IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @328
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dokonalosť v jednoduchosti

Wyse T10 – dokonalosť, na ktorú ste čakali. www.ts.avnet.com

Lepšie vzťahy so zákazníkmi

väčšiu kontrolu nad firemnými procesmi získate so softvérom Sunsoft.CRM crm.sunsoft.sk

Dali sme si poradiť

Naše peniaze sa zhodnocujú. A vám? www.partnersgroup.sk

Top novinka v O2 e-shope

Objednajte si dlhoočakávaný Samsung Galaxy S III. V e-shope za 589,63 € pausal.o2.sk

Stavebný materiál Porfix

Skvelé tepelne izolačné vlastnosti stavebných materiálov Porfix! www.Porfix.sk

zaiskrenie pri pripojení...

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
yterbium
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.07.2007

PríspevokZaslal: Ne 31.05.09 22:24Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravím,

mám problém typu, že vždy keď zapájam nejaký spotrebič , napr. NB do zásuvky, tak mi asi tak na polsekundy zaiksrí zásuvka. Nič viac , nič menej, len zaiskrí. A robí to aj s inými spotrebičmi. V každej izbe v byte.

Robí to už skoro od nepamati, len preistotu sa chcem spýtať:
Nemôže sa niečo stať?

príklad:
Pripojím kábel najprv do NB a až potom do zástrčky, zaiskrí.
Pripojím kábel do zástrčky, a až potom do NB nezaiskrí.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 23.04.2009
Vek: 17

PríspevokZaslal: Po 01.06.09 16:50Odpovedať s citátomNávrat hore

no ja ked spustam na CHATE môj druhý PC taq mi tiež zaiskrý zastrčka a nič sa mie ešte nestalo., stači aby si nemal mokré ruky ..ale pre istotu ak sa ti chce tak daj kabel najprv do zasuvky a až potom do NB ...ale nič by sa nemalo stať al istota je istota

Computer 1:MB:ASUS M2N4 - SLI Procesor:AMD Athlon X2 4000+ 2.1Ghz EEGraficka:ASUS EAH5770 1GB RAM:4GB 4X1GB Dual ChanelHDD:320GB Western Digital + 1000GB SamsungZdroj:Fortron Blue Storm II 500W Monitor:22˝ LCD Fujitsu Siemens D22W-1Reproduktory:2.1 Speed Link SL-8231 GravityOS:Windows 7 Professional SK 32-bit
Computer 2.:Procesor:Pentium 4 1.4Ghz Grafická:GeForce MX 400 64mbRAM:512MB HDD:20GB MAXTOR + 40GB SamsungReproduktory:2.1 TEAC X-30OS:Windows XP ProfessionalMobili:Orange San Francisco
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Milan.H
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 12.01.2009

PríspevokZaslal: Po 01.06.09 17:38Odpovedať s citátomNávrat hore

to iskrenie je normálna vec
ked zapínaš svetlo, takisto to vo vnútri vypínača iskrí, vidno to len za tmy
závisí to od odberu konkrétneho zariadenia, preto ti zástrčka nezaiskrí, ak nabíjačku pripájaš bez zátaže

nerobme si ťažkú hlavu z debilov čo nám ani po členky nesiahajú, buďme radi že my dačo dokážeme a smejme sa im akí sú sprostí, lebo budúcnosť sveta neni vo feťákoch ale v múdrych ľuďoch
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
dsljohn
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.08.2007

PríspevokZaslal: Po 01.06.09 18:31Odpovedať s citátomNávrat hore

kolega virus64 to opisal spravne kedze nabijacka ako taka a trafo bez zataže ciže bez notebooku ma odber maly tak nevidno iskrenie ale opacne ako lebo ma vacsi odber.
je to normalny jav kedže zastrcku použivas ako kontakt. a ako sa prbližis ono ti zacne preskakovať elektron a to na kratku dobu vidis.
vo forma iskry

život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQSkypeYahooZobraziť autorove WWW stránky
OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Po 01.06.09 22:00Odpovedať s citátomNávrat hore

je to uplne bezpecne, teoreticky sa nemoze nic stat, ak mas v poriadku vedenie a zariadenia.
je ale lepsie pripajat zariadenia bez zataze [ani pracku nepripajas ked je v polke programu v najvacsom odbere], menej to namaha elektroniku..

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
Gonzo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.06.2005

PríspevokZaslal: Ut 02.06.09 0:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Mne až tak zaiskrilo, že vyplo istič v byte. Pozrel som sa na kolíky a jeden bol jemne opečený a troška sa z neho odtavilo, pritom som som zapájal len samotnú nabíjačku na notebook. Okrem tohto najextrémnejšieho prípadu by sa nemalo nič stať.

...::: CPU - Intel Core2Duo E4400 2,00GHz :: CPU Cooler - BOXED :: MB - Gigabyte GA-P35C-DS3R :: RAM - Kingston 2GB DDR II 667MHz (2x1GB Kit) :: VGA - Sapphire ATLANTIS ATi RADEON HD2600XT 256MB DDR3 256-bit :: HDD - Western Digital Caviar SE16 WD4000AAKS 400GB :: DVD-RW - Samsung SH-S203B :: PSU - Fortron Blue Storm II FSP350-GLN 350W :: DU - ACER AL2216W 22" :: Printers - HP LaserJet 1020 & HP DeskJet 1280 :: Scanner - HP ScanJet 2400 :: Mouse - A4Tech X7 X-718F + STEELPAD QcK :: Keyboard - Majesty MPK-7002R :: Headphones - Speed-Link TRITON SL-8760 & SONY MDR-P80 :::...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
yterbium
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.07.2007

PríspevokZaslal: Ut 02.06.09 9:32Odpovedať s citátomNávrat hore

ďakujem za odpovede

ja som si to myslel, ale teraz som aspoň uistený

Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Ut 02.06.09 9:59Odpovedať s citátomNávrat hore

neboj, hlavne ze aj tvoje elektricke vedenie je istene
gonzo, zrejme mas nejaku shitnu nabijacku, toto sa bezne nemoze stat, takze bud mala na vystupe skrat, alebo je v nej nieco posramotene.. [na tavenie kolikov je treba sakra velka teplota]

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
Preston Marlow
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29.03.2009

PríspevokZaslal: Ut 02.06.09 11:37Odpovedať s citátomNávrat hore

OmeGa napísal:
je to uplne bezpecne, teoreticky sa nemoze nic stat, ak mas v poriadku vedenie a zariadenia.
je ale lepsie pripajat zariadenia bez zataze [ani pracku nepripajas ked je v polke programu v najvacsom odbere], menej to namaha elektroniku..

to snad ani nejde program s tym nema nic. ked vypne prud a ty peries pracka si program zapamata teda ta moderna a ked sa obnovi prud , tak aj keby si mal vytiahnutu snuru a znova zapojil tak sa nic nestane (teda ani nezaiskrí), bez ohladu na to v akom programe bezi ci zmykanie alebo len prehadzovanie. takze to ako priklad nieje.

Gonzo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.06.2005

PríspevokZaslal: Ut 02.06.09 13:27Odpovedať s citátomNávrat hore

OmeGa napísal:
neboj, hlavne ze aj tvoje elektricke vedenie je istene
gonzo, zrejme mas nejaku shitnu nabijacku, toto sa bezne nemoze stat, takze bud mala na vystupe skrat, alebo je v nej nieco posramotene.. [na tavenie kolikov je treba sakra velka teplota]
Ono to robí len pri jednej predlžovačkem inde nikde. Všade, kde som pripájal nabíjačku bolo len malé zaiskrenie. Odvtedy sa tej predlžovačke vyhýbam. Nevravím, že odtavilo veľký kus kolíka, ale na hrote je jasne viditeľná deformácia.

...::: CPU - Intel Core2Duo E4400 2,00GHz :: CPU Cooler - BOXED :: MB - Gigabyte GA-P35C-DS3R :: RAM - Kingston 2GB DDR II 667MHz (2x1GB Kit) :: VGA - Sapphire ATLANTIS ATi RADEON HD2600XT 256MB DDR3 256-bit :: HDD - Western Digital Caviar SE16 WD4000AAKS 400GB :: DVD-RW - Samsung SH-S203B :: PSU - Fortron Blue Storm II FSP350-GLN 350W :: DU - ACER AL2216W 22" :: Printers - HP LaserJet 1020 & HP DeskJet 1280 :: Scanner - HP ScanJet 2400 :: Mouse - A4Tech X7 X-718F + STEELPAD QcK :: Keyboard - Majesty MPK-7002R :: Headphones - Speed-Link TRITON SL-8760 & SONY MDR-P80 :::...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeZobraziť autorove WWW stránky
Zaslať odpoveď