[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
NapísalOffline : 30.08.2008 17:53 | active polozka

Na webe vyuzivam include tak ze do indexu kde mam celu strukturu vkladam obsah podla potreby.

Avsak neviem si rady s tymto.
Na indexe mam menu dajme tomu:
Kód:
<ul>
<li><a href="strana1.php">strana1</a></li>
<li><a href="strana1.php">strana1</a></li>
<li><a href="strana1.php">strana1</a></li>
<li><a href="strana1.php">strana1</a></li>
</ul>


ide mi oto aby aktivna polozka bola zvyraznena class="active" ale neviem ako to vlozit kedze menu je staticky v indexe a menim obsah. napr po kliku na kontakt ostane zvyraznena linka kontakt. dik


Offline

Čestný člen
Čestný člen
active polozka

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 30.08.2008 18:15 | active polozka

napriklad vloz do odkazov podobny kod
Kód:
if($page == kontakt) {
echo "class=\"active\"";
}


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 30.08.2008 19:30 | active polozka

Kód:
$menu = array(); // vynuluje premennú $menu
$urlpolozka = 'p'; // charakterizuje, ako sa bude nazývať položka v adrese (napr. ?p=o-nas)
$predvolene = 'o-nas'; // predvolená položka, musí byť jeden z indexov pola $menu

$menu['o-nas'] = 'O nás';
$menu['kontakt'] = 'Kontakt';
$menu['referencie'] = 'Referencie';

$zvolene = (!empty($_GET["$urlpolozka"]) ? htmlspecialchars(strip_tags($_GET["$urlpolozka"])):$predvolene);

foreach($menu as $id=>$nazov) {
 echo ('<li');
if ($zvolene == $id) {
 echo ' class="active"';
}
echo ('><a href="?'.$urlpolozka.'='.$id.'">'.$nazov.'</a></li>'."\n");

}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 30.08.2008 22:24 | active polozka

suchy píše:
napriklad vloz do odkazov podobny kod
Kód:
if($page == kontakt) {
echo "class="active"";
}


ako si to myslel ?

takto to nejde:
Kód:
<a href="/realizovane-projekty-wdesign/" <?php if($page == /realizovane-projekty-wdesign/) { echo "class="active"";} ?>>referencie</a>


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
active polozka

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 30.08.2008 22:47 | active polozka

Pretože si to neuzavrel do úvodzoviek. Skús toto:
Kód:
<a href="/realizovane-projekty-wdesign/" <?php if($page == "/realizovane-projekty-wdesign/") { echo "class=\"active\"";} ?>>referencie</a>
Samozrejme, musíš si predtým inicializovať premennú $page na príslušnú hodnotu.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 25.02.07
Prihlásený: 16.02.16
Príspevky: 876
Témy: 144 | 144
Napísal autor témyOffline : 30.08.2008 23:09 | active polozka

:( :( sakra neviem si stym rady.

premennu mam $_GET['p'] ale mam rewrite engine. ako to ma byt. pls


 [ Príspevkov: 6 ] 


active polozka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

polozka v databaze - ciselna hodnota

v PHP, ASP

3

205

04.03.2009 12:02

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Položka skype v nastaveniach profilu

v Redakčné systémy

12

367

25.12.2006 22:41

POM4R4NC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmizla polozka hladat v ponuke start

v Operačné systémy Microsoft

0

176

24.04.2008 21:36

El_locco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Položka McAfee WebAdvisor, ktorú mi pridalo do Chrome

v Antivíry a antispywary

5

268

17.11.2016 16:20

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

active desktop

v Operačné systémy Microsoft

0

870

26.01.2006 14:20

Fenius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

active x

v Operačné systémy Microsoft

0

316

12.01.2009 19:19

mikimr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

active - linky

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

301

15.05.2012 13:41

t-pack25

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

a active

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

478

04.04.2008 21:30

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Active Link

v PHP, ASP

2

179

02.11.2011 15:08

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SE Xperia Active

v Smartfóny a tablety

4

109

25.12.2012 8:24

Snipo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

active partition recovery

v Ostatné programy

7

871

30.01.2008 11:55

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

li.active a

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

149

20.03.2012 19:56

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menu link active

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

349

01.03.2008 18:19

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Active Desktop Recovery problem

v Operačné systémy Microsoft

1

1638

11.07.2008 16:11

HessesiaN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pomoc Active@ File Recovery

v Ostatné programy

0

403

11.01.2008 19:51

elinas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SE Xperia Active GPS

v Smartfóny a tablety

1

115

21.08.2012 18:30

samson3333



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF