|
 | | |
| Autor | Správa |
riki137
 Užívateľ
 Založený: 02.03.2009 Príspevky: 116 Bydlisko: Blava
 | Zaslal: Po 28.12.09 14:25 |   |
Vždycky keď vypnem alebo uspím počítač a potom ho zapnem tak mi nevidí DVD-ROMku vo Windowse a musím ju zapnúť (povoliť) cez Device Manager.
V BIOSe mi ju vidí takže pokazená nie je.
Vôbec nezáleží na tom či vo vnútri je média alebo nie.
Inštaloval som to cez Recovery DVD
Nie je nejaký konzolový príkaz ktorý by to zapol keby som to dal do startupu?
model je | kód: | Slimtype DVD A ds8a3s SCSI driver
|
Je to novo preinštalovaný Windows
robilo to aj keď tam bol Daemon alebo nie
nemam tam žiadny iný Virtual Image Rom program
Dal som hladať či treba aktualizovaŤ ovládač
Pôvodne nainštalovaný windows ktorý tam bol od začiatku na notebooku fungoval výborne aj s DVD. Mám originál Windows 7 Home PRemium x64
Keď povolím Mechaniku ide...
Za ten batch file s commandom by som bol velmi vĎaČný... |
_________________ Moj Notebook: ASUS K70IC | LCD: 17,3" | CPU: 2.2Ghz Duo T6600 | GFX: Nvidia GeForce GT 220M 1GB | RAM: 4GB | ODD: DVD Sup.MTL | OS: Windows 7 Home Premium 64-Bit Genuine | Wireless: 802.11n | |
    |
 |
br4n0
 Skúsený užívateľ
 Založený: 22.03.2007 Príspevky: 2110 Bydlisko: Bratislava V
 |
Síce to nie je úplne pre tvoj prípad, ale môžeš vyskúšať toto riešenie.
Script na zapnutie:
Stiahni devcon, hoď ho napr. do \windows
V správcovi zariadení pri dvdrom pozri záložku Details, kde bude identifikátor zariadenia (Hardware IDs). U mňa je to napr. reťazec ...IDE\CDROMOPTIARC_CD-RW_CRX880A..., takže ako id zvolím CRX880A
Môžeš otestovať, či vybraný reťazec prináleží naozaj len danému zariadeniu
| kód: | | devcon hwids *crx880a* |
Ak to funguje, na zapnutie môžeš použiť script (s tvojím id)
| kód: | | devcon enable *crx880a* |
Ale je to len rýchle riešenie prejavov, nie príčiny problému. |
_________________ DESKTOP: Intel Pentium Dual Core E2180, Gigabyte GA-P31-DS3L, 3GB DDR2 800Mhz, ASUS Radeon HD3650 256MB, ASUS DRW-1608P3S, Hitachi Deskstar T7K250 160GB, Fortron FSP350-60GLN
NTB: HP 510: Intel Celeron M360, 512MB DDR2 533MHz, Intel GMA 900, Hitachi Travelstar 4K120 40GB, Sony CRX880A | |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |