IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @323
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

SENSIT s.r.o.

Výroba odporových snímačov teploty Pt100, Pt500, Pt1000, T1, Ni1000, NTC... www.sensit.cz

Notebook iba za 149,85€, akcia

Dell D410,12.1"LCD, P-M 1.86Ghz, Windows XP v cene, skladom iba 20ks! www.gigacomputer.sk

Pevné disky Samsung

Formula medzi pevnými diskami. Rýchle, tiché a spoľahlivé. www.samsung.com

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Veľa cestujete?

Práve pre Vás je tu výhodné ročné cestovné poistenie, presvedčte sa. www.uniqa.sk

Zablokovany hdd heslom

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
ZjemTa
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.12.2009

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 18:59Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdravim,
Mam taky "maly" problem. Mal som notebook samsung n145+ na ktorom sa mi odpalila maticna doska. Mal som v nom moj dany HDD - Fujitsu 320GB. Mal som na nom nastavene heslo aj na bios aj na hdd. Hesla boli rovnake a viem ich aj teraz. Ale po tom ako som vybral z toho ntb ten hdd, tak mi ho nechce nacitat a ked ho pripojim normalne na moj 2. notas chce to heslo od toho biosu, ale ked ho tam zadam tak mi pise ze je zle, ale je na 100% dobre lebo som ho mal aj napisane doma na papieriku, a aj ho viem. Tak by som sa vas chcel spytat ze ako sa da odblokovat tento hdd aj s pripadnou stratou udajou ktore su na nom. Za skoru odpoved dakujem.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 19:03Odpovedať s citátomNávrat hore

mas stolny PC?
do biosu sa nedostanes? keby ano, mozno by stacilo nabootovat nejaky live linux a cez gparted sformatovat disk
no vidite, pre taketo pripady radsej vzdy odporucam disk neheslovat, sa vsetci tvaria ako keby tam neviemaketajne data mali a potom maju tolko problemov s tym ze beda

ZjemTa
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 19:07Odpovedať s citátomNávrat hore

Stolny pc nema, ale mam redukciu na pripojenie disku cez usb na ten notas. V pripade posledneho riesenia by som vedel sa dostat aj na stolny.
Chaser_X
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 19:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Heslo od biosu skus resetnut tak ze vloz ho do pc podla manualu od dosky prepoj jumpere na reset CMOS a malo bz to byt ok. Ak ti nevadi ze stratis udaje tak to preinstaluj nie. Vsak u win 7 nemusis nastavovat bootovanie v biose
killer
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 08.08.2009

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 19:40Odpovedať s citátomNávrat hore

@srna28 s tym resetom v notebookoch to nieje take jednoznacne
treba vybrat aj baterku napajania notebooku, odpojit adapter, otvorit notebook a az tak vyberat baterku z dosky [ak bude pristupna]
nie kazdy sa odvazi rozoberat notebook, toboz ak je v zaruke [?]
@ZjemTa skus tam nabootovat linux, a modli sa aby bolo v biose nastavene bootovanie z mechaniky, alebo niektore notebooky tak ako stolne PC maju moznost po starte jednorazovo nabootovat z ineho zariadenia - treba sledovat post obrazovku tam byva "Boot menu"
to by si mal skoro vyhrate, bootnes linux z mechaniky, zapnes gparted a disk naformatujes
potom uz len dufat ze sa heslo vymaze spolu so vsetkymi datami

ZjemTa
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 19:41Odpovedať s citátomNávrat hore

Nepusti ma to ani do biosu ani dalej po biose nikde. A toto ma novy notas - rozny. tak nechcem do neho sa nejak sparat.

/edit ako pustim gpardet a linux som tu uz pustal - live cd backtracku tusim. A este ak sa nerozumieme. Mne sa ten maly odpalil kde bol ten hdd, tento druhy velky mam normalne funkcny, a mozem si tu nastavit bootovanie z coho chcem, ale proste mam ten disk vybraty z notasu /toho maleho/ a zapojim ho cez redukciu do usb a nejde spustit... a ked ho namontujem do tohoto notasu /velkeho/ tak to chce odomna bios heslo ktore viem ale aj ked ho tam napisem mi ho nechce zobrat.
Chaser_X
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.01.2010

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 19:56Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak ten HDD daj do compu nejakeho kamarata a naformatuj normalne vo windowse
ZjemTa
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 14.11.11 20:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Kebyze to ide ze. Ani mi ho neukazuje v ponuke iba ked dam nejaky iny program na formatovanie tak mi ho ukaze ale nejde ho sformatovat
Zaslať odpoveď