IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @194
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Hľadáte si nový domov?

Vyberte si byt Pod vŕškami a Miss 2012 môže byť aj vašou susedou www.podvrskami.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Hliníkové profily L, U, jakle

viac ako 1000 profilov skladom od 24 h zaujímavé ceny, doprava zdarma celá SR www.tisicprofilov.sk

EMSYST, s. r. o.

Senzory na meranie sily, dráhy, uhlu. Meracie a skúšobné zariadenia. www.emsyst.sk

Lutos -Luxusné schody z masívu

Obklad schodov masívnym drevom - jedinečná dominanta Vášho interiéru. www.lutos.sk

VU meter

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
The Devil
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 20.12.2005

PríspevokZaslal: Po 21.01.08 23:33Odpovedať s citátomNávrat hore

VU meter.
Ako si podomácky vyrobiť jednoduchý VU meter? Potrebujete na to ručičkový merací prístroj, dá sa použiť hocijaký, ale treba ho upraviť predradnými odpormi. Ja som to riešil tak, že merací prístroj slúži ako voltmeter pri ktorom maximálna výchylka zodpovedá 12V. Urobíte to tak, že zapojíte do série s 12V zdrojom potenciometer (napr. 1M0) a budete nastavovať až kým ručička nedosiahne maximum stupnice. Po odpojení zmeriate odpor potenciometra a nahradíte pevnými rezistormi. Potom stačí postaviť zariadenie "soundlight" a pripojiť namiesto LEDiek. Zariadenie sa dá upraviť na nižší výkon, lebo ručičkový ukazovateľ berie par uA. Tie moje neprekročia 50uA.

Soundlight(prvý trimer 50k môžte vynechať, jeho regulovaním aj tak veľa nezaznamenáte):

Video:
http://www.ceknito.sk/video/109716

Iný voltemeter bez úpravy predradného odporu, napájaný 9V batériou. Ukazuje len do 10V na stupnici.
http://www.ceknito.sk/video/109718

Pár screenov(merače na druhom obrázku si plánujem hodiť dopredu na CASE do 5,25" panelu):

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
The Devil
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 10.06.08 22:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak tu je výsledok po dlhšom, čase, nemal som čas to spracovať a nafotiť

Zajtra hodím aj videjko..
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNZobraziť autorove WWW stránky
The Devil
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 13.06.08 15:11Odpovedať s citátomNávrat hore

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=dODuMS6K6k0
"laky"
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 11.03.2008

PríspevokZaslal: Pi 13.06.08 17:58Odpovedať s citátomNávrat hore

no docela dobre ale ja by som to nevyuzil mozno to vlozim do mojho nasledujuceho modu este neviem
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
ertin
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.04.2006

PríspevokZaslal: Pi 13.06.08 20:43Odpovedať s citátomNávrat hore

co ti melee aj ja chcem mat take doma

devilko, dobra praca

MB:MSI X58 PLATINUM. CPU:Intel i7 920 2,66/8MB, cooled by: Scythe Orochi RAM:Corsair, 6GB DDR3 1600MHz. VGA:ZOTAC GT430 1GB Passiv. HDD:WesternDigital, RE2 500GB +640 GB + 1TB, Seagate 500 GB. ROM:DVD-RW Lite-On 524. Monitor: SAMSUNG 2443BW Printer: HP 1515n (LAN) PSU: XILENCE 600W. Audio: Creative P380 (2,1), Soft:Win 7 x64. Book: ASUS EEE 1015P, 2GB, Patriot Warp 32GB SSD, W7, Phone Samsung Galaxy Mini + SE k810 4GB.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuMSNJabberSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
The Devil
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 14.06.08 13:29Odpovedať s citátomNávrat hore

Diky moc..

Kompletka schéma:
Zaslať odpoveď