[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...

Dobrý deň vospolok!

Vie mi niekto povedať, v čom to je, že posielam formulár metódou post, na adresu - action="adresa.net?item=bla" a síce to dorazí na tú adresu, ale neprenesie to premenné, ktoré posielam. Proste testujem isset($_POST['nieco']) a vždy je to false. Vlastne nie vždy, lebo keď napíšem adresu v tvare "www.adresa.net?item=bla" alebo len "?item=bla", tak to funguje. A na inom hostingu mi to funguje aj s tou prvou formou. Ja nechápem, čo sa deje... :shock: Vie mi niekto aspoň povedať o čo ide, lebo ja nemám ani tušenie? Písal som na podporu, ale od rána mi ešte neodpísali.

Ďakujem pekne.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Chcelo by to ukazku, nech si vieme odsledovat tok dat, idealne nech to este vypisuje obsah pola $_REQUEST. Ale vseobecne - zapis adresa.net nie je korektna absolutna adresa. Ja by som sa necudoval, keby to odosielalo na http://aktualne.host.name/adresa.net?item=bla alebo nieco na ten sposob, pricom ak henta adresa hodi 404 a mas tam pre 404 nejake presmerovanie do rootu, tak sa to kludne moze spravat tak, ako popisujes.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 16:25 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Vlastne som sa pomýlil, adresa vyzerá presne http://adresa.net/index.php?item=bla , takže by to podľa mňa malo byť správne. Neviem čo je korektné podľa špecifikácie, ale mne by to www celkom vadilo a mod rewrite by to mal v budúcnosti presmerovávať práve na formu bez www.

Neviem či to s tým nemôže súvisieť, ale v administrácii mám možnosť nastaviť niečo takéto.

Skúsim niečo zbúchať na ukážku aj s premennými....

// pridané po 1 hodine 26 minútach od posledného príspevku

EDIT:
Tak tu je to v celej svojej kráse: http://www.hostingy.net/POST.php?item=bla


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

No jo, "problem" je taky, ze v pripade, ze klient zasle request s hlavickou Host: hostingy.net (tzn. bez www), server vrati 301 a presmeruje na ekvivalentnu adresu s www, ale to sa uz vykonava druhy, GET request, cize tie POST data sa stratia. To mozno zapricinil spravca servera, mozno si to spravil ty v .htaccess, alebo ja neviem. Nie je to bug ani nic, je to chovanie, ktore sa da ocakavat za danych podmienok. Ked budes do toho <form action> stale pisat relativnu adresu, pripadne adresu s www, nebude to robit problemy.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 19:05 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

A pri mod rewrite to bude fungovať? Nebudú sa mi aj tam strácať tie posty? Mod rewrite tiež presmerováva, nie?

V .htaccess nič také nemám. Len error document a -Indexes.

A tá vecička ohľadom DNS z tej administrácie, čo som sem upol s tým nemá nič spoločné?

Z toho supportu ešte nič neodpísali... :(

// pridané po 2 hodinách 13 minútach od posledného príspevku

EDIT:
Tak toto mi poslali, a povedzte mi čo mám odpísať?:
Citácia:
Zdravim,

tohle je implicitni valstnost naseho hostingu, kde se URL bez www implicitne prepisuji na URL s www ... viz vhost:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^hostingy\.net$|^hostingy\.net\.web2\.web4ce\.cz$|^__ALIAS_1__$
RewriteRule ^/(.*) http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301,QSA]

Cilem je definovat jeden adresar, kam se budou sobory odkazovat ... tedy /public_html/www

Obecne to tak byt nemusi,ale nase systemy s timto pocitaji a generuji pravidla ze sablon. MNohe hostingy formu bez www ani neoobsluhuji, nekdo si ji muze definovat. Vzhledem ke statisticke zkusenosti jsem zvolili tuto formu - ac je to usmevne, jste prvni, kdo by potreboval smerovani do ruznych zdroju dat.

V prepisovacim retezci je ale $1, tedy predavaji se vsechny parametry v URL. U postu by mely take - muzu poprosit o konkretnejsi priklad, predpokladam z formulare ...


Ja neviem, je to normálne u hostingov, alebo nie?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Nebyva to zvykom, ale podla mna na tom nie je nic take strasne. Tvoju myslienku mat vsetky adresy bez www sice na tomto hostingu velmi nezrealizujes, ale nevidim v adrese s www problem.
Panko od hostingu sa trosku sekol, pri 301 vsetky mnou odskusane prehliadace miesto zopakovania POST requestu na novu adresu spravia GET request, takze.. a s tym $1 to nema absolutne nic, lebo tento problem vobec s parametrami v query stringu nesuvisi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 19:50 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Do mrkvičky, ale ako mám potom tie posty posielať. A nejde o to, že by som to mohol poprepisovať, ale ide o princíp. Ako to že sa im tie posty strácajú. Ešte aj ten freehosting, čo som mal pred tým to bez problémov zvládal...

