IT NEWS PC REVUE PC FORUMInternet time: @160
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Chceš vyhrať krásny retrobike?

Vyskúšaj Zelenyweb.sk, zazelenaj web a možno získaš super bicykel. www.zelenyweb.sk

Zaujímavé hračky a hry

Výber zo širokej ponuky hračiek a hier pre deti IKEA. www.ikea.sk

SunSoft e-shop

Kompletný sortiment výpočtovej techniky. Tisíce položiek za výhodnú cenu. shop.sunsoft.sk

Ste administrátorom?

Zlepšite svoje vedomosti v oblasti správy sietí na našich kurzoch! www.gopas.sk

Nový detský krém

UVA/UVB filtre, extra vodeodolný. Chraňte Vaše deti pred slnkom! Nivea.sk

Vysvetlenie

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
BlackB
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.12.2009

PríspevokZaslal: Ne 04.07.10 9:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahoj! ja teraz riešim takú dylemu: Mám dva ventilátory (obidva sú 3pin) sú od rozličných výrobcov (MSI a COOLER MASTER) Poznám zapojenie na COOLER MASTER ( Čierny je -, červený + a žltý F.G.) Lenže na MSI to nemožem nájsť (je tam modrý, červený a čierny) A ja by som potreboval vedieť, či je pri každom 3pin zapojenie vždy rovnaké, alebo možé, že ak mám 2 fany od 2 rozličných výrobcov, tak rozloženie tých káblov nemusí byť kompatibilné ?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
KocuR
Moderátor
Moderátor

Založený: 14.12.2005
Vek: 25

PríspevokZaslal: Ne 04.07.10 9:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Konektory na doskách sú všetky rovnaké, tak ako by mohol mať ventilátor iné usporiadanie?

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberZobraziť autorove WWW stránky
BlackB
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.12.2009

PríspevokZaslal: Ne 04.07.10 10:16Odpovedať s citátomNávrat hore

ok len som sa potreboval uistiť dik
Vacky
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.01.2010

PríspevokZaslal: Ut 11.01.11 17:32Odpovedať s citátomNávrat hore

Dá sa aj bez zasahu ja som to mam na 2 fanoch len musis kupiť redukciu molex na 3 pin ten 3 pin na napajanie odseknes a z dakeho starehu vetraku odseknes konektor a ten rozoberes upevnis si tam kable ( ci priletujes alebo aju sa aj stare vybrat a nacvaknut nove ale ja som snicis 6 tych veci kym sa to podarilo) zlozis spat konektor a mas redukciu potom ti staci normalny analogovy regulator a mozes regulovať
OmeGa napísal:
bez zasahu sa nedaju regulovat (alebo akmaju tepelne cidlo tak sa reguluju samy)
ak ich chces regulovat, tak rozstrihnes napajaci kabel (cerveny na fane) a jeden jeho koniec naletujes (alebo nejak spojis) s odporom (alebo potenciometrom pre plynulu regulaciu. aspon 3W vykonovy) a druhy koniec odporu napojis na napajanie, kde si precvakol kabel. takze prud pojde cez konektor, odpor a do ventilatora.
mack0
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.09.2009

PríspevokZaslal: Pi 14.01.11 8:31Odpovedať s citátomNávrat hore

prandof napísal:

K tým pinom - pin = kontakt tzn., keď sa pozrieš na konektor a je tam 20 dier (napájací konektor) je to 20pin podobne socket775 má 775 pinov

No takto ... Pin znamená skorej ihla či kolík, a nie kontakt, takže čo sa týka pätice 775 tak je to LGA, čiže žiadne piny ako napr. u s370, ale iba rovné plôšky.
Zaslať odpoveď