IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @127
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

RIBANA trade - plastové okná

Kvalita v oblasti výplní otvorov. Žalúzie, rolety, sieťky, garážové brány. www.ribanatrade.sk

Ovládate žalúzie ručne?

Ovládanie žalúzií GrapaTEC pre nové aj namontované žalúzie! www.grapatec.com

Výpredaj matracov

Zľavy 50% Len do vypredania zásob www.vypredajmatracov.sk

Lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Vdd Orava - okná, dvere

Eurookná, plast.okná, nábytok, okenice, schodiská, inter. a exter. dvere www.vddorava.sk

Windows 8 -developer preview

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Trty
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.08.2007
Vek: 21

PríspevokZaslal: Št 02.02.12 1:52Odpovedať s citátomNávrat hore

mno,tak asi po mesiaci váhania a rozmýšlania som sa nevedel dočkať beta verzie,a nainštaloval som developer preview...

začal som tým,že som si cez deamon tools otvoril image inštalačky a spustil ho priamo z windowsu 7. po par kliknutiach a par minutach "checking system and hardware" som sa dostal k samotnej inštalácii.. asi prva otazka co mi bola polozena bola,či chcem zachovať subory uživatela,alebo chcem čistu inštalaciu,zvolil som nič nezachovať,nakolko som si pred instalaciou všetko zalohoval.inštalacia pokračovala a vec čo ma zaskočila bola,že pri vyberaní disku (particie) sa vytvorila systémová rezerva až 350MB (ak asto viete vo win 7 to bolo 100MB,v XP iba 8MB),no myslim že tuto cast HDD som ešte ochotny obetovať...
dalej pokračovalo samozrejme zadanie PC name,Account name,password,pripojenie na wifi a ostatne zakladne nastavenia. po par reštartoch a klikania som sa konečne dostal do uživatelskho rozhrania W8.

prve,z čoho som bol absolutne mimo,bolo toto:

absolutne som nevedel čo to je,išlo mi kliknut iba na ikony,no nie na nápis "start"-potom som pochopil že sa nachádzam práve v ponuke štart... toto je asi prva zasadna zmena,ktora v osmičke nastala... ponuka štart je ako keby obrovska plocha,s velkymi ikonami nainštalovanych (alebo redinštalovanych) programov...
v pravom hornom rohu svieti meno acc a moznostou pridat vlastnu foto,ked na to kliknete otvori sa vam ponuka:

dost mi tam chýba položka "shut down",vzdy to robim tak,že dam najskor log off,a pak vypnúť... no je to celkom nepraktické...
okrem toho,po odhlásení sice naskočí krasna obrazovka s pozadím pláže,ale po odkliknutí naskočí hnusná zelená (jak hnilá) obrazovka s par ikonami... vtedy je moznost sa naspat prihlasit do acc,alebo PC vypnut....
dalsie sklamanie nastalo az o niečo neskor... snazil som sa novy win spoznavat,preklikávať a personalizovať... v tom bol problem-ku mojemu NB boli dodane ovládače na vistu,vo w7 fungovali cez kompatibilitu,tu žial neide ani jeden... zrejme to stiahlo nejake drivery cez aktualizacie,no neviem,neviem... mozno tento nedostatok vyrieši beta,alebo finalna verzia W8.
prekvapeny som bol aj ked som v ponuke štart klikol na ovladacie panely,vyskočilo mi nasledovné okno:

po kratkych zmätkoch som scrolloval dole,a tam našiel položku "more settings",potom mi naskočila plocha a klasicky ovladaci panel,ako vo w7... ikony boli trochen rozsypane,no takisto verim že finalna verzia tieto nedostatky zacelí...
okno windows explorer vyzerá takto:

na ovladaci panel na vrchu okna som viac menej zvyknutý,nakolko mam office 2007,no aj tak mi pride zbytočný... keby bola možnost ho uplne vypnut,spravil by som to... tato funkcia je idealna,ak pouzivatel w8 vlastní tablet,alebo je uplna lama s PC.... skratky ctrl+c,ctrl+v,a ponuku po stlačení praveho tlačítka na myši pozna kazdy... nemuseli to cápať do okien... no budiš,je to prehladné,pre lamy idealne... (alebo rpe lenivcov,alebo tabletárov)
čo sa tíka plochy moc velkími zmenami neprešla,až na jedinu vec: po prejdení kurzorom na lavu dolnu cast obrazovky (bez kliknutia) sa zobrazi maličké ponuka štart a velke cierne okno s časom,datumom,wifi a stavom baterie...

po kliknuti na štart sa zobrazí hore spominana ponuka štart.
ostatne položky si možno popiseme neskor... no čo znamena search asi vie každý...
možno by len zo screenu mohla byt popisana položka settings-je fain mat poruke tieto veci:

a asi posledne čo by som vam chcel ukazat,je "tento počítač",zamerajte sa hlavne na moznosti v hornej časti okna:

no,myslim že z kazdodennych a zakladnych veci by to mohlo byt vsetko,ak vas niečo napadne opytajte sa...
rad by som ale pristupil aj k software-ovej podpore,a tá je príšerná.... ja viem,mam nainštalovanu len prvotinu-skusobnu verziu OS,ale čakal som viac... kto si myslí že nainštaluje W8 a fičí rok zadarmo a bez problemov je na omyle...
samozrejme ze hned po par resetoch na začiatku som dal nainštalovať update a chcel som nainštaovat priložene drivery ako som hore spominal,no fold... programi nainstalovalo korektne,no driver ani jeden... aj ked boli povodne určene na vistu,fungovali aj pod W7 cez kompatibilitu... tu sa mi sice podarilo spustit inštaláciu,no po každom pokuse o doinštalovanie mi vypisalo "failed". pevne verim že microsoft s tymto problemom niečo spraví,a vo finalnej verzii to fungovat bude...
dalsim kamenom urazu je SW od tretích strán... napriklad uplne zakladna vec ako flsh player na pozeranie videa napr na YT. po 5 planych pokusoch sa mi podarilo nainstalovat verziu ktora ide,nevypisuje chyby... (aj to som musel stiahnut 32 bit ver. aj ked mam 64bit OS...) proste mi to pri snahe otvorit instalaciu vypisalo error jako krava...
dalsia vojna,ktoru som zatial nevyhral,bola s VLC playerom... takisto,nieje mozne spustit inštalaciu...
opera,skype,MSE a pod išli nainštalovat hladko,aj ekd su určené na W7. hry som zatial neskusal ziadne (okrem tych predinstalovanych) no niesom si isty,ci s driverom ktory mam od microsoftu pofičí hra tak plynulo,ako na W7 s drivermi od vyrobcu...) no takisto ocakavam,ze s finalnou verziou sa tieto veci zlepsia...

zakonči by som to asi tak,že pokial chcete plynuly a bezchybny OS,zostante aspon este rok na Win 7. tento OS bude mat najvacsie vyuzitie u tabletov,o tom niet pochyb,je na to dokonale prisposobeny a je to ukazkova konkurencia androidu (nakolko ponuka štart ho velice pripomina,ale nedava nam pri kazdom kroku zabudnut,ze sme v starom,dobrom a zaužívanom windowse)

jo a posledna vec: hovorilo sa ze W8 vas pripoji na wifi za 1 sekundu... po odkliknutí na connect cakate asi 15 sekund koly "getting information from network" ale po zadani hesla som naozaj bol pripojeny za 1sek... milé prekvapenie....

otazky? budem tento OS spoznavat a skúšat niekolko tyzdnov,takze ak vas nieco zaujima,pytajte sa... rad vyskusam a odpoviem... (sice,hned po vydani beta ver. idem update,no to moze moju situaciu len zlepšiť)

//ak vem nenacita obrazky,skuste par krat refresh...

-Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM:Kingston 2x 2GB DDR2 800MHz, HDD:Seagate momentus 500GB 5400RPM, Windows 7 Ultimate, Mouse: Logitech M325 Golden Trace Lines, Audio: Genius SP-HF1200A,Externý HDD: A-DATA Superior SH02 640GB

-Mobil: Nokia N8-00 Silver/white- symbian Belle 111.030.0609
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Daron
Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 02.02.12 13:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Trty napísal:
zakonči by som to asi tak,že pokial chcete plynuly a bezchybny OS,zostante aspon este rok na Win 7.

To je samozrejme, kedze win 7 je plnohodnotny OS a toto co si testoval je rozpracovany nedokonceny projekt.

To menu hore v oknach, alebo ako to nazvat, s move to, copy atd, dufam ze sa to bude dat vypinat.

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 06.04.2008

PríspevokZaslal: Št 02.02.12 13:35Odpovedať s citátomNávrat hore

to menu sa vola Ribbon.... z officu.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 02.02.12 14:06Odpovedať s citátomNávrat hore

Daron napísal:
To je samozrejme, kedze win 7 je plnohodnotny OS a toto co si testoval je rozpracovany nedokonceny projekt.

sak to mi je jasne

citácia:
o menu hore v oknach, alebo ako to nazvat, s move to, copy atd, dufam ze sa to bude dat vypinat.

ako som pisal: dufam aj ja

//btw: nacitava vam obrazky? ja som musel asi 5x refresh kym mi to načitalo...

-Notebook: Asus K50AB SX044: CPU: AMD Turion™ x2 2,2Ghz , GPU: ATi Mobility Radeon HD4570, LCD: 15.6'' HD/LED, RAM:Kingston 2x 2GB DDR2 800MHz, HDD:Seagate momentus 500GB 5400RPM, Windows 7 Ultimate, Mouse: Logitech M325 Golden Trace Lines, Audio: Genius SP-HF1200A,Externý HDD: A-DATA Superior SH02 640GB

TOMxEU
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.10.2006
Vek: 29

PríspevokZaslal: Pi 03.02.12 11:16Odpovedať s citátomNávrat hore

Zabudol si dat navod ako vypnut metro, aby to bolo pouzitelne aj na PC.

http://winaero.com/download.php?view.15

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 03.02.12 15:55Odpovedať s citátomNávrat hore

wtf? čo je metro?

//jaj,ta ponuka štart? kuknem to hned

z tohoto screenu je jasne ze sa bude dat vypnut aj ten ribbon,aj vsetky tie čo su uplne zbytočné...

//2: metrocontroller je aplikacia,cez ktoru sa to da vypnut... nieje to moznost vo wine... aspon tak som to našiel...a aplikacia,ktora sa hrabe v registroch,prepisuje ich a podobne mi zrovna nevonia...

maugggly
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.04.2006
Vek: 30

PríspevokZaslal: Pi 03.02.12 17:08Odpovedať s citátomNávrat hore

no s tym pripojenim na siet som vazne zvedavy..
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
Spartan.Ex
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 04.01.2008

PríspevokZaslal: Ne 05.02.12 17:12Odpovedať s citátomNávrat hore

Toto zrejme nemá žiadny zmysel dávať na PC, myslím, že tento preview je mierený skôr pre tablety, buď ponúkne MS zvláštnu verziu pre PC a tablety, alebo pokial zostane koncept takýto, tak to asi úplne odignorujem.

Intel Core i7 920 l ASUS P6T Deluxe V2 l 3×4 GB Kingston 1800 MHz l Gigabyte GTX 570 SOC l 2x Corsair Force 3 60GB RAID 0 l WD 1TB 7.200 l Corsair AX-750 l Creative X-Fi Extreme Gamer l CM HAF 932 + 32" LG 32LE5300 l Razer Imperator l Razer Black Window Ultimate l Razer Goliathus Extended Speed l Sennheiser HD 555 mod na HD 595 l Logitech G27 lll AMD Phenom II X4 B40 l ASRock 890GX Extreme3 l 4 GB Kingston 1800 MHz l HD 4290+HD 4890 HybridCrossfire l Corsair F60 l WD 320 GB l Seasonic 400W l CM Elite 360 + SAMSUNG 2333HD l l Razer Mamba l Creative 2.1 lll Panasonic TX-P46VT20E l Panasonic TX-P5G20E l SAMSUNG Galaxy S2 - Cyanogenmod 9 ICS l MacBook Pro 13" + SAMSUNG P2450Hl
I'm Arsenal till I die!l2011 Seat Ibiza Bocanegra 2.0 TDI@213hp l 2006 Audi A6 2.7 TDI@179hp
Freelan
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.06.2006

PríspevokZaslal: Po 06.02.12 8:45Odpovedať s citátomNávrat hore

na takom thinkpadovskom tablete by som si to veru vedel predstavit
Trty
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 12.04.12 22:45Odpovedať s citátomNávrat hore

no,akurat som nainštaloval CP,je omnoho rychlejsi ako developer,lahsie sa ovlada,zmyzla ta trapna office ponuka vo windows exploreri (ribbon ci jak sa to vola) zatial spokojnost... ked bude cas,napisem viac,porobim screeny,porovnam DP a CP...

pre porovnanie: tento win sa spusta na mojom booku 45 sekund do start ponuky,a presne minutu do spustenia vsetkych programov (skype a tak) na ploche... 7mičke to trvalo cca raz tak dlho... (podotikam ze mam klasicky,5200 otackovy HDD,keby som mal SSD,trva startup mozno 20 sekund...) je to naozaj neuveritelne...

Ambrobene
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.02.2010
Vek: 19

PríspevokZaslal: Pi 13.04.12 8:10Odpovedať s citátomNávrat hore

Takže som ešte radšej, že mám stále XP

NB: Lenovo B 560, Intel Pentium dual-core inside P6100, Intel GMA 4500, 2GB Ram, HDD 500 GB 5400 ot/min, LCD 15,6 inch, OS WIN XP SP2
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Pi 13.04.12 8:54Odpovedať s citátomNávrat hore

skorej si zamen xp za win7, dnes uz nieje dovod pouzivat 10r staru blbost s mizernou spravou pamate.

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
Ambrobene
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.02.2010
Vek: 19

PríspevokZaslal: Pi 13.04.12 9:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Nie je blbosť a už vôbec nie s mizernou správou pamete (ak maš na mysli ram)... 7ka oveľa viac zadzigava ramku chujovinami ako XP...

NB: Lenovo B 560, Intel Pentium dual-core inside P6100, Intel GMA 4500, 2GB Ram, HDD 500 GB 5400 ot/min, LCD 15,6 inch, OS WIN XP SP2
Johnnny
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.07.2006

PríspevokZaslal: Pi 13.04.12 10:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Ale vdaka "zadzigavaniu" ram "chujovinami" je aj vyrazne rychlejsia

CPU: Intel C2DUO E5200 MB: GigaByte EP35 DS3L,GPU: Gainward 4670 512 MB, RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Extreme Edition,HDD:Samsung Spinpoint 320GB,PSU: Fortron 400W,Zvuk: SB Audigy,Creative T6060,Mys: Logitech MX518,Klavesnica: Razer Arctosa Silver
Notebook: Toshiba L550-1CT(17", Core i5 430M, HD 5165, 4GB DDR III, Intel SSD320 120GB + 500GB HDD), Sluchadla: AKG K514, Mys: Logitech VX Nano
Mobil: SAMSUNG OMNIA W Sluchadla: AKG IP2
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
Trty
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 13.04.12 10:17Odpovedať s citátomNávrat hore

tak skuste win 8 CP,je este asi raz tak rychly ako 7mička...

//2ambrobene: XP by som dal jedine na PC ktory ma menej ram ako 1GB,inak je to absolutne nezmysel... ale to nepochopis,pokial nevyskusas oba OS...

Zaslať odpoveď