Pozeral som teraz na mod_rewrite a je tam nejaké premenná {REQUEST_METHOD}, ale nikde som zatiaľ nenašiel na čo to je.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

Vsak som ti hovoril, pouzivaj relativnu adresu. Potom sa pouzije request s www a nebude sa to nijak presmerovavat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 20:07 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

?item=bla - čistá hrôza. Radšej to dám na to www. Bŕŕ idem to prepisovať :shock:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Čo je čistá hrôza na tom "?item=bla"? A nechápem, čo za problém je to posielať na adresu s www na začiatku.
Pripadá mi, ako keby si hľadal problém tam, kde nie je.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 30.11.2011 21:52 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Čistá hrôza na tom je to, že keď sa pozrieš na takú adresu nevieš z nej vyčítať vôbec nič.
A problém s www je, že to musím prepisovať a že som si prial adresy v tvare bez neho resp. že som nečakal, že s tým môže byť nejaký problém.
A problém to je, keď mi to nespracuje formulár nemyslíš?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Tým vytváraním problémov som to myslel tak, že ak stačí iba pridať www, alebo prepísať adresu na relatívnu, tak nechápem, čo riešiš.
A že nevieš vyčítať z relatívnej adresy nič? Čo by si z nej chcel vyčítať? Tomuto argumentu vôbec nerozumiem.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 01.12.2011 11:33 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Vyčítať napr. to na ktorý script je nasmerovaná a to z nej neni vidno a ak je to includovaný súbor, tak to je celkom otrava, ak je to nejaký väčší projekt. A zase keď to máš prepisovať v 50 a viac súboroch tak je to rovnaká otrava. Ani neviem čo z toho je väčšia otrava. Určite by bolo lepšie, ak by bol server nastavený normálne a nijaký problém y som neriešil.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno

A uplne najlepsie by bolo, keby si svoje kody pisal aspon trochu nezavisle od toho, na akom serveri a akej domene bezia, co by sa ukazalo napriklad tak, ze by si pouzival relativne adresy. Nic by si nemusel prepisovat a vsetko by fungovalo. A len tak mimochodom, mnohe textove editory umoznuju aj nahradenie textu naraz vo viacerych suboroch.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 01.12.2011 19:10 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Samozrejme, že relatívne cesty majú svoje výhody, ale je predsa pravda aj to, že keď sa na to pozrieš, tak z toho nevieš vyčítať nič. Asi som neni taký profesionál, ako by ste si priali.

A povedz mi, či je takéto nastavenie servera o akom sa tu bavíme štandardné? Z kade som mal vedieť, že narazím na podobný problém. Adresa v tvare http://nieco.sk je predsa normálna adresa, tak prečo by nemala fungovať?

Citácia:
A len tak mimochodom, mnohe textove editory umoznuju aj nahradenie textu naraz vo viacerych suboroch.

To som si aj ja všimol ale ak máš v súbore len jeden link ktorý je v tvare http://www tak ti z toho spraví http://www.www. a tak si to nemôžem dovoliť, ale musím to robiť pekne po jednom, každý link osobitne(teda aspoň v PSPade). Keby sa to dalo robiť cez regulárne výrazy, tak by som to možno riskol...


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Nerozumiem, čo z toho chceš vyčítať.
Ak mám relatívnu adresu v tvare "/index.php?action=some_action", tak viem vyčítať, že budem volať index.php v roote. Je to rovnako čitateľné, ako tvoje absolútne adresy - includovanie a neviemčo na to nemá vplyv.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 01.12.2011 23:00 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Ale ako vieš ku ktorému adresáru patrí ten index? Zrovna mňa sa to netýka, ale je to bežné. Či?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

To sú cesty v html, nie v php.
Ak je na začiatku lomítko, viem že to pôjdem vždy z rootu webu.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 01.12.2011 23:44 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

To trochu nechápem. Adresu predsa neinterpretuje php ale prehliadač. Ten ju aj skompletizuje do absolútneho tvaru nie???
Resp. aký je rozdiel medzi html cestami a php cestami. Ja že to je to isté???


Offline

Čestný člen
Čestný člen
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava

Citácia:
Adresu predsa neinterpretuje php ale prehliadač

Citácia:
medzi html cestami a php cestami. Ja že to je to isté

camo, teraz vážne - aj trochu rozmýšľaš nad tým čo píšeš?
Ty si hovoril o tom, že relatívne cesty nie sú dobré a spomínal si tam niečo s includovaním a pod. A ja ti vravím, že tie cesty s php nemajú nič spoločné, interpretuje ich až prehliadač.
A tam naozaj nie je problém s používaním relatívnych ciest (ak sú dobre zapísané).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

Registrovaný: 05.09.09
Príspevky: 1157
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Lehota pod ...
Napísal autor témyOffline : 03.12.2011 9:35 | action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné

No dobre už chápem, čo si chcel povedať.
Ďakujem, že ste mi venovali toľko úsilia.


 [ Príspevkov: 21 ] 


action="niekam.net?item=bla" nezachytí post premenné



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post funkcia a post pole

v PHP, ASP

15

357

28.05.2014 13:21

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Premenne

v PHP, ASP

7

517

17.11.2007 21:18

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php premenne

v PHP, ASP

7

604

06.06.2008 14:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP premenne

v PHP, ASP

3

374

11.07.2009 13:39

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

GET premenne

v PHP, ASP

8

385

30.04.2011 22:17

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenné :D

v PHP, ASP

4

327

20.11.2008 16:33

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systemove premenne

v PHP, ASP

4

428

14.06.2010 19:53

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SQL a premenné

v Databázy

2

383

15.05.2012 22:37

S-player

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Systémové premenné win7

v Operačné systémy Microsoft

4

613

24.03.2013 0:19

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jquery globalne premenne

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

408

30.01.2011 13:54

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funkcie a premenné

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

355

10.04.2009 9:34

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

premenne v kode PHP

v PHP, ASP

1

131

10.02.2015 15:36

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odstrániť premenné z URL

v PHP, ASP

4

352

31.03.2011 12:28

riki137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc s php-premenne

v PHP, ASP

2

277

10.09.2010 17:04

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lazarus - premenne v OOP

v Delphi, Visual Basic

19

463

11.01.2013 17:04

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako ziskat vsetky premenne

v PHP, ASP

15

466

24.01.2011 16:59

emer



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF