknem na polozku v menu, nie iba ked refreshnem stranku. Link sa mi poupravi tym klikom na tu polozku, ale refresh tam nie je. Len sa z toho javascriptu ako keby odbali html cast :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ajax pri načítaní stránky

Registrovaný: 28.02.11
Prihlásený: 21.05.18
Príspevky: 182
Témy: 6 | 6
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 30.10.2017 8:04 | Ajax pri načítaní stránky

Daj odkaz na živú ukážku a cestu k tomu TXT


_________________
Neznalosť zložitých operácií necháva myseľ otvorenú pre geniálne riešenia založené na jednoduchosti.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 06.05.18
Príspevky: 342
Témy: 123 | 123
Napísal autor témyOffline : 30.10.2017 10:41 | Ajax pri načítaní stránky

https://arduino.php5.sk/celi/system/#/route/devices - Je to vlastne .../celi/system/index.php. Teraz, keď si to zobrazíte cez link, tak sa vám value načíta.. Keď sa tam prekliknete z menu, value sa neukáže.
https://arduino.php5.sk/celi/system/values/nastavenazavlaha.txt - txt súbor. Jeho obsah chcem vykresliť do toho inputu --> value


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.07.17
Prihlásený: 21.05.18
Príspevky: 201
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Vranov nad ...
NapísalOffline : 30.10.2017 11:13 | Ajax pri načítaní stránky

to sa ti v tom nastaveni moze hrabat kazdy? prave som ti nastavil asi vsetko co sa dalo nastavit bez akejkolvek autentifikacie.
myslim, ze by si mal riesit ine problemy, dolezitejsie ako hodnoty v inputoch :D

k teme:
tym, ze ta sablona, ktoru si stiahol je spravena ako SPA (single page app) a ma v sebe len client-side-routing musis riesit volanie scriptu po tom ako sa zmeni URL
najprimitivnejsie co mozes spravit je - if (route == 'svetlo') { // zavolas ajax request na svetlo } - samozrejme na to potrebujes nejaky observer, ktory by ti tu URL sledoval

inak ale musim povedat, ze to co mas ty postavene je na hovno, pardon za vyraz.

1. uz davnejsie ti na fore bolo poradene aby si mal jeden velky JSON objekt a nevolal XY roznych scriptov na to aby ti vratili obsah TXT suboru.
ak ten TXT je potrebny, tak by si mal poriesit nieco ako TXT <-> DB (obsah .txt by bol zrkadelny do nejakej formy DB a naopak - najlepsie by ti posluzila nerelacna databaza ako Mongo ci Firebase realtime db).
2. ak uz stiahnes nejaku sablonu tak zisti ako funguje - ty volas nejaky script na danom pohlade napr. otvoris si podstranku z menu svetlo a zavola ti to script
ten script je ale spustany len pri ready callbacku (iba raz pri nacitani stranky)
ak uz sa ale navigujes dalej po stranke uz nic dalej nenacitavas
3. ak uz stiahnes nejaku sablonu, tak si uprav tie URL parametre
https://arduino.php5.sk/celi/system/#/route/users je tvoja adresa pre menu-svetlo


_________________
Intel Pentium G4560, ASUS B250M-A, Corsair Vengeance 1x8GB 2400MHz CL 14, VTX3D Radeon HD 7950 3GB X-Edition, Corsair CX600M, Seagate Barracuda 1TB 7200rpm
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.02.14
Prihlásený: 06.05.18
Príspevky: 342
Témy: 123 | 123
Napísal autor témyOffline : 30.10.2017 12:01 | Ajax pri načítaní stránky

Json novládam, toto riešenie je funkčné. Na freehostingu mám iba MySQL, ktorú poznám. A dáta si mi poupravil len preto, že ešte autentifikácia nie je nastavená a momentálne web systém nie je napojený na dosku. Neviem čo je observer a pochybujem, že to tam je. Takže to môj problém nerieši. Nebaví ma počúvať, že všetko, čo urobím je zlé. sry


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.07.17
Prihlásený: 21.05.18
Príspevky: 201
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Vranov nad ...
NapísalOffline : 30.10.2017 14:58 | Ajax pri načítaní stránky

mas sablonu postavenu pravdepodobne v Angulari 2, routing system na klientovi (cize frontend javascript sa stara o zobrazene pohlady na zaklade URL) ale ignorujes fakt, ze ten observer (funkcia, ktora sleduje nejaky parameter - v tvojom pripade URL) tam je a meni tie pohlady :)

Vysvetlim ti to este raz
1. Nacitas si svoju stranku
2. Tvoja ajax je spusteny a data sa vratia s5
3. Prejdes na inu podstranku ale tvoj ajax sa uz nespusti pretoze web uz je cely nacitany, len prepina pohlady na zaklade URL (client router)

TLDR: Potrebujes funkciu, ktora bude triggernuta na kazdu zmenu URL. Vo vnutri funkcie budes mat definovanu nejaku logiku - podmienku (if stranka == svetlo) // zavolaj ajax
Takato funkcia sa vola observer :)
hint: Angular ma routing zmaknuty na slusnej urovni a predpokladam, ze tieto observeri ma implementovane

pozri tu https://stackoverflow.com/questions/40331592/in-angular-2-how-do-you-detect-route-changes

ak nie tak pozri toto
https://stackoverflow.com/questions/3522090/event-when-window-location-href-changes/43370157


_________________
Intel Pentium G4560, ASUS B250M-A, Corsair Vengeance 1x8GB 2400MHz CL 14, VTX3D Radeon HD 7950 3GB X-Edition, Corsair CX600M, Seagate Barracuda 1TB 7200rpm
 [ Príspevkov: 8 ] 


Ajax pri načítaní stránky



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri načítaní prvkov cez ajax

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

166

12.03.2012 13:31

blazej44800

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri načitani stranky

v Sieťové a internetové programy

6

981

24.02.2011 23:16

idaho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Biela obrazovka pri načítaní stránky?!

v Redakčné systémy

11

652

17.07.2007 9:21

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri načítaní stránky - Zabezpečené pripojenie zlyhalo

v Bezpečnosť a firewally

3

399

20.06.2017 20:30

mara007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

alert po načitani stránky

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

396

12.09.2009 22:22

Snacker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyvolanie funkcie js. prr načítaní stránky

v JavaScript, VBScript, Ajax

11

489

31.03.2010 15:48

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nacitanie flashu az po nacitani stránky

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

159

28.03.2012 21:19

vputin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Reload stránky pomocou jquery alebo ajax-u

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

278

28.12.2010 14:23

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Okno pri načítaní

v Sieťové a internetové programy

1

330

07.09.2007 21:35

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba pri načítaní stránok

v Sieťové a internetové programy

0

164

27.08.2010 21:23

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

počet sql pri načítaní

v PHP, ASP

4

268

21.11.2010 15:47

wolker

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri nacitani os

v Pevné disky a radiče

9

850

22.10.2009 19:12

pardionik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Chyba při načítání souboru!!!

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

47

2956

15.02.2006 22:29

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem pri nacitani OS

v Operačné systémy Microsoft

6

394

17.08.2008 15:49

tomas5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

windows xp...zamrzne pri nacitani

v Operačné systémy Microsoft

2

458

15.10.2009 8:32

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém pri načítaní windowsu (notebook)

v Operačné systémy Microsoft

1

185

23.02.2013 16:05

marek09041



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF