| Autor | Správa |
fubu
 Užívateľ
 Založený: 22.07.2011 Príspevky: 123
 |
zdravim...tak psiem druhykrat mam taky problem... moj pocitac bezi strasne pomaly....jednojadrovy procesor 2.66ghz, 1,5gb ram, pocitac ma asi 7-8 rokov ...a je na nom windows xp....ak tam dam ubuntu pobezi to rychlejsie alebo to nezavisi od operacneho??? |
| |
  |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 |
záleží od toho, ČO chceš aby bežalo rýchlejšie.. operačný systém a niektoré operácie možno áno. Ale reálny výkon pre hry či aplikácie tým nezískaš. |
| |
  |
 |
fubu
 Užívateľ
 |
nejde o hry ide skor o celkovy vykon...napr. ked som na internete mam pootvaranych viacero okien, pomedzi to video nejake pozeram a pocitac uz nestiha a dsot to seka.... |
| |
  |
 |
Denco1
 Užívateľ
 Založený: 06.11.2008 Príspevky: 1816 Bydlisko: Trnava Vek: 19
 | Zaslal: Pi 03.02.12 10:14 |   |
Keď už, tak radšej Xubuntu alebo Lubuntu (nie sú tak náročné na HW).
Inak, môžeš to skúsiť nainštalovať, nič tým nestratíš. Windows XP ti ostane (ak to nainštaluješ správne), vyskúšaš *ubuntu, a ak to nebude dobré, tak len odstrániš a pôjdeš ďalej na XP. |
_________________ Toshiba Satellite L650-1K6: Intel Core i3 370M 2.4GHz • ATI Mobility Radeon HD 5470 • 4GB RAM • 500GB / 320GB HDD • Xubuntu / Windows 7 Home Premium • Trance Music
Other: Mobile HTC Explorer • DJ Controller Behringer BCD3000 • Repro Genius SW-HF2.1 2000 • Headphones Reloop RHP-10
-- When I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True story. -- @BarneyStinson | |
     |
 |
programmer
 Užívateľ
 Založený: 02.08.2009 Príspevky: 266 Bydlisko: Liptovský Hrádok
 | Zaslal: Ne 05.02.12 18:30 |   |
Ako dlho máš ten XP nainštalovaný? Lebo ak ho máš moc dlho, spraví sa ti v ňom kopa balastu. Vyskúšaj Ccleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/download/e51576d1c9bf9d34970915659d2b7496/ Ja mám 1.7 GHz procesor, 1GB RAM, 128 MB grafiku Intel a Ubuntu 10.04 s GNOME mi fičí úplne v pohode. Inak, prečo máš otvorených veľa okien? Okná, ktoré najbližšiu pol hodinu potrebovať nebudeš si pozatváraj. 1,5 GB RAM máš dosť, len musíš vedieť so svojim hardwareom hospodáriť, lebo inak ti nebude stačiť žiadny bežne dostupný hardware, ani nenáročnejší OS.
Ozaj, vyskúšaj Seamonkey. Je to je balík, ktorý obsahuje prehliadač, Kompozer a môžeš si doňho doinštalovať e-mailového klienta, ktorý je podobný Thunderbirdu. Dá sa pohodlne rozširovať cez Add-on. Fičí veľmi dobre. Osvedčil sa mi na ďalšom stroji s 256 MB RAM, na ktorom mám Lubuntu.
Ak si dáš Ubuntu, toto je prvá vec, ktorú by si mal spraviť:
to zadaj heslo pre superusera, potom
| kód: | | sudo apt-get install seamonkey |
a tam zadaj heslo, ktoré si vypisoval pri inštalácii systému. |
_________________ Ak sa niekto rád snowboarduje, povie sa mu, že je snowboardista. Ak niekto miluje autá, povie sa mu, že je motorista. Ak niekto miluje hranie na hudobný nástroj, povie sa mu, že je hudobník, alebo virtuóz. Ak niekoho zaujíma programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák. | |
   |
 |
fubu
 Užívateľ
 | Zaslal: Ut 07.02.12 18:40 |   |
ten windows nemam dlho asi tak rok zhruba ....a disk pravidelne defragmentujem a taktiez pouzivam ccleaner precistujem to a opravujem registre.... |
| |
  |
 |
majky358
 Užívateľ
 Založený: 02.06.2008 Príspevky: 2699 Bydlisko: Žilina Vek: 18
 | Zaslal: Ut 07.02.12 19:04 |   |
Skúsiť môžeš, nečakaj však zázraky. Viacmenej sa ti znížia nároky na operačnú pamäť pri klasickom behu (linux distribúcie) a niektoré tie procesy ako bolo spomenuté vyššie. Takéto čistenie ako popisuješ nieje nejaká zlá vec, ale raz za čas preinštalovať kompletne systém tiež nieje na zahodenie. |
_________________ ASUS K50AB SX-010 | SteelSeries Mousepad | A4tech XL-750BF | | |
     |
 |
|