IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @120
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dali sme si poradiť

Naše peniaze sa zhodnocujú. A vám? www.partnersgroup.sk

Top diéta mesiaca

Účinná a zdravá diéta? Toto potrebujete v boji proti nadváhe. www.news2channel.net

Kde sú vaše firemné autá?

Online sledovanie vozidiel pomocou GPS už od 18,90€/mes. Skús demo movys.sk

Reforma marketingu

12. jún 2012 Trend konferencia nabitá užitočnými informáciami pre Váš biznis! www.etrend.sk

Problémy s nadváhou?

Zistite viac o dosiahnutí ľahšej a zdravšej hmotnosti. www.janinblog.com

wifi siet - legalnost

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
BJ.Armstrong
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.07.2007

PríspevokZaslal: Št 21.10.10 7:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Zdar. Chcel som s bratom zdielat internet. Bavy odomna tak 120 metrov, tak mi najidealnejsim riesenim prislo to spojit cez wifi. Vcera som bol v obchode, chcel som nakupit nejake komponenty. Majitelom obchodu je chlapik co prevadzkuje lokalnu wifi siet tak sme pokecali. Okrem toho, ze podla jeho slov by mi to kvoli ruseniu z ich vysielacov neslo. Mi povedal, ze takato siet je necertifikovana a teda hrozi mi za nu aj dost mastna pokuta. Tak sa pytam, ako to je s takouto sietou ? existuju nejake volne pasma, na ktorych vyuzivanie nepotrebujem licenciu ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
JanoF
Správca fóra
Správca fóra

Založený: 01.05.2005
Vek: 27

PríspevokZaslal: Št 21.10.10 7:58Odpovedať s citátomNávrat hore

Wifi siet pouziva na svoj chod nelicencovane pasmo, dalo by sa povedat aj volne ako si to nazvel na konci. To ze pouziva taketo pasmo neznamena, ze je nelegalna. Skor mu slo o nieco uplne ine si myslim

Skrinka: Nexus Morpho & Enermax UCTB12P | Zdroj: Enermax EMG800AWT 800W | Základná doska: Asus Rampage III Gene | Procesor: Intel Core i7 990X Extreme Edition 3.46 GHz & Scythe Susanoo SCSO-1000 | Pamäť: Kingston HyperX XMP 24 GB DDR3 1600 MHz | Grafická karta: Asus GeForce GT 440 1 GB DDR3 & Thermalright HR-03 | Pevný disk: Intel SSD 510 Series 250 GB & Hitachi Deskstar 5K4000 4000 GB | Optická mechanika: Plextor PX-820SA | Čítačka kariet: Akasa AK-ICR-11 | Klávesnica: Logitech G19 | Myš: Logitech G9x & Razer Kabuto | Monitor: 24" LCD Eizo FlexScan S2431WE | Reproduktory: Logitech Z-2300 | Operačný systém: Microsoft Windows 7 & FreeBSD 9 | Záložný zdroj: APC Back-UPS ES 700 | Spotreba: Idle - 200W / Burn - 400W | Mobil: Nokia N9 64 GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
BJ.Armstrong
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 03.07.2007

PríspevokZaslal: Št 21.10.10 14:56Odpovedať s citátomNávrat hore

takze mozem bev akychkolvek obav prevadzkovat takuto siet v 2,4 a 5ghz ?

a co toto ?
kód:
http://tinyurl.com/3y873el

citácia:
TÚ SR doplnil všeobecné povolenie VPR 1/2001, v ktorom určil povinnosť každému
prevádzkovateľovi RLAN zariadení v pásme 2,4 GHz vyplniť a doručiť príslušný
informačný formulár o mieste a druhu prevádzkovaného zariadenia.
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Št 21.10.10 22:48Odpovedať s citátomNávrat hore

5ghz nieje tusim volne pasmo a tam licenciu potrebujes (neviem ci sa to medzicasom nezmenilo), 2.4ghz je volne pasmo. Ale musis to vediet aj spravit poriadne, pretoze ked to nastavi blbec, tak je to schopne zarusit aj viac ako 1 vysielac inemu cloveku...

AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1
majky358
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.06.2008
Vek: 18

PríspevokZaslal: So 30.10.10 21:18Odpovedať s citátomNávrat hore

asi mu šlo skôr o to Alebo len dával tie typické "reči", ktoré asi každý pozná = ako chytiť zákazníka No novšie smerovače majú napr. MIMO tech. ak sa nemýlim to zlepšuje toto vzájomne rušenie a napr. som kdesi čítal, že zmena channelu až tak moc nepomôže . Nejaký ten zákon mi príde skôr pre ISP, ktorý majú väčšiu sieť . Byť tebou kúpim Nanostation a na 120m máš skvelý prenos a nízku odozvu ku cieľovému PC - server .

Zaslať odpoveď