IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @362
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Vaše dáta sú v oblakoch

Virtuálny desktop lacno, spoľahlivo, bez kompromisov. www.ts.avnet.com

Ekonomický softvér KROS

Programy na vedenie komplexnej agendy JÚ a PÚ. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Hľadáte CRM softvér?

SunSoft.CRM • množstvo funkcií • možnosť individuálnych úprav • výhodná cena crm.sunsoft.sk

Dala som si poradiť

O moje peniaze je postarané. A o vaše? www.partnersgroup.sk

Zbavte sa viazanosti

Za Xperia Mini Pro so strieborným O2 Paušálom zaplatíte teraz 53 €! pausal.o2.sk

Zeby Linux?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: So 15.03.08 15:48Odpovedať s citátomNávrat hore

lio04 napísal:
Pytal sa na Linux, co znamena, ze sa pytal na jadro.
to je sice pravda, ale dobre vies co tym myslel. ja tiez zvacsa pouzivam nazov linux. je to kratsie ako gnu/linux.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 15.03.2008

PríspevokZaslal: So 15.03.08 15:51Odpovedať s citátomNávrat hore

CS-ko ide pokial stiahnes spravny simulator na exe. a ja osobne odporucam ubuntu ....
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
lio
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.11.2007

PríspevokZaslal: So 15.03.08 17:58Odpovedať s citátomNávrat hore

suchy napísal:
to je sice pravda, ale dobre vies co tym myslel. ja tiez zvacsa pouzivam nazov linux. je to kratsie ako gnu/linux.
Jasne, ze viem co tym myslel. Tymto som chcel naznacit, ze ked sa niekto chce zoznamit z prostredim nejakej distribucie, nebolo by zle nastudovat historiu a principy, na akom GNU/Linux funguje. Nie len prist a pytat sa ako rozbehat hry a "ktory linux je najjednoduchsi". Hry moze dotycny hrat aj pod Windowsom a klikat tiez.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: So 15.03.08 19:49Odpovedať s citátomNávrat hore

lio04 napísal:
Jasne, ze viem co tym myslel. Tymto som chcel naznacit, ze ked sa niekto chce zoznamit z prostredim nejakej distribucie, nebolo by zle nastudovat historiu a principy, na akom GNU/Linux funguje. Nie len prist a pytat sa ako rozbehat hry a "ktory linux je najjednoduchsi". Hry moze dotycny hrat aj pod Windowsom a klikat tiez.

jasne, ale vybafnut na neho rovno verziou kernelu ?
hahahappy
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.02.2008

PríspevokZaslal: Ne 16.03.08 20:03Odpovedať s citátomNávrat hore

Skus slovenske derivat ubuntu greenie (http://greenie.sk) alebo fedoru.
A inac pozri sa na http://distrowatch.com
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQJabber
yaJohny
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.07.2007

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 12:29Odpovedať s citátomNávrat hore

..asi by som odporucil PCLinuxOS...pre zaciatocnika ako uliaty...myslim, ze coskoro zacne slapat ubuntu na...
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.11.2007

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 13:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja ti mozem odporucit fedoru8, si myslim su tam nekmensie problamy s kompatibilitou, mne tam slape setko bez ombezdzenia, pisem ale z vlastnych skusenosti. Hry? daj si racej win na hry, v linuxe sa daju rozbehat win hry cez simulator ale nie je to ono, a kto vravi ze mu idu hry v line lepsie nez vo win tak keca... ale ako zaciatoccnik sa musis ete vela ucit, odporucam wiki stranky.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
socket
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.09.2007

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 17:59Odpovedať s citátomNávrat hore

chlapi, toto nevedie nikam, každý tu ospevuje tú svoju a on má stoho miš-maž. radšej si kukni wikipediu a prečítaj si o každom distre a potom sa sám rozhodni.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 20:34Odpovedať s citátomNávrat hore

socket napísal:
chlapi, toto nevedie nikam, každý tu ospevuje tú svoju a on má stoho miš-maž. radšej si kukni wikipediu a prečítaj si o každom distre a potom sa sám rozhodni.

sak to sa bude musiet tak ci tak, ale ktora mu sadne zisti as casom, mne trvalo rok, kym som bol na 100 pro spoko s terajsou distribuciou, navyskusal som ete debian, ale zatial sa nechystam. ale vraj aj nova Mandriva je dobra, ate som ju ale nevidel, ties sa nechystam. heh.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
socket
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 20:41Odpovedať s citátomNávrat hore

nesúhlasím, ja si vyberám a konfigurujem distro podľľa toho čo sa na nom chystám a čo budem robiť najbližšiu dobu. mojou slabostou je moje Slackware 12.0.0 s FluxBoxom ktoré mi bohato vyhovuje, mám tam plne vyladenú konzolu a cez tu okrem browsovania robím takmer všetko vrátane programovania, administrácie serverov ....

takže aj on by si mal vybrať distro podla toho čo od neho očakáva.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 20:44Odpovedať s citátomNávrat hore

socket napísal:
mám tam plne vyladenú konzolu a cez tu okrem browsovania robím takmer všetko vrátane programovania, administrácie serverov ....

si dost dobry ako citam, ja som len na userskej urovni, pracujes na neakom linux serveru, si samouk linux or? ja sa v podstate v linuxe stale zdokonalujem, momentalne zacinam s openGL.?
socket
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 20:48Odpovedať s citátomNávrat hore

to už nemusíme riešiť tu, ak chceš pokecať ozvy sa mi na icq...
johny3212
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 24.03.08 20:58Odpovedať s citátomNávrat hore

ja by som povedal, ze pravi autor ma tento prispevok us nahaku, dlho nepisal. , ozvem sa ti pak.,
Zaslať odpoveď