| Autor | Správa |
imrich
 Užívateľ
 Založený: 29.09.2007 Príspevky: 127 Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom Vek: 33
 | Zaslal: So 15.10.11 18:31 |   |
Ahoj te všetci, prosím vás robím project. Kde si formulár načíta z .txt čku informácie napísané.
V ruskom jazyku. A aj keď som vo vlastnostiach upravil Font „Arial“ alebo „Times New Roman“, i v Skript na „Cyrilic“. Tak mám vždy výsledok ako priložení obrázok.
Ďakujem za akú koľ vek odpoveď |
_________________ Hovor vždy pravdu aj keby ta to malo bolieť. Ale časom sa ju naučíš počúvať, aj keď ty do očí klamú.
Chemická zlúčenina vodíka s kyslíkom, ktorá produkuje minimálnu úroveň hlasitosti,
spôsobuje eróziu vrstvy hornín, uložených pozdĺž jej trajektórie. (Ticha voda brehy myje.) | |
   |
 |
coldak
 Skúsený užívateľ
 Založený: 29.10.2008 Príspevky: 936
 |
zmenil si font a nie kodovu stranku (code page) |
| |
  |
 |
imrich
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 16.10.11 11:59 |   |
code page ? _ ? _ ? _ ? _ ? _ prepáč som "veľká lama". Neviem kde to mám nadstaviť.  |
_________________ Hovor vždy pravdu aj keby ta to malo bolieť. Ale časom sa ju naučíš počúvať, aj keď ty do očí klamú.
Chemická zlúčenina vodíka s kyslíkom, ktorá produkuje minimálnu úroveň hlasitosti,
spôsobuje eróziu vrstvy hornín, uložených pozdĺž jej trajektórie. (Ticha voda brehy myje.) | |
   |
 |
coldak
 Skúsený užívateľ
 Založený: 29.10.2008 Príspevky: 936
 | Zaslal: St 19.10.11 21:19 |   |
to ti neporadim , visual basic som zavrhol este vo verzii 4.0 to bolo niekedy v roku 1996  |
| |
  |
 |
imrich
 Užívateľ
 | Zaslal: So 05.11.11 18:54 |   |
Kokso 1996 , vtedy som chodil do štvrtého ročníka na strednej. A že robiť na PC – alebo programovať som mohol akurát tak dúfať.
A ty si to vtedy už zabalil. Nuž osud a okolnosti.
P.S. Nevieš aspoň nejaký link ? ? ?
Ďakujem. |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: So 05.11.11 19:00 |   |
Taká otázočka - prečo práve VB6? Hovoríš, že si v tom lama, takže nevidím dôvod investovať čas do takéhoto jazyku, keď sú dnes dostupné už omnoho lepšie alternatívy. Naučiť sa nové veci budeš musieť tak či tak, čiže..
Ak na tom ale trváš, tak tutoriály sú napr. tu http://www.vb6.us/ |
| |
  |
 |
imrich
 Užívateľ
 | Zaslal: Po 07.11.11 21:31 |   |
Pôvodne som začal z „Visual Basic 2008“. Ale nepracoval pri Windows 2000. kvôli „NET Framework jednotke.“ Čo ma poriadne nahnevalo preto som sa preorientoval na „Visual Basic 6“. Síce je pravda aj to že „Visual Basic 2008“. Môže pracovať aj z „NET Framework 1“. Ale si ho musíš zakúpiť. No a ja mám nejako plytko do šrajtofle. Preto som sa „špecializoval“ na Visual Basic 6, HTML, i ''CNC–operátor – ské'' programovanie.  |
   |
 |
walther
 Užívateľ
 Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
 | Zaslal: Po 07.11.11 21:35 |   |
Windows 2000? Myslím, že by si toho mal vynoviť viac ako len programovací jazyk 2000-ka predsa nemôže mať už ani aktualizácie, nehovoriac o polovici nefunkčných programoch a podobne.
Neviem, prečo chceš programovať, ale osobne považujem VB6 za stratu času. |
| |
  |
 |
imrich
 Užívateľ
 | Zaslal: Št 10.11.11 18:19 |   |
Ako som už napísal:
| imrich napísal: | | i ''CNC–operátor – ské'' programovanie. |
A aj:
| imrich napísal: | | Kokso 1996 , vtedy som chodil do štvrtého ročníka na strednej. A že robiť na PC – alebo programovať som mohol akurát tak dúfať.. |
Takže beriem čo my spoločnosť ponúkla. A to bez reptania.
A máš pravdu že strácam veľa času ale je lepšie voľačo robiť na PC ako v krčme vysedávať_?_?_?  |
   |
 |
imrich
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 13.01.12 17:16 |   |
Na internete som našiel.
Form1
| kód: | Option Explicit
'
'UTF-8 version of this demo.
'
Private Sub Form_Load()
Dim lngOrigColor As Long
With New ADODB.Stream
.Open
.Type = adTypeText
.Charset = "UTF-8"
.LoadFromFile "Mak.txt"
RTBWriteUnicode RichTextBox1, .ReadText(adReadAll), RTBW_DEFAULT
.Close
End With
End Sub
Private Sub Form_Resize()
If WindowState <> vbMinimized Then
RichTextBox1.Move 0, 0, ScaleWidth, ScaleHeight
End If
End Sub
|
A Pozor Teraz Modul_1.
| kód: | Option Explicit
Private Const CP_UNICODE = 1200
Private Const WM_USER = &H400&
Private Const EM_SETTEXTEX = WM_USER + 97
Private Declare Function SendMessageWLng Lib "user32" Alias "SendMessageW" ( _
ByVal hWnd As Long, _
ByVal wMsg As Long, _
ByVal wParam As Long, _
ByVal lParam As Long) As Long
Public Enum RTBW_FLAGS
'Flags for the SETEXTEX data structure.
RTBW_DEFAULT = 0 'Deletes undo stack, discards RTF formatting, replaces all text.
RTBW_KEEPUNDO = 1 'Keeps undo stack.
RTBW_SELECTION = 2 'Replaces selection and keeps RTF formatting.
End Enum
'Force IDE to maintain the case of these constant names.
#If False Then
Dim RTBW_DEFAULT
Dim RTBW_KEEPUNDO
Dim RTBW_SELECTION
#End If
Private Type SETTEXTEX
flags As RTBW_FLAGS
codepage As Long
End Type
Public Sub RTBWriteUnicode( _
ByRef RTB As RichTextLib.RichTextBox, _
ByRef Text As String, _
Optional ByVal flags As RTBW_FLAGS = RTBW_DEFAULT)
'Writes Text to RichTextBox as Unicode text on a system with Rich Edit 3.0
'(Windows Me, Windows 2000, or later).
'
'Caution/Feature:
' If Text begins with a valid RTF sequence such as "{\rtf" or "{urtf" the
' text is taken as RTF instead of plain text.
Dim stUnicode As SETTEXTEX
With stUnicode
.flags = flags
.codepage = CP_UNICODE
End With
If SendMessageWLng(RTB.hWnd, EM_SETTEXTEX, VarPtr(stUnicode), StrPtr(Text)) = 0 Then
Err.Raise &H4008AA00, "WriteUnicodeText", "Failed: insufficient space available"
End If
End Sub
|
Potom vo visuali vyhladajte:
Project:
…References:
Musíte mať tento produkť.
Tam potom označte: > > Microsoft AxtiveX Data Objects 2.5 Library < < |
   |
 |
|