[ Príspevkov: 23 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 30.01.2009 15:07 | action

Prosim poradte, neviem ako mam spracovat formular tak, aby sa vysledna hlaska "Data boli ulozene" nezobrazovala na prazdnej strane, ale aby sa zobrazovala normalne v layoute,teda aby mala pozadie layoutu.

form.php
Kód:
<?
if (empty($_POST["odoslat"])) {
?>
<form method="post" action="form.php">
<input type="text" name="text" />
<input type="submit" name="odoslat" value="odoslat" />
</form>
<?
}
else
{
include ("config.php");
mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die("Nelze se pripojit k MySQL: " . mysql_error());
mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die("Nelze vybrat databázi: ". mysql_error());

$vysledok = mysql_query("INSERT INTO udaje (MENO) values ('".$_REQUEST["text"]."')") or die (mysql_error());
if ($vysledok) echo "Data boli ulozene !";
}
?>


index.php
Kód:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Cloudy by Free Css Templates</title>
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<!-- start header -->
<div id="wrapper">
<div id="logo">
   <h1>daa</h1>
</div>
<div id="header">
   <div id="menu">
      <ul>
         <li class="current_page_item"><a href="index.php?page=home">Homepage</a></li>
         <li><a href="index.php?page=blogs">Blogs</a></li>
         <li><a href="index.php?page=mysel">Co si myslite</a></li>
         <li><a href="#">About</a></li>
         <li class="last"><a href="#">Contact</a></li>
      </ul>
   </div>
</div>
<!-- end header -->
<!-- start page -->
<div id="page">
   <!-- start content -->
   <div id="content">
   <?
     switch ($_GET["page"]) {
       case "blogs":
        echo "bla bla";
      break;
      case "home":
        echo "HOMEPAGE !!!";
      break;
      case "mysel":
       include "form.php";
      break;
      
      default: echo "HOMEPAGE !!!";
      break;
     }
   ?>
   </div>
   <!-- end content -->
   <!-- start sidebar -->
   <div id="sidebar">
      <ul>
         <li id="search">
            <h2>Search</h2>
            <form method="get" action="">
               <fieldset>
               <input type="text" id="s" name="s" value="" />
               <input type="submit" id="x" value="Search" />
               </fieldset>
            </form>
         </li>
         <li>
            <h2>Lorem Ipsum</h2>
            <ul>
               <li><a href="#">Fusce dui neque fringilla</a></li>
               <li><a href="#">Eget tempor eget nonummy</a></li>
               <li><a href="#">Magna lacus bibendum mauris</a></li>
               <li><a href="#">Nec metus sed donec</a></li>
               <li><a href="#">Magna lacus bibendum mauris</a></li>
               <li><a href="#">Velit semper nisi molestie</a></li>
               <li><a href="#">Eget tempor eget nonummy</a></li>
            </ul>
         </li>
         <li>
            <h2>Volutpat Dolore</h2>
            <ul>
               <li><a href="#">Nec metus sed donec</a></li>
               <li><a href="#">Magna lacus bibendum mauris</a></li>
               <li><a href="#">Velit semper nisi molestie</a></li>
               <li><a href="#">Eget tempor eget nonummy</a></li>
               <li><a href="#">Nec metus sed donec</a></li>
               <li><a href="#">Magna lacus bibendum mauris</a></li>
               <li><a href="#">Velit semper nisi molestie</a></li>
            </ul>
         </li>
      </ul>
   </div>
   <!-- end sidebar -->
   <div style="clear: both;">&nbsp;</div>
</div>
<!-- end page -->
<!-- start footer -->
<div id="footer">
   <p id="legal">( c ) 2008. All Rights Reserved. <a href="http://www.freecsstemplates.org/">Bestfriends</a> designed by <a href="http://www.freecsstemplates.org/">Free CSS Templates</a>.</p>
</div>
</div>
<!-- end footer -->
</body>
</html>


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 30.01.2009 16:31 | action

ak som dobre pochopil ze mas na index.php nejaky formualr a ked ho odosles tak sa presmeruje na form.php a tam sa spracuje
spravne som pochopil ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 16:39 | action

ano spravne, a chcel by som aby sa spracoval v index.php


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 30.01.2009 17:03 | action

tak ten script budes muset dat do index.php
neico o tom bolo tu
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=269


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 17:11 | action

ale on v tom index.php je nie ? Ked ho takto includujem:
Kód:
case "mysel":
include "form.php";
break;


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 30.01.2009 17:17 | action

ale musis ten script tam nejak zakomponovat ale nepoviem ti presne ako uz


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 17:22 | action

takto ?
Kód:
case "mysel":
       if (empty($_POST["odoslat"])) {
         include "form.php";
       }
       else {
         include ("config.php");
          mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die("Nelze se pripojit k MySQL: " .mysql_error());
         mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die("Nelze vybrat databázi: ". mysql_error());

