IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @286
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dali sme si poradiť

Naše peniaze sa zhodnocujú. A vám? www.partnersgroup.sk

Top novinka v O2 e-shope

Objednajte si dlhoočakávaný Samsung Galaxy S III. V e-shope za 589,63 € pausal.o2.sk

Stavebný materiál Porfix

Skvelé tepelne izolačné vlastnosti stavebných materiálov Porfix! www.Porfix.sk

Ešte ho nemáte?

Výhodné poistenie motorových vozidiel nájdete na našej stránke. www.uniqa.sk

Problémy s nadváhou?

Zistite viac o dosiahnutí ľahšej a zdravšej hmotnosti. www.janinblog.com

zufalo prosim

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
neznamy
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13.04.2007

PríspevokZaslal: Ne 13.01.08 20:50Odpovedať s citátomNávrat hore

prosim o pomoc.. mam windows xp a chcel som pozreit ako vyzera ubuntu.. tak som si stiahol ubuntu 7.10 napalil na CD a hura na to... v BIOSe som zmenil bootovaciu mechaniku na CD.. ale nic mi nenabootovalo..tak ma to nahnevalo ahovorim si ze kaslem nato.. ALE! ked som chcel ist naspat do BIOSu tak mi to neslo... vkuse mi zamrza PC .. restartoval som ho x krat az sa mi podarilo to nakupnut. tak ako prve som siel do BIOSu a zmenil to naspat. problem je v tom ze nic sa nezmenilo.. pri startovani stale zamrza.. napriklad na to aby som sa sem teraz dostal som ho restartoval 13 krat... pls pomoc co najskor

EDIT: uvolnil som trochu miesta na Ccku a zda sa ze pomohlo.. je mozne ze windowsom nestaci 1.3 GB volneho miesta na nabootovanie?? a ako je vobec mozne ze predtym mi to slo nastartovat aj s tymi 1,3 GB? ... inak to CD som vlastne len napalil ten ISO sbor co som stiahol.. mal som to napalovat ako bootovacie CD?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Ne 13.01.08 21:00Odpovedať s citátomNávrat hore

mrzne to kde presne?

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
neznamy
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 13.01.08 21:07Odpovedať s citátomNávrat hore

presne vtedy ked mam stlacit del na to aby som vstupil do BIOSu .. vtedy sa ako keby zastavi .. tak skusim stlacit del.. hodi mi nejaku inu obrazovku a tam to zamrzne...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
zmija31
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 07.04.2006

PríspevokZaslal: Ne 13.01.08 22:01Odpovedať s citátomNávrat hore

aku inu obrazovku?? bud konkretnejsi....

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 13.01.08 22:04Odpovedať s citátomNávrat hore

dokopy tam nie je nic napisane.. len to aky mam procak atd o PC a ze entering setup... a nic to nerobi...
javo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.07.2006

PríspevokZaslal: Ne 13.01.08 23:40Odpovedať s citátomNávrat hore

hmm technicky vzato, ak si robil len to co si popisal tak si urobil zmenu len v BIOSE, co tak skusit restartnut bios?

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 21.10.2005

PríspevokZaslal: Po 14.01.08 0:37Odpovedať s citátomNávrat hore

javo napísal:
... co tak skusit restartnut bios?

tak tak.

-ano, mal si to napalit ako boot cd.
-ked si chces "len pozriet", ako vyzera ubuntu, preco si nevyhladas screenshoty na gugli? alebo nespustis cd-mage (v rezime live cd) vo virtualizacnom nastroji?

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 14.01.08 11:05Odpovedať s citátomNávrat hore

ok uz mi to ide.. bolo to asi v tom ze som mal nedostatok miesta na disku C... restart BIOSu by mi asi nepomohol kedze jedine co som zmenil bola bootovacia mechanika a tu som vratil naspat... kazdopadne dakujem kazdemu ...

shanike: co znamena pustit cd mage vo virtualizacnom nastroji? ja som v tomto uplna lama ako mozte idiet
jararak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.06.2005

PríspevokZaslal: Po 14.01.08 11:52Odpovedať s citátomNávrat hore

znamena to ze ubnta su live cd, mozes s nimi pracovat aj bez instalacii, popripade mozes si to nahodit do vmware alebo inej virtualnej sluzby

javo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 14.01.08 15:21Odpovedať s citátomNávrat hore

neznamy napísal:
ok uz mi to ide.. bolo to asi v tom ze som mal nedostatok miesta na disku C... restart BIOSu by mi asi nepomohol kedze jedine co som zmenil bola bootovacia mechanika a tu som vratil naspat... kazdopadne dakujem kazdemu ...

shanike: co znamena pustit cd mage vo virtualizacnom nastroji? ja som v tomto uplna lama ako mozte idiet

no a restart biosu by urobil okrem ineho aj toto, ale teraz si to vyriesil lepsie

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.06.2007

PríspevokZaslal: So 19.01.08 15:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Vsak stiahni Ubuntu Live CD (nie alternate !) a nabootuj z neho. PC sa nic nestane.. system sa nacita iba do RAMky
aiRen
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.01.2008

PríspevokZaslal: Ne 20.01.08 19:29Odpovedať s citátomNávrat hore

Skus alternate CD
neznamy
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 20.01.08 20:22Odpovedať s citátomNávrat hore

jj skusil som to live CD a celkom sranda.. aj ked dost podobne windowsom..
T.L.A.K.
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.08.2007

PríspevokZaslal: Po 21.01.08 18:20Odpovedať s citátomNávrat hore

inac neni potreba to napalovat ako boot CD, len ten image nesmies napalit ako data ale ako image, snad som to zrozumitelne napisal
javo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 21.01.08 20:36Odpovedať s citátomNávrat hore

T.L.A.K. napísal:
inac neni potreba to napalovat ako boot CD, len ten image nesmies napalit ako data ale ako image, snad som to zrozumitelne napisal

zaujimava myslienka, pre mna napalit nieco "ako boot CD" znamena napalit "ako image", nooo mozno je chyba vo mne

neznamy napísal:
aj ked dost podobne windowsom..

mozno graficke prostredie , asi mas KDE, ostatne veci su ine, aj graf. prostredie sa da vylepsit, len to chce kusok upravy, nooo aa ak nechces mat nieco v MS style odporucam Xfce, mozno este Gnome ale mno nwm, kazdemu sadne nieco ine

Zaslať odpoveď