| Autor | Správa |
petrikan
 Užívateľ
 Založený: 12.03.2010 Príspevky: 3
 | Zaslal: Pi 12.03.10 19:51 |   |
Zdravím, vie mi niekto poradiť?
Pred polrokom som kúpil 4 Pc, po určitom čase sa začala objavovať správa o zlom nadstavení systémového času a dátumu. Tak som ho nadstavil, no po odpojení od siete sa problém zopakoval, tak som vymenil batérie na základnej doske. Po týždni sa problém zopakoval.
- problém na všetkých 4 PC
- na noc sú odpojené od zdroja
Čo stým? |
| |
  |
 |
mack0
 Užívateľ
 Založený: 19.09.2009 Príspevky: 358 Bydlisko: Rohožník
 | Zaslal: Pi 12.03.10 21:00 |   |
Poprve: Nie je dobre odpájat PC zdroj úplne zo siete (ide o technickú vec)
Podruhe: Systémový čas vo Win sa podriaduje casu v Biose, cize nastav cas v biose a potom vo Wine ti to pojde v pohode |
| |
  |
 |
leinad422
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 30.08.2009 Príspevky: 471
 | Zaslal: Pi 12.03.10 23:35 |   |
| petrikan napísal: | Zdravím, vie mi niekto poradiť?
Pred polrokom som kúpil 4 Pc, po určitom čase sa začala objavovať správa o zlom nadstavení systémového času a dátumu. Tak som ho nadstavil, no po odpojení od siete sa problém zopakoval, tak som vymenil batérie na základnej doske. Po týždni sa problém zopakoval.
- problém na všetkých 4 PC
- na noc sú odpojené od zdroja
Čo stým? |
Mas vybitu CMOS baterku.Vymen ju a je po probleme. |
| |
  |
 |
brmbo
 Skúsený užívateľ
 Založený: 08.01.2009 Príspevky: 8579 Bydlisko: Sládkovičovo Vek: 32
 | Zaslal: So 13.03.10 15:54 |   |
| petrikan napísal: | | tak som vymenil batérie na základnej doske |
leinad422
a citas vies? |
_________________ NB IBM ThinkPad R50e - šuna - Win XP Prof 32-bit
fén: SonyEricsson XPERIA Ray
Xbox 360 250Gb Premium S
neposkytujem poradenstvo cez SS, skype ani ICQ, na takéto veci je tu toto skvelé forum... ďakujem za pochopenie | |
    |
 |
petrikan
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 14.03.10 15:08 |   |
Ďakujem za odpovede. No ako som písal batérie som vymenil a problém sa zopakoval, je pravda, že po výmene batérií som čas nadstavoval vo Win. a nie v Biose tak to ešte skúsim.
Inak mi odporučili aktualizovať základnú dosku - bios? |
| |
  |
 |
server3
 Užívateľ
 Založený: 18.08.2008 Príspevky: 69
 | Zaslal: Št 01.04.10 19:39 |   |
cas v OS sa nastavuje automaticky podla biosu a po automatickej aktualizacii casu v OS cez internet sa pri nepatrnom rozdieli prestavi cas v biose podla OS.
Obidva casi sa vzajomne synchronizuju.
Preflashuj si bios za najnovsi. |
_________________ Pracujem so sietovymi technologiami,Internet,Lan,wifi,pc,server´s a podobny bordel,ak nieco tak rad poradim | |
  |
 |
petrikan
 Užívateľ
 |
Ďakujem, ale ako to mám urobiť (prefleshuj). Za radu veľmi pekne ďakujem. Typ základnej dosky: Asrock, verzia biosu G31M-GS P1.60 |
| |
  |
 |
server3
 Užívateľ
 Založený: 18.08.2008 Príspevky: 69
 | Zaslal: Št 08.04.10 14:26 |   |
choj na stranky vyrobcu a tam si najdi sovju dosku,tam budes mat aj bios na stiahnutie aj navod ako na to. |
_________________ Pracujem so sietovymi technologiami,Internet,Lan,wifi,pc,server´s a podobny bordel,ak nieco tak rad poradim | |
  |
 |
|