IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @940
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

VISTA ALEBO XP

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
jutes
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.12.2007

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:19Odpovedať s citátomNávrat hore

zdar vsetci neviem si poradit s tym ktory OS si nechat natrvalo.
V mesacnych intervaloch striedam VISTA HOME BASIC 64Bit a XP profesional 32Bit neviem sa rozhodnut ktory OS je lepsie nechat na mojej zostave
(na VISTA ultimate nemam money tak tu mi tu neradte aj ked WAREZ )

P.S. ak tu uz bola nejaka podobna tema tak sorry a hodte sem link

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 01.10.2006

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:33Odpovedať s citátomNávrat hore

Podobnych tem tu bolo vela, dost vela.

Myslim ze sa neda poradit ktory Windows, vznikne tu flame a nakoniec z toho bude Windows98. Cize si vyber ten, ktory ti viac vyhovuje podla osobnych skusenosti. Na ktorom sa ti lepsie pracuje, podla toho ci hravas hry alebo pracujes, podla toho ci sa ti paci alebo nie, podla vykonov pc ktore sa dosahuju atd
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
jutes
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.12.2007

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:36Odpovedať s citátomNávrat hore

ok takze XP mhm ale nebude to mrhanie vykonom? na takom OS?

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:38Odpovedať s citátomNávrat hore

prave na xp v sucasnosti mozes vyuzit vykon svojej zostavy omnoho lepsie, ako na viste.. vista je totiz preplnena.. ehm, ako to slusne povedat.. jaaaj... "vylepseniami" a obsahuje strasne mnozstvo chyb. ak ti mam radit do buducnosti, ktory KUPIT, tak vistu. ak xces vediet, ktory system je dnes lepsi, tak jednoznacne XP. vista sa oplati mozno za pol roka, za rok.. ktovie
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:44Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi napísal:
... obsahuje strasne mnozstvo chyb ...

Blbost, je ich menej ako na XP. To s chybami tvrdia skor ty neznaly alebo ktory nemaju spolahlive zdroje

el mariachi napísal:
... vista sa oplati mozno za pol roka, za rok.. ktovie ...
To sa vravelo pred pol rokom
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:44Odpovedať s citátomNávrat hore

numline, ja sa k tvojim vyrokom radsej vyjadrovat nebudem, skoncilo by to tu flamom vacsie hluposti tu vypoti uz asi len tominator
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:50Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi napísal:
numline, ja sa k tvojim vyrokom radsej vyjadrovat nebudem, skoncilo by to tu flamom vacsie hluposti tu vypoti uz asi len tominator

V pohode, som rad ze vies aky si genialny

S chybami : Preco by mal system novsi od XP mat viac chyb ? To dava asi logiku len niekomu, kto dakde zacul ze Vista je zla

S vyuzitim : Co sa stane za pol roka ? Urobi sa "bum" a vsetci budu mat novy hardware a k tomu Vistu zdarma ?
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Numline1 napísal:
V pohode, som rad ze vies aky si genialny

S chybami : Preco by mal system novsi od XP mat viac chyb ? To dava asi logiku len niekomu, kto dakde zacul ze Vista je zla

S vyuzitim : Co sa stane za pol roka ? Urobi sa "bum" a vsetci budu mat novy hardware a k tomu Vistu zdarma ?

nehnevaj sa, ale s pc uz robim "par" rockov a robim aj administratora siete v jednej firme. KTORY system myslis, ze kazda firma nahadzuje do pocitacov ? XP! vzdy a vzdy len xp, nepoznam ziadneho systemoveho administratora, ktory by preferoval vistu. preco myslis ??
vistu som skusal, ale kym to nebude mat doriesene niektore veci, nikto ma nedonuti aby som ten OS pouzival. povedz mi jediny prinos do sveta IT, ktory by bol dostatocne padny na to, aby si ho vsetci ostatni mali instalovat. ten OS nie je vhodny ani na hry, a ani na normalnu pracu
+ preco myslis, ze vsade idu ceny za Vistu dakde aj o 46% dole ?? ano, asi to bude tym, aka je oblubena
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 21:59Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi napísal:
nehnevaj sa, ale s pc uz robim "par" rockov a robim aj administratora siete v jednej firme. KTORY system myslis, ze kazda firma nahadzuje do pocitacov ? XP! vzdy a vzdy len xp, nepoznam ziadneho systemoveho administratora, ktory by preferoval vistu. preco myslis ??
vistu som skusal, ale kym to nebude mat doriesene niektore veci, nikto ma nedonuti aby som ten OS pouzival. povedz mi jediny prinos do sveta IT, ktory by bol dostatocne padny na to, aby si ho vsetci ostatni mali instalovat. ten OS nie je vhodny ani na hry, a ani na normalnu pracu
+ preco myslis, ze vsade idu ceny za Vistu dakde aj o 46% dole ?? ano, asi to bude tym, aka je oblubena

Iste, po tom co vyslo XP a masivne sa zauzivalo prechod bude trvat, lenze sa to cele brzdi.

