IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @274
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Lepšie vzťahy so zákazníkmi

väčšiu kontrolu nad firemnými procesmi získate so softvérom Sunsoft.CRM crm.sunsoft.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Xperia Mini Pro so strieborným O2 Paušálom zaplatíte teraz 53 €! pausal.o2.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Čerstvý a voňavý domov?

Testovali sme Ambi Pur. Pozrite sa na prekvapivé výsledky experimentu! youtube.com/AmbiPur_SK

Prejdite do O2

s platbou na faktúru a získajte bonus 50€. Len v e-shope. www.o2.sk

zmena napatia cpu na toshibe satellite A300

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
borec
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.01.2007

PríspevokZaslal: So 16.08.08 23:42Odpovedať s citátomNávrat hore

ahojte, mam otazocku. da sa nejakym softom pohrat s napajanim procesora (T5550- 1,83GHz) v tomto booku?
notebook hardware control som skusal, ale napajanie mi nedetekoval, teda ani zmena neprisla do uvahy. kazdy cpu ide predsa o nejake tie desatinky volta podvoltit a preco hned neskrotit aj toho chladiceho draka naslednym znizenim napajania procesora?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Jaro
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 0:01Odpovedať s citátomNávrat hore

right mark cpu clock utility

CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 0:08Odpovedať s citátomNávrat hore

hral som sa s tym, ale nepodarilo sa mi nadstavit aby pouzival mnou nadstavene napatia pre dane nasobice :-(
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Jaro
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 0:12Odpovedať s citátomNávrat hore

treba si nastavit profil+v nastaveni profilu zaskrknut stage-e ktore ma pouzivat

CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 1:10Odpovedať s citátomNávrat hore

aha jasne ale imho ziadne riesenie to neprinieslo, potreboval som znizit napajanie hlavne v idlle a nizsie ako 0.950 nejde co je teda i defaultne napatie urcene bookom pre idlle stav neda sa ta hranica posunut este nizsie? nejaky iny soft nejestvuje?

ide mi hlavne o to, eliminovat zapinanie fanu ked skoro nic nerobim. mam istotu ze by to na nejakych 55° uchladilo pasivne ale fan sa zapina uz pri nejakych 48-50° Tuto spinaciu hranicu ventilatora avsak nemam ako posunut, teda som sa o tom este nedocital, ani som to este nepocul

a tak prichadza v uvahu len znizenie napatia lenze v rmclock to nejde nizsie...

aaa teraz som si vsimol ze som to prcol do nespravnej kategorie, malo to ist do notebookov. tak to prosim vas presunte niekto a nebite ma
Spirit
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 15.06.2005

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 1:53Odpovedať s citátomNávrat hore

nizsie napatie nenastavis, ja mam 0.9v a pod tuto hranicu to tiez nedam. Ale co je dobre, aj pri plnom vykone je pri tomto napati CPU stabilne. Teplotu som tak zrazil o peknych 5 stupnov.

borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 1:59Odpovedať s citátomNávrat hore

no ano, teplotu v burne tym znizim aj ja a celkom poriadne. mne avsak nejde o burn ale o idlle stav v ktorom ma otravuje ten spustajuci sa fan teraz som to meral a ten fan sa pusta pri 45° a vypina pri 42° proste blbina...
Jaro
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 13:55Odpovedať s citátomNávrat hore

len to nevies nastavit

1. otvor CPU RM utility a klikni na Profiles(nie na to + pri nom ale piramo na profiles) tam si treba hore kde su dve casti pre napajanie z adapteru a z baterie, treba vybrat podla toho na com si a najprv nastavit rezim Power saver, nie pre startup ale pre aktualny rezim

2. kliknes na to + pri Profiles a potom na Power Saver, tam je potrebne zaskrknut Use-P-state transitions, mozes oba ale podla toho na com ides

3. v zozname(nalavo adapter, napravo bateria tak tu uz treba vyberat na co ides alebo mozes obe naraz) zaznas state ktory sa chystas menit, mas ich tam vsekty vypisane s prislusnymi nasobicmi aj napätiami, potom daj Apply

4. otvor CPU-Z pre kontrolu zmien co budes robit

5. v CPU RMC Utility opät klikni na profiles, mal by si mat hore nastaveny aktualny rezim power saver a mozes zacat menit napatie daneho state-u ktory si si nastavil, samozrejme po kazdej zmene treba dat apply

power saver je v tomto pripade rezim ktory pevne drzi frekvenciu bez ohladu na zataz co sa pri tetovani stability perfektne hodi

spusti si prime95 pre kontrolu, potom zacni znizovat napätie po krokoch akych chces to najhorsie co sa stane je BSOD s ktorym aj rataj, ked sa stane treba nahodit napätie o krok vyssie a testovat prime95 aspon tych 10-15 minut, a takto postupujes pri vsetkych krokoch

nasledne ked si vsetko ponastavujes das apply

potom vlezes do profilov do nastavenia power on demand kedze to je asi najpozadovanejsi rezim a tam si zaznacis state-y ktore ma system pouzivat pri baterii a adaptery, tu sa narozdiel od power saver zaznacuje viacero moznosti a len tie sa budu pouzivat, dole tam mas potom este jedno nastavenie a to dvihanie nasobica pri zatazi XX%, pri baterii odporucam nastavit maximum teda 85%

na konci ked najdes stabilne kombinacie uz ich len nastavis, das nastavit startup rezim ktory vyhovuje a potom este spustanie CPU RMC utility pri starte aby to aj k niecomu bolo

NB HP ProBook 6450b
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 19:23Odpovedať s citátomNávrat hore

cital som na svhw vcera vecer ze treba mat zaskrtnute "run HTL command when OS is idle" co to znamená? bez toho to nepojde? pretoze tento command zblbne vistu ktora potom bezdovodne ukazuje stale 100% vyuzitie cpu v taskmanovy aj ked cpu nieje vobec vytazeny.

btw dik jaro, uz testujem
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 22:43Odpovedať s citátomNávrat hore

parada uz to ide ako ma. ono sa to bylo s power managmentom visty. treba zaskrtnut enable os power managment integration a use os load-based managment. vysledok- v managmente visty sa potom nadstavy rmclock power managment a vsetko uz ide podla neho
Jaro
Čestný člen
Čestný člen

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 22:51Odpovedať s citátomNávrat hore

nic z toho som nenastavoval, bezim na vista ultimate a vsetko OK

NB HP ProBook 6450b
borec
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 17.08.08 22:55Odpovedať s citátomNávrat hore

regulacia nasobicov bola priblbla, skakalo to aj bez akejkolvek cinnosti na booku a viditelneho vytazenia cpu... ide mi to, som spokojny, toto som potreboval

btw napajanie v burne na nasobici 11 znizene z 1,250V na 0,9875V, teploty v burne klesli o 11° a spotreba sa vraj znizila o 10W
Zaslať odpoveď