| Autor | Správa |
belic
 Užívateľ
 Založený: 28.01.2008 Príspevky: 108 Bydlisko: Topolcany
 | Zaslal: St 22.04.09 15:15 |   |
je to ohladom elektrotechniky:D sak tie nase ucebnice tam nic neni a poznamok tiez nemam moc:D tak idem na tie otazky:
1. Napisat aky vyznam ma casova konstanta obvodu v ktorom vznikol prechodny jav.
2. Vysvetlit co znamena vyrok ze striedavy prud a striedave napatie su vo faze.
3. Popisat ako sa zmeni fazovy posun medzi napatim a prudom v obvode stried. prudu s idealnym kondenzatorom ak tento kond. nahradime idealnou cievkou.
4. Napisat suctovy a exponencialny tvar komplexneho cisla, ktory opisuje lubovolny fazor.
Dik za kazdu odpoved:D
//premenovane, Daron |
| |
  |
 |
Daron
 Administrátor
 Založený: 08.08.2007 Príspevky: 9368 Bydlisko: Michalovce Vek: 24
 | Zaslal: St 22.04.09 15:28 |   |
su to elementarne veci, nie je toto nahodou nejaka uloha? |
_________________ I gather speed from you fucking with me | |
      |
 |
belic
 Užívateľ
 | Zaslal: St 22.04.09 15:31 |   |
ne uloha ale pisomka bude... no ta prva otazka to vazne som nemusel pisat ale tie fazory som vazne z toho jelen |
| |
  |
 |
ac.milan
 Administrátor
 Založený: 17.04.2008 Príspevky: 11053 Bydlisko: Myjava Vek: 25
 | Zaslal: St 22.04.09 15:42 |   |
pisomka? tym padom to mas vsetko vysvetlene od ucitela a je to aj v knizke nie? staci si to tam precitat a mas to, ved si na hodinach snad daval pozor
// co konkretne z toho nevies,alebo co ti nie je jasne? |
_________________ PC: Gigabyte GA-M52L-S3 / Athlon II X3 445 @ 3,1GHz / AM1 2x2GB DDR2 800 MHz / (RMA) Gigabyte HD7750 1GB OC@880MHz (RMA) / Seagate 7200.12 500GB / Creative Audigy SE / Fortron GP 350W 80+ / 24" BenQ G2420HDBL / Genius SP-HF1800A
NB: MSI M670X-091SK ( 2x1GB DDR2 667MHz ) | |
     |
 |
Daron
 Administrátor
 | Zaslal: St 22.04.09 15:50 |   |
co sa tyka fazorov
na L predbieha napatie o 90° prud, alebo inak povedane, pruf meska za napatim o 90°
na C je to naopak, cize napatie meska o 90° za prudom, alebo prud predbieha napatie o 90°
na R je napatie vo faze s prudom, cize fazovy posun fi je 0° |
      |
 |
belic
 Užívateľ
 | Zaslal: St 22.04.09 16:07 |   |
daroon dik ... eee sak neni nekde nejaka ebook o tom ?? ak by ste nahodou vedeli pls |
| |
  |
 |
Daron
 Administrátor
 | Zaslal: St 22.04.09 16:09 |   |
nvm, poznamky z hodiny by ti mali stacit... a na zapamatanie nam ucitel vravel:
cievka ako dievka, najprv napatie a potom prud
z toho to uz odvodis, lebo vies ze pri kondenzatore to je naopak |
      |
 |
belic
 Užívateľ
 | Zaslal: St 22.04.09 16:15 |   |
poznamky sak tam same vzorce a ziadna teoria... o tej devke to aj nam hovoril ale tak neni som z toho sam vymlety a pri tej cievke by ten fazovy diagram vyzeral tak ze hore by isiel prud a do prava napatie?? |
| |
  |
 |
Daron
 Administrátor
 | Zaslal: St 22.04.09 18:38 |   |
podla toho ako si zvolis prud na R, tak tam je aj napatie. Predbiehanie je myslene v protismere hosinovych ruciciek, kedzde ten smer ma omega. cize ak bude Ir a Ur smerovat doprava, a ty mas nakreslit fazor prudu na L, nazvyme ho IL, tak ten predbieha napatie o 90°, cize bude smerovat rovno hore. |
      |
 |
dsljohn
 Užívateľ
 Založený: 31.08.2007 Príspevky: 1807 Bydlisko: Komárno
 | Zaslal: St 22.04.09 18:45 |   |
predpokladam že si druhak kedzw to preberate, predpokladam že ste dost pozadu ked len teraz pisete z toho, kedze je to to iste ucvo co mi mame mat tie iste ucebnice co mi, a jedine ucebnice elektrotechniky su poriadne spracovane vsetko je tam. napisane od slova do slova a aj postupi
sice ja som knihu neotvoril od zaciatku roka a to len preto lebo si to pamätam z hodiny a robim poriadne poznamky |
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať | |
      |
 |
Daron
 Administrátor
 | Zaslal: St 22.04.09 19:33 |   |
|
      |
 |
belic
 Užívateľ
 | Zaslal: St 22.04.09 20:54 |   |
| dsljohn napísal: | predpokladam že si druhak kedzw to preberate, predpokladam že ste dost pozadu ked len teraz pisete z toho, kedze je to to iste ucvo co mi mame mat tie iste ucebnice co mi, a jedine ucebnice elektrotechniky su poriadne spracovane vsetko je tam. napisane od slova do slova a aj postupi
sice ja som knihu neotvoril od zaciatku roka a to len preto lebo si to pamätam z hodiny a robim poriadne poznamky |
no mi mame iba zaklady elektrotechniky v prikladooch mi ucebnicu poriadnu nemame to je ten problem ...no som druhak mas pravdu ako ten ucitel ma uz asi milion rokov a ked zacne vysvetlovat tym monotonnym hlasom idem umret...a poznamky mam same vzorce ziadna teoria tak z toho sa dost blblo uci... |
| |
  |
 |
dsljohn
 Užívateľ
 Založený: 31.08.2007 Príspevky: 1807 Bydlisko: Komárno
 | Zaslal: St 22.04.09 20:57 |   |
takto teria je aj vzorce aj mi mame len asi tolko v zostoc že diagramy hore dole a vzorce. ic viac a mame popisky kedy je aky charakter ci indukcny alebo kapacitny,
v tych prikladoch co su ucebnice na prklady je taktiež v kratkosti zahrnuta mensia teoria. ja som sa znej ucil na sutaž. |
_________________ Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať | |
      |
 |
|