|
 | | |
| Autor | Správa |
majo.ke
 Užívateľ
 Založený: 20.09.2010 Príspevky: 8
 | Zaslal: Po 20.09.10 22:42 |   |
| ALTERNAT3112 napísal: | Dotiahni kábel aj na strane monitora aj na strane PC
+ klasika čeknúť káblové spojenie diskov i k doske či sú nie zlomené, či sú zasunuté (keďže si s nimi hýbal)
Resetovať bios - len skús
A možno zistiť či nieje baterka v biose už po piatich rokoch už "vyšlahaná"?
inak neviem, no niekde to bude,
 |
Baterka moze byt aj z druhej maticnej dosky alebo musi byt presne na urcity typ?
Tak po vymene baterky na zakladnej dosky som zistil ze problem stale pretrvava. Skusal som aj hardware-ovo resetnut BIOS no taktiez nepomohlo
Skusal som odpojit obidva HDD ktore som mal pripojene a dal som tam druhy funkcny HDD z druheho PC z pripojenim cez ATA
Zistil som, ze vobec nepracuje Preto som pripojil druhy napajaci kabel (molex) ale taktiez nepracoval. Skusil som pripojit druhy HDD tiez z druheho PC no s pripojenim SATA, no tento uz pracoval ale aj tak sa na obrazovke nic "nedialo"
Este chcem podotknut ze pripojenie na HDD s pripojenim ATA som nahradil z CD-romky, ktora stale funguje (otvara mechaniku, nacitava) |
| |
  |
 |
blue
 Užívateľ
 Založený: 31.01.2008 Príspevky: 963 Bydlisko: Komjatice (28)
 | Zaslal: Ut 21.09.10 10:29 |   |
Kedze ti ho stale nevie najst v biose tak skus vymenit napajaci kabel na hdd, moze byt nejak zlomeny alebo inak poskodeny. |
_________________ NB: Acer aspire 722
PHONE: SE Xperia Arc S | |
   |
 |
vazovski
 Užívateľ
 Založený: 11.04.2008 Príspevky: 1185 Bydlisko: Nové Zámky
 | Zaslal: Ut 21.09.10 10:38 |   |
Kolko pinovy mas ten IDE kabel z mechaniky.Pre HDD potrebujes 80 pin a pre mechaniku staci aj 40 pin.Pre istotu pouzi novy. |
_________________ MB:Gigabyte GA-MA785GT-UD3H ,CPU:AMD Athlon II X3 435,Cooler:NOCTUA NH-U12P SE2, GPU:Sapphire Radeon HD 6670 Ultimate 1GB GDDR5,RAM:2x2GB DDR3 ,HDD ST350041 8AS Seagate (500 GB, 7200 RPM, SATA-II),HDD2,Audio:Asus Xonar U1,CASE:FRACTAL Define R2 (titan grey),PSUCorsair 450W,OS:Win 7 Ultimate 32 | |
  |
 |
majo.ke
 Užívateľ
 Založený: 20.09.2010 Príspevky: 8
 | Zaslal: Ut 21.09.10 10:40 |   |
| blue napísal: | | Kedze ti ho stale nevie najst v biose tak skus vymenit napajaci kabel na hdd, moze byt nejak zlomeny alebo inak poskodeny. |
ale ako som uviedol napajacie kable som na hdd pripojil z cdromky ktora fungovala, takze molex aj ATA kabel su funkcne, no ked som ich pripojil na hdd tak vobec nepracoval |
| |
  |
 |
AMD_CPUs
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 11.09.2010 Príspevky: 23
 | Zaslal: Pi 08.10.10 19:20 |   |
Možno BIOS vypustil dušičku  |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |