IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @210
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Každá alergia má svoju príčinu

Čitajte viac o príčinách alergie a ako sa dá s alergiou bojovať. www.detoxipan.sk

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

5 zázračných jedál

Ktoré vám pomôžu ihneď schudnúť rýchlo, jednoducho a trvale www.news2channel.net

Aktuálna novinka

Zisti pravdu o stravovaní! Vyšetrovanie odhalilo tajomstvo dokonalého tela. www.news2channel.net

Ponorné čerpadlá Gardena

Výkonné čerpadlá na odvodňovanie a prečerpávanie v dlhou životnosťou. www.gardena.sk

Vyroba BOOT USB Kluca

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Ne 30.11.08 20:15Odpovedať s citátomNávrat hore

Bootovanie z USB kluca sa nam moze hodit pri niekolkych prilezitostiach, avsak najma pri testovani pamati cez memtest v dosovskej verzii (ktory je omnoho lepsi ako win verzia), a pri flashovani biosu z dos prostredia.

Co na to teda potrebujeme, okrem dosky/nb schopnych bootovat z USB?

1. USB velkosti aspon 2MB (myslim ze s tym nebude problem)
2. Program HP USB Disk Storage Format Tool (napriklad odtialto)

1. Vlozime USB kluc do PC. Z usb kluca si skopirujte vsetky veci inam, pretoze kluc sa formatovanim zmaze, a nechcete prijst o nejake dolezite data, ze.

2. Nainstalujte utilitu od HP, spustime ju.

3. Treba nastavit, ktory kluc chceme formatovat, ako sa ma volat, aky filesystem ma mat.
Ako default mozeme brat Fat32 filesystem, quick format, nazov BOOT a Create a DOS startup disk.

Zaskrtnite Using Internal MS-DOS system
Dajte Start, suhlaste ze stratite data, a po chvili je bootovacie usb hotove. Jeho funkcnost si mozete overit pri bootovani vasho pc.
mozete si nan pridat memtest, alebo ine uzitocne DOSove utility.
Enjoy

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC

Naposledy upravil OmeGa dňa Ne 30.11.08 23:19, celkom upravené 1 krát.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
br4n0
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 22.03.2007

PríspevokZaslal: Ne 30.11.08 23:09Odpovedať s citátomNávrat hore

DOS je už súčasťou HP USB Tool, viď tu.

OmeGa
Moderátor
Moderátor

Založený: 13.01.2007
Vek: 22

PríspevokZaslal: Ne 30.11.08 23:17Odpovedať s citátomNávrat hore

z toho linku co som dal sa to neda, proste sa tam neda kliknut. takze si si isty ze to z tvojho ide? tak ok, dam tvoj link a prerobim to dik

PC: ASUS P5B deluxe, E8200 @ 3.6GHz @ 1.1675V, ATi 4670, WD 640GB Samsung 2TB, SB Audigy 2 @ kX drivers, Leadtek DTV 2000H; NB: Fujitsu Siemens Amilo Pi 2530; Foto: Canon EOS 500D @ Tamron VC 17-50mm F/2.8 & Tamron 55-200 F/4-5.6
Neposkytujem poradenstvo cez ICQ
"You have not lived, until you found something worth dying for"

Ak nieco potrebujete a dlhsie sa neozyvam, skuste IRC
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQJabberZobraziť autorove WWW stránky
stavač
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 13.04.2009

PríspevokZaslal: Po 13.04.09 15:27Odpovedať s citátomNávrat hore

BOTOVANIE VISTI Z USK KLUčA, čiže priprava čo tu opisuješ to nie je bohvie čo, na to aby som si to pripravil akurat potrebujem vistu na dvd a USB kluč, kluč si pripravym na pc alebo na notbuku s os vista aleboXP a to takto:

Ako prvé, pripojíme USB disk do niektorého USB 2.0 portu
Spustíme príkazový riadok Windows, tzv. “command prompt”: v ponuke štart - spusti … a do okienka ktoré nám vyskočí napíšeme - cmd, čím sa nám otvorí čierne okienko s príkazovým riadkom
diskpart - týmto príkazom spustíme textový interpreter na úpravu diskov, odielov atď
list disk - dáme si zobraziť prípojené disky a zapamätáme si, ktorý je náš usb kľúč
select disk 1 - za predpokladu, že nám predchádzajúci príkaz označil náš USB disk ako disk 1. V opačnom prípade doplníme čislo podľa výsledku predchádzajúceho kroku
clean - zruší všetko na disku, vrátané partícií (asi je jasné ako dôležitý je správny výber disku pri posledom kroku)
create partition primary - vytváranie partície disku
select partition 1
active
format fs=fat32 - použijeme súborový system FAT32
assign - pridelí disku písmeno prípadne bod pripojenia
exit - opustíme interpreter diskpart
Teraz máme USB disk pripravený ako primárny disk na bootovanie. Ako posledné potrebujeme na náš USB disk prekopírovať inštalačku Windows Vista, na kopirovanie možme použit winNC, najlepšie ked budete kupovat USB Disk tak treba kupit s funkciov ReadyBoost 8GB aj večši može byt, bez tejto funkcie Vam nemusi spolupracovat pc z USB klučom čiže diskom, podobne sa da spravyt aj hdd, v biose si nastavíte boot z hdd ale nie z usb kluča, potom zasunete kluč a vychadzate z biosa restartom stlačite klavesu F12 a sa Vam zjavi predvolba botovania a tu date na usb Vašho kluča potvrdite a mosi to fungovat,vistu nainštalujete za 23min. , nič taškeho čo by ste nezvladly.[/b]
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
TOMxEU
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.10.2006
Vek: 29

PríspevokZaslal: Po 13.04.09 15:47Odpovedať s citátomNávrat hore

Alebo trosku jednoduchsie, sformatujeme USB kluc na FAT32 (NTFS nebootuje), skopirujeme na neho vsetko z DVD a pri spusteni PC dame bootovat z USB.

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 13.04.2009

PríspevokZaslal: Po 13.04.09 16:24Odpovedať s citátomNávrat hore

TOMxEU napísal:
Alebo trosku jednoduchsie, sformatujeme USB kluc na FAT32 (NTFS nebootuje), skopirujeme na neho vsetko z DVD a pri spusteni PC dame bootovat z USB.

To je jasne že FAT32 botuje len nie každy počitač sa chova rovnako, ja som toho už dost nabotoval a najviac z hdd diskov, niektore počitače sa daju nabotovat aj z NTFS DISKOV Ked sa tam nakopiruje windovs, maš pekneho vlka a ja si tam dam stavača NKS, ja som v robote každy den čiže robym aj dnes, dnes som spravyl 11 pc a s toho10 notbukov, inak vista ma tu vyhodu že hu možeš inštalovat tu istu tej rady trebars premium a kluče použiješ tie čo su nalepene na obale počitača a ešte jednoduchšie jak XP.
M@Xo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.03.2008

PríspevokZaslal: Ne 10.05.09 21:53Odpovedať s citátomNávrat hore

citácia:
Zaskrtnite Using Internal MS-DOS system

neda sa to.. jednoducha taka volba tu nieje

citácia:
TOMxEU

to co si pisal je blbost, skusal som to a akurat mi vyhodilo:
citácia:
Chyba systemu, vyberte disk. Stacenim Enter restartujete system.

problem ale mam najma pri davani .iso suboru rozbaleneho cez daemona ako bootovaci subor na flashdisk, aby som si mohol instalovat XP
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeGoogle Talk
TOMxEU
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.10.2006
Vek: 29

PríspevokZaslal: Ne 10.05.09 22:09Odpovedať s citátomNávrat hore

M@Xo napísal:
Chyba systemu, vyberte disk. Stacenim Enter restartujete system.

Mne to funguje, instaloval som tak XP, Vistu aj W7 na roznych PC, ale zavisi aj na typu USB a doske, ako bootuje z USB.

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 26.07.2007

PríspevokZaslal: Ne 10.05.09 22:27Odpovedať s citátomNávrat hore

nechcem robit mudreho alebo nebudem mazat usbcko neham si nanom setko co potrebujem , nemusim to kopirovat naspat do pc ... stahnem neake boot cd de je setko od totalkomandera po antivirusi aine utility a hotovo jedina robota je napalit to image .
M@Xo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 11.05.09 7:40Odpovedať s citátomNávrat hore

piskvorko napísal:
nechcem robit mudreho alebo nebudem mazat usbcko neham si nanom setko co potrebujem , nemusim to kopirovat naspat do pc ... stahnem neake boot cd de je setko od totalkomandera po antivirusi aine utility a hotovo jedina robota je napalit to image .

toto by nebolo zle, keby mi fungovala mechanika..
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeGoogle Talk
Draex
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.11.2008

PríspevokZaslal: Ne 24.05.09 19:54Odpovedať s citátomNávrat hore

a nie kazdy ma dvd napalovacku

Link na blog v profile
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
Spirit
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 15.06.2005

PríspevokZaslal: Ne 24.05.09 20:41Odpovedať s citátomNávrat hore

Priznam sa, ze za posledny rok som pouzil na NB napalku iba vynimocne, desktop ktory som si nedavno vyskladal mechaniku nema ziadnu a teda vsetko riesim cez USB. Ked uz nic, je USB prenosnejsie, praktickejsie a hlavne neporovnatelne rychlejsie (instalacia OS, spustanie live OS a pod.).

maniacse
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 31.07.2009

PríspevokZaslal: Pi 31.07.09 10:15Odpovedať s citátomNávrat hore

piskvorko napísal:

no a potom ten spaleny image na dvd doktoreho otvoru na ASUS EeePC 900A narvem?
M@Xo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 13.02.10 11:58Odpovedať s citátomNávrat hore

mam to, ale predsa mi pri bootovani nenajde FLash disk... co mam robit??
SilverSurfer
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 08.03.2008

PríspevokZaslal: So 13.02.10 12:05Odpovedať s citátomNávrat hore

A podopruje tvoj pc boot z usb?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailJabber
Zaslať odpoveď