IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @341
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Chcete darček pre svoje dieťa

Odpovedzte na otázky a vyhrajte! LEGO duplo 2 krát deňne do konca mesiaca www.duplo.lego.com

Dala som si poradiť

O moje peniaze je postarané. A o vaše? www.partnersgroup.sk

Reklamné služby

Návrh, realizácia & vyhodnotenie. Balík za 249 € - limitovaná ponuka! www.jecasnareklamu.sk

Ešte ho nemáte?

Výhodné poistenie motorových vozidiel nájdete na našej stránke. www.uniqa.sk

Kde sú vaše firemné autá?

Online sledovanie vozidiel pomocou GPS už od 18,90€/mes. Skús demo movys.sk

Zamestnanie, živnosť - ako na to?

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
derdis
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.12.2008

PríspevokZaslal: So 22.10.11 15:03Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravím Vás, nevedel by mi niekto poradiť link na dobré fórum, navštevované, informácie okolo zamestnanania a živnosti? Čiže vzťahy medzi tým, o odvodoch poisťovniam, o povinnostiach okolo toho.....
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
david3504
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.07.2008

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 11:16Odpovedať s citátomNávrat hore

napríklad http://www.porada.sk/ alebo http://www.podnikajte.sk/diskusie.xhtml

Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM: 2x 2GB DDR2 800MHz Kingston, HDD: 500GB 5400RPM, Win 7 Home Premium, Mouse: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailFacebookZobraziť autorove WWW stránky
hornak
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010
Vek: 46

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 13:34Odpovedať s citátomNávrat hore

A čo tak navštívit poistovnu alebo daňového poradcu?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mail
david3504
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 15:17Odpovedať s citátomNávrat hore

v poistovni na teba prinajlepšom budú škaredo zazerať, prečo od nich chceš aby pracovali a daňový poradca stojí peniaze. Na porade sú ľudia z oboru, účtovníci, živnostníci a podobne, a vždy sa tam nájde niekto kto vie poradiť, prípadne téma kde sa podobný problém už riešil, a na podnikajte.sk sú takisto ľudia ktorý radia zo svojich skúseností a častokrát tam nájdeš riešenie ktoré ti ušetrí nemalé peniaze.

Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM: 2x 2GB DDR2 800MHz Kingston, HDD: 500GB 5400RPM, Win 7 Home Premium, Mouse: Logitech MX 620, Audio: Altec Lansing vs4621 2+1 (Octane 7)
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailFacebookZobraziť autorove WWW stránky
derdis
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 16:27Odpovedať s citátomNávrat hore

Veď to.... a v poisťovni má aj každý svoju agendu, a ja sa potrebujem poradiť tak celkovo... A poradcu by som otravoval radšej až pri niečom zložitom.. Ale ďakujem za typy.

Trocha som aj váhal nad etikou, pýtať si na fóre kontakt na iné fórum (iné je pýtať sa na viac fórach sám), teda som linkom rád, ale nie je ten "podnikajte.sk" nejaký poskrommejší? "Poradu" z googlenia som poznal, len sa mi tiež nezdala dosť živá, akoby tam chodilo málo ľudí a málo často, nie sú aj nejaké živšie linky?
david3504
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 16:31Odpovedať s citátomNávrat hore

porada je najväčšie takéto fórum ktoré poznám, a zas nie je toľko tém a noviniek ako napríklad pri IT aby tam bolo každý deň kopu nových tém, a tiež tam prispievajú najmä ľudia pracujúci v obore takže na to nemajú toľko času ako študenti, ale ak máš nejaký problém tak vždy odpovedajú celkom rýchlo a k veci, bez OT a flame-u

derdis
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 16:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Asi je to tak nejako. Tak to vyskúšam, ďakujem.

Naposledy upravil derdis dňa Ne 23.10.11 18:19, celkom upravené 1 krát.
hornak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 18:19Odpovedať s citátomNávrat hore

Živnost?
Na vydanie živnosti potrebuješ do žiadosti uviest konkretnu vec v čom budeš podnikat, doložit doklad o spôsobilosti na tento učel ako napr. chceš robit automechanika tak využní list alebo rekvalifikační kurz na tuto spôsobilost, vypis a odpis registra trestov, prv na začiatku ked bolo po zamatovej revolucii tak dali živnostenskí list aj debilovy na čokolvek, dnes sa to neda a ked tak podvodom, ovody socialne pre VZP ti vysvetlia na poistovni kolko budeš odvadzat lebo sa to temer každý pol rok mení, dve fotografie, rodní list, niesto kde budeš mat prevadzku na podnikanie, potvrdenie od OÚ že máš prevadzku na podnikanie, na živnostenskom urade ti všetko vysvetlia, vybavit si živnost je lahké, ked to dokazali primitivny cikani tak to pre teba bude hračka
derdis
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 18:26Odpovedať s citátomNávrat hore

V jednej sekunde sme stlačili "odoslať":
Ty "príspevok"
ja "zmazanie prosby o odpoveď", keď nikto neodpovedal
Takže teraz nebude nikto vedieť, na čo si odpovedal, sorry

Ale aj tak išlo o otázku, ako to je s papierovačkami, keď už tá živnosť je, a dotyčný sa chce k tomu ešte aj zamestnať
hornak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 19:47Odpovedať s citátomNávrat hore

A čo je na tom zvlaštne ked živnostník sa aj zamestná, na to je živnostenský úrad aby ti dal radu čo a ako, je to také tažké?
emer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.12.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 20:35Odpovedať s citátomNávrat hore

Veď to sa bežne robí (väčšinou v stavebných firmách), že zamestnácajú robotníkov iba na živnosť. Aby s nimi nemali papierovačky a iné povinnosti (odvody, dovolenka, odstupné atď).

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 21:16Odpovedať s citátomNávrat hore

Živnostenský úrad mi dá radu, ak mi vôbec dá, predpokladám len k živnosti.... Mne sa jedná o to, kam čo nahlásiť, prípadne odhlásiť, lehoty, aby som niečo neoopomenul, keďže u nich tisícka na pokutu nie je žiadna miera....
joopan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 18.06.2011

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 21:38Odpovedať s citátomNávrat hore

do 30 dni od vzniku zivnostenskeho opravnenia si povinny ist na socialku a na zdravotnu poistovnu, vyplnis formular a info o tom ako platit ti nasledne pride do 30 dni domov
derdis
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 23.10.11 21:56Odpovedať s citátomNávrat hore

ide o to: k existujúcej živnosti pribaliť stály prac. pomer
hornak
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 24.10.11 6:05Odpovedať s citátomNávrat hore

živnost a stali pracovný pomer sú dve odlišné veci, daňove priznanie si robíš z obidvoch
Zaslať odpoveď