         $vysledok = mysql_query("INSERT INTO udaje (MENO) values ('".$_REQUEST["text"]."')") or die (mysql_error());
         if ($vysledok) echo "Data boli ulozene !";
       }
      break;


a este vo formulari dam do action index.php ?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 30.01.2009 17:27 | action

j
proste nemozes to presmerovat na dalsiu stranku kde sa ten script vykona musis ten script spustit tu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 17:32 | action

ale nefunguje mi to tako....neviem preco


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Čestný člen
Čestný člen
action

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 30.01.2009 17:45 | action

snad index.php?page=mysel


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 17:48 | action

jj....uz to funguje


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 19:15 | action

este mi pls vysvetlite preco je v tejto funkcii prem. $link
Kód:
function emailvdb ($email, $link)
{
  $vysledek=mysql_query("select * from uzivatele where email='".$email."'", $link);
  return (boolean) mysql_num_rows($vysledek);



mam to z tejto stranky, ak by ste si k tomu nieco potrebovali pozriet:
Kód:
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=538


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 30.01.2009 20:11 | action

$link=mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
mysql_select_db(SQL_DBNAME);

tomuto asi pochopis je to cekove pripojenie do db kde je host pristupove meno, heslo, nazov db a tie su zapisane konstanty a include("subor.php");
dufam ze si pochopil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 20:15 | action

toto chapem, ja len nerozumiem preco je v mysql_query na konci este prem. $link


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Správca fóra
Správca fóra
action

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 22:11 | action

je to vlastne identifikator spojenia s db (mysql_connect), ale nemusi sa uvadzat (ak pouzivas jednu db)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 22:29 | action

hmm...ako identifikator ? Ukladaju sa do tej prem. aj nejake data ci nie ?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Správca fóra
Správca fóra
action

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 22:31 | action

ak myslis nejake data z db, tak nie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 22:33 | action

len nejake data o spojeni ? A ta prem. sa musi volat link ? Je uz preddefinovana v php ?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Správca fóra
Správca fóra
action

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 30.01.2009 22:38 | action

nie je preddefinovana a mozes ju nazvat "lubovolne", cize ak pouzijes $conn = mysql_connect(...), tak v mysql_query mozes pouzit ako druhy parameter prave premennu $conn


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 22:39 | action

aha..a ked pouzijem ten druhy parameter tak uz sa automaticky pripojim do db ?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.01.2009 22:52 | action

ten druhy parameter nemusis pouzit, ak mas iba jednu databazu. je tam na to, ak mas viac databaz, aby bolo jasne kde mas tabulku. mal by si si prestudovat aspon zaklady sql, ked toto nechapes... :(


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.01.09
Prihlásený: 15.02.09
Príspevky: 18
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.01.2009 23:00 | action

hm...no ok..nieco si pozriem, ale ak mas :
$link=mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD);
tak to ti nepomoze rozoznat db, pretoze v tomto pripade sa iba pripajas, ak by si tym rozlisoval db tak by tam musel byt priradeny prikaz mysql_select_db nie ?


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.01.2009 23:18 | action

ano. to v tom linku pouzijes, ak chces pouzit inu databazu ako pripojenu


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
 [ Príspevkov: 23 ] 


action



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

form action

v PHP, ASP

0

404

12.08.2008 0:37

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

1st person action

v Počítačové hry

10

469

12.05.2008 12:07

Intelman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Logitech Dual Action

v Externé zariadenia

1

640

21.01.2008 19:36

diz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Action nahráva zlý zvuk

v Video programy

0

91

19.03.2017 11:34

ApacheSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

form action - validator problem

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

572

30.09.2008 14:13

enorm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Xiaomi Yi Action Camera 2

v Novinky

0

160

09.05.2016 14:50

banzai

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jagged Alliance: Back in Action

v Počítačové hry

0

202

08.12.2011 20:27

kamikadzeee

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Flash Action Script import problem

v Ostatné

1

422

08.03.2008 12:42

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kniha o action scripte a flashi

v Ostatné

1

325

21.09.2008 16:03

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: Logitech Dual Action (Gamepad)

v Predám

0

355

11.09.2011 0:32

wOne^

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dobra kniha o AS (Action Script, Flash)

v Ostatné

6

788

03.05.2011 9:55

weroro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Xiaomi YI Action camera z EU skladu 68,50

v Kôš

4

225

10.02.2017 17:46

JanSpasitel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

co znamena "www.stranka.php?action=nieco" ?

v PHP, ASP

9

619

28.07.2007 9:10

miro277

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Xiaomi Mijia Camera Mini 4K 30fps Action Camera 94e

v Výhodné ponuky

0

210

14.10.2017 2:21

eon5

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GOPRO 3 black vs. Sony Action Cam vs. Contour +2

v Ostatné

5

303

25.09.2013 21:56

Atrix24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

v PHP, ASP

20

505

03.12.2011 9:35

camo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF