IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @331
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Ekonomický softvér KROS

Programy na vedenie komplexnej agendy JÚ a PÚ. Vyskúšajte demo zadarmo! www.kros.sk

Účtovníctvo, Faktúry, Sklady

jednoducho ovládateľné programy od MRP za 20 rokov cez 100000 inštalácií www.mrp.sk

Top novinka v O2 e-shope

Objednajte si dlhoočakávaný Samsung Galaxy S III. V e-shope za 589,63 € pausal.o2.sk

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Ešte ho nemáte?

Výhodné poistenie motorových vozidiel nájdete na našej stránke. www.uniqa.sk

základovka - blesk - reklamácia

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 9:54Odpovedať s citátomNávrat hore

ISP nic riesit nemusi.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
jtbs
Moderátor
Moderátor

Založený: 18.10.2009

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 9:54Odpovedať s citátomNávrat hore

ak sa ti nechce babrat s reklamaciou, kludne mozes pouzivat wifi, len zvaz, ci ti staci b/g a nepotrebujes n.

>>> We salute the rank, not the man!
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
Devil_SK
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.02.2007
Vek: 29

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 9:59Odpovedať s citátomNávrat hore

Wifi ma radu nevyhod oproti kablu. Nnizsia rychlost, 802.11b dosahuje iba 54Mbit , oproti minimalne 100Mbit sietovky, a ak mas nejaky rychly internet, nad 50Mbit, tak by si si ho akurat spomali, to uz by si musel riesit cez 802.11n, ktore je rychlejsiel. Tiez sa ti zvysi mierne ping, neni to sice nejak strasne ale ak hravas hry po sieti, tak je dobra kazda milisekunda.

Ono s tou ochranou, ISP ma urcite nejaku vyriesenu, ale primarne chrani seba a nie druhych, a vzdy je dobre sa chranit aj sam. Inac su aj lacnejsie prepetovky nez si dal, tato http://www.alza.sk/eaton-protection-box-1-tel@-fr-d165372.htm ti ochrani napriklad aj PC alebo router.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNSkype
Shwollo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29.07.2008

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 10:18Odpovedať s citátomNávrat hore

http://www.speedtest.net/result/1334906651.png (teraz som meral na notebooku)
s rýchlosťou by až taký problém nebol. ešte by som sa zmestil do b/g

Tá prepäťovka by mala vydržať aj blesky? - len o toto mi ide. Posledné, čo potrebujem je aby mi odpálilo aj niečo viac ako len sieťovku...

Desktop: MB: GIGABYTE MA78LMT-US2H | CPU: AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (AM3) BOX | HDD: 500GB Samsung SpinPoint F3 16MB SATAII/300 3RZ | GPU: ATI Sapphire HD5770 512MB | PSU: Corsair VX450W | RAM: A-DATA 2x2GB DDR3-1333 Gamers series kit | CASE: Cooler Master Elite 334 RC | Windows Seven Professional x64
Notebook: Acer Aspire 5920G | CPU: Intel Core 2 Duo T5750 | HDD: Hitachi 250 GB ATA | GPU: ATI HD 3450 | RAM: 2x 1 GB DDR2-667 SDRAM | Windows Seven Professional x86 / Ubuntu 11.4
Mobil: Apple iPhone 4 16GB Black
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
jtbs
Moderátor
Moderátor

Založený: 18.10.2009

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 10:26Odpovedať s citátomNávrat hore

ak udrie poriadny blesk, tak ti ani 4 prepetovky nepomozu, pravdaze je to lepsie ako nic.

>>> We salute the rank, not the man!
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
dixi
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.09.2008

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 13:30Odpovedať s citátomNávrat hore

elektronika je citliva na zmeny napetia a prudu to nieje ako chladicka kde nastane vykyv v dodavke prudu tak sa maximalne na chvilu vypne a potom ide dalej. Nekvalitne suciastky v komponenty v PC taketo situciacie mozu pochovat a na to je prepetovka aby ochranika tieto shity. Ak je PC zlozeny z kalitnych suciastiek tak ti ani prepetovku netreba. Router patri do prvej kategorie teda ho treba zabezpecit ale proti blesku sa tazko brani, najlepsie je zakopat sa podzem

My PC: MB: Asus P5Q WS, CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4Ghz, Cooler: SilentiumPC Spartan 932HE, RAM: 4x1GB 890Mhz Apacer Gold, GPU: XFX 5850 BlackEdition, SSD: Corsair Force Series 3 120GB, HDD: Seagate 7200.11 250GB, PSU: Seasonic S12II 520W, Case: NZXT Alpha & 2x Enermax T.B Silence UCTB12 & NZXT Blue 120mm fan, LCD: LG M2262DP - 22" FullHD DVB-T HD, OS: Windows 7 Pro 64bit, Sp: Logitech X-230, Mo: A4tech XL-750BF, Pad: SteelSeries QcK Mini, Key: Logitech Media Keyboard 600, Joy: Genius F-23.
My Portable: NTB: Acer Aspire One ZG5

V prípade, že na tvoju Súkromnú Správu (SS) nereagujem, založ si tému v príslušnej sekcii na fóre.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
Devil_SK
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.02.2007
Vek: 29

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 13:50Odpovedať s citátomNávrat hore

dixi napísal:
Nekvalitne suciastky v komponenty v PC taketo situciacie mozu pochovat a na to je prepetovka aby ochranika tieto shity. Ak je PC zlozeny z kalitnych suciastiek tak ti ani prepetovku netreba.

Tak to si teda na velmi velikom omyle, kazda jemna elektronika, ci uz je to PC, televizor, satelit atd. ti moze velmi rychlo odsit pri prepeti, je jedno ci je kvalitna alebo nekvalitna. To by potom stacilo ponukat prepetovky iba pre smejdacke vyrobky, a nemuseli by vyrabat spickove prepetove ochrany urcene napriklad pre servery, alebo zabudovatelene kaskadove prepetove ochrany urcene pre riadiace systemy.
Apropo router, modem alebo switch, tie maju najcitlivejsiu cast, ktora tvory ich porty, preto treba chranit aj tie.
Preto kazdemu, komus som staval PC som bud odporucal nakup prepetovky alebo som mu ju zabezpecoval sam, a par ludi na to ze si ju nekupilo uz doplatilo

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNSkype
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009

PríspevokZaslal: Pi 10.06.11 17:16Odpovedať s citátomNávrat hore

ked uz ste pri tematike bleskov...pri udere blesku sa v okolitych kovovych predmetoch indukuje napatie (velkost zavisla od sily blesku) - pri velmi citlivej technike (VF, drahe meracie pristroje,...) moze byt "smrtelny" aj blesk ktory netrafi priamo zariadenie alebo vedenie el. napätia
preto niekedy ani najdrahsia prepatova ochrana nepomoze
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď