| Autor | Správa |
Peter N
 Užívateľ
 Založený: 23.12.2011 Príspevky: 4
 | Zaslal: Pi 23.12.11 20:48 |   |
| walther napísal: | | Lenže iný obchod má pravdepodobne iného dodávateľa, nemyslíš? Prípadne môžu mať tie obchody nejaké kľúče v zásobe, čiže aj keď dodávateľ im nedodá kľúče, stále môžu vybaviť niekoľkých zákazníkov. |
Mne je jedno akeho dodavatela maju ine obchody a akeho ma XGames.
Pointa je stale rovnaka - zaplatil som a kluc k hre som nedostal.
Peniaze odomna zobral XGames a ja ocakavam ze XGames mi doda kluc k hre. (teda ocakaval som, teraz po X sluboch ze kluce kazdu chvilu budu uz neocakavam nic).
Ak si nasli zleho dodavatela, je to ich chyba, nevidim dovod preco by mal trpiet zakaznik. |
| |
  |
 |
Luks
 Administrátor
 Založený: 09.05.2005 Príspevky: 8893 Bydlisko: ~Semily Vek: 25
 | Zaslal: Pi 23.12.11 20:49 |   |
Tak odstup od smlouvy ne? |
_________________ PC1:CPU: AMD PhenomII X4 955BE 4Ghz Cooler: ThermalRight IFX-14 + 2xEnermax UCMA12 Magma MB: Gigabyte MA790X-UD4 GPU: GIGABYTE HD 6870 Ultra Durable OC 932/4800RAM:Kingston + A-DATA 8GB DDRII800 HDD1: OCZ Agility 3 120GB HDD2: WD Green 2TB HDD3:WD Green 1TB HDD4:Samsung F1 640GB HD642JJ HDD5: Samsung F3 1.5TB HDD6: WD My Book Essential Edition 2.0 640GB DVDRW: Samsung SH-222AB SATA Sound: X-Fi ExtremeGamer Fatal1ty Pro Series PSU: SEASONIC S12II-620 Case: Chieftec CH-02B-B LCD: Samsung SyncMaster P2770HD + 205BW Repro: Genius HF1250X Headphones: KOSS SB/45 TELEFON: HTC Desire HD -.¸¸.·´¯ RCMix 4.0 Energized BLUE Edition ¯´-.¸¸.-,32GB,Case-Mate Hybrid Tough Black
PC2:CPU:Athlon X2 5000+BE | MB:Gigabyte GA-M52L-S3 | RAM:4GB DDRII | VGA: Point Of View GeForce 9800GT JanoF clear version | HDD:Samsung HD200HJ | PSU:Xilence 400W | LCD:17" DELL E177FP
PC3CPU:Athlon XP 2400+ | MB:Asus A7V660 | RAM:2GB DDR333 | VGA:MSI GeForce 6600GT | HDD:Samsung HD200HJ | LCD:19" PHILIPS 190C1SB/00 | |
      |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Pi 23.12.11 21:23 |   |
Peter N, rovnaká situácia sa môže vyskytnúť v hocijakom obchode, nevidím v tom nič špeciálne. Alebo tebe sa ešte nestalo, že si si objednával tovar a po tom ti prišla správa, že daný tovar nie je momentálne na sklade a dajú ti vedieť, keď ho opäť naskladnia?
Mimochodom, by som ti doprial aspoň na deň mať na starosti obchod, či je to taká prdel a také jednoduché, ako si to ty predstavuješ Ja takú skúsenosť mám, ale ty očividne nie. Stať sa totiž môže všeličo. Obchodník s tým proste nemá čo urobiť, keď zlyhá dodávateľ, a môže sa aj rozkrájať. Jediné, čo vtedy obchodník pri zachovaní ceny môže urobiť, je dať ti na výber, či máš ešte o tovar záujem alebo nie, a prípadne ťa priebežne informovať o stave tvojej objednávky. Čo som pochopil z tvojich rečí, tak to urobili, takže kde máš problém? Ako píše Luks, keď nechceš čakať na dodanie a musíš to mať hneď, daj im vedieť a určite sa dohodnete. |
| |
  |
 |
Peter N
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 23.12.11 23:09 |   |
| walther napísal: | Peter N, rovnaká situácia sa môže vyskytnúť v hocijakom obchode, nevidím v tom nič špeciálne. Alebo tebe sa ešte nestalo, že si si objednával tovar a po tom ti prišla správa, že daný tovar nie je momentálne na sklade a dajú ti vedieť, keď ho opäť naskladnia?
Mimochodom, by som ti doprial aspoň na deň mať na starosti obchod, či je to taká prdel a také jednoduché, ako si to ty predstavuješ Ja takú skúsenosť mám, ale ty očividne nie. Stať sa totiž môže všeličo. Obchodník s tým proste nemá čo urobiť, keď zlyhá dodávateľ, a môže sa aj rozkrájať. Jediné, čo vtedy obchodník pri zachovaní ceny môže urobiť, je dať ti na výber, či máš ešte o tovar záujem alebo nie, a prípadne ťa priebežne informovať o stave tvojej objednávky. Čo som pochopil z tvojich rečí, tak to urobili, takže kde máš problém? Ako píše Luks, keď nechceš čakať na dodanie a musíš to mať hneď, daj im vedieť a určite sa dohodnete. |
No, takto.
1. Zistit ze mi neposlaly kompletny kluc do hry az ked sa ho pokusim zadat na strankach hry je podla mna fail obchodu.
2. Ked nemam tovar, tak ho nepredavam, speci neberem vopred peniaze
3. Ked uz sa to stalo, tak zakaznika informujem pravdivo. Nie ze kluce urco poslem este pred releasom hry, potom ze budu v den releasu a nakoniec ze vlastne neviem ci vobec budu.
Absolutne by som sa nehneval, keby mi napisali vopred ze kluc nebude a vratili peniaze.
Hra bola dar. Ak by mi dali vediet 20.12 ze kluc nebude, tak v pohode kupim hru dakde inde a nehnevam sa. (ako si napisal, stat sa moze)
Teraz uz nekupim nikde.
4. Dodavatela si predpokladam vybera obchodnik. Ak vybere zle, je to chyba obchodnika, ci?
Aspon ze XGames seriozne vrati peniaze.
O tie mi vlastne ani tak velmi nejde, mna len mrzi ze hru nebudem mat vtedy, ked som ju potreboval.
To je cele. |
| |
  |
 |
Peter N
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 25.12.11 15:15 |   |
Tak musim povedat ze XGames sa zachoval velmi seriozne, priznali chybu a ponukli velmi slusne odskosne.
Menim nazor a XGames odporucam, jednaju seriozne. |
| |
  |
 |
XGames
 Zablokovaný užívateľ
 Založený: 16.09.2011 Príspevky: 41 Bydlisko: Bratislava Vek: 30
 | Zaslal: Ne 25.12.11 23:01 |   |
Každý kto má skúsenosti s tovarom, určite vie, čo sa stane keď dodávateľ / výrobca nedodrží dohodnuté podmienky a riešenie problému nechá na vás. Priznávame, že situácia okolo digitálnych kľúčov hry SWTOR (priamo kľúče z Origin databázy) spôsobila nám a hlavne zákazníkom nejednu vrásku na čele. Hľadali sme náhradné riešenia, žiaľ termín vydania hry nebol moc priaznivý pre ich nájdenie.
Každý zákazník, ktorý požiadal o vrátenie peňazí ich bezodkladne dostal, taktiež sme pripravili pre každého určitú formu kompenzácie. Preto veríme, že aj napriek komplikáciám sa každý poškodený zákazník mohol presvedčiť, že sme seriózny obchod a vážime si svojich zákazníkov. |
| |
    |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|