Podme na to vsetky logicky. Na XP vyslo xy(z) security fixov. Tieto vsetky chyby sa vo Viste opravili plus sa venovalo par rokov vyvoja a par milionov dolarov penazi.

Vista ma potencial do buducnosti, tomu sa neubranis. Nemozes naveky pouzivat XP.

Vo Viste ti kopec veci nejde. Je to vsak chyba Visty ? Je to chyba driverov, programov a v neposlednom rade aj hier.

A branit sa "oblubenostou" tym ze znizuju ceny je nezmysel
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 25.02.08 22:06Odpovedať s citátomNávrat hore

precitaj si prosim este raz pozorne, co som napisal, hlavne tuto cast :
citácia:
ak ti mam radit do buducnosti, ktory KUPIT, tak vistu. ak xces vediet, ktory system je dnes lepsi, tak jednoznacne XP. vista sa oplati mozno za pol roka, za rok.. ktovi

ked vysli xpcka, tiez vela ludi nadavalo. ale potom vyslo vela opravnych balickov, service packy a podobne a stal sa z neho za tie roky DNES asi najoblubenejsi system pre bezneho uzivatela. verim, ze podobne to mozno bude jedneho dna aj s vistou, ale dnes tomu tak urcite nie je a ked sa clovek chce hrat hry a pouzivat naozaj stabilny system, tak vista urcite dobra volba nie je. jasne, ma nejake vylepsenia, ale vela ich je na ukor ako stability, tak rychlosti.. o podpore aplikacii ani nehovorim

btw, je nadherne, ze na xp je vela veci opravenych, ale predsa to snad neznamena, ze kazdy novsi windows bude teraz bez chyb dodnes sa objavuju stale nove a nove diery v XP, ako myslis ze to je pri viste ? ze kedze je novsia, tak je dokonalejsia alebo ? u nej sa objavuju ine chyby, a nemusi ist predsa rovno o chyby v zabezpeceni jadra
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 26.02.08 10:22Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi napísal:
precitaj si prosim este raz pozorne, co som napisal, hlavne tuto cast :
citácia:
ak ti mam radit do buducnosti, ktory KUPIT, tak vistu. ak xces vediet, ktory system je dnes lepsi, tak jednoznacne XP. vista sa oplati mozno za pol roka, za rok.. ktovi

ked vysli xpcka, tiez vela ludi nadavalo. ale potom vyslo vela opravnych balickov, service packy a podobne a stal sa z neho za tie roky DNES asi najoblubenejsi system pre bezneho uzivatela. verim, ze podobne to mozno bude jedneho dna aj s vistou, ale dnes tomu tak urcite nie je a ked sa clovek chce hrat hry a pouzivat naozaj stabilny system, tak vista urcite dobra volba nie je. jasne, ma nejake vylepsenia, ale vela ich je na ukor ako stability, tak rychlosti.. o podpore aplikacii ani nehovorim

btw, je nadherne, ze na xp je vela veci opravenych, ale predsa to snad neznamena, ze kazdy novsi windows bude teraz bez chyb dodnes sa objavuju stale nove a nove diery v XP, ako myslis ze to je pri viste ? ze kedze je novsia, tak je dokonalejsia alebo ? u nej sa objavuju ine chyby, a nemusi ist predsa rovno o chyby v zabezpeceni jadra

Pochybujem ze vo Viste sa najde tolko chyb ako v XP. Logicky by sa mal pocet chyb s narastajucim vekom vyvoja aplikacie znizovat, imho je to aj tu tak.

A ked sme pri investicii do buducnosti, pripada mi dost blbe kupit si XP a za par mesiacov aj Vistu. Jeho komp v pohode Vistu zvladne.

V mojom prvom prispevku som pisal ze okolo toho bude nekonecny flame, aj bol. Ako v kazdej podobnej temu XP vs. Vista na tomto fore, takze v tejto teme koncim.

Nech si da to, co mu bude vyhovovat
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 26.02.08 10:33Odpovedať s citátomNávrat hore

keby si poriadne cital, co ti pisem, tak tu nemuselo byt o tom 10 prispevkov. a je krasne, ze ty pochybujes o chybach, ale skutocnost je trosku ina. visty maju oproti xpckam vela novych veci a chyby, chtene ci nechtene, TAM SU. pri takych rozmeroch OS ake dosahuju windowsy sa ale neda s nicim inym pocitat...
a prosim ta, ak nemas cim podlozit tie svoje blbe kecy a domnienky, tak prosim mlc a nezavadzaj tu ludi klamstvami
ja mam svoje reci cim podlozit, uz len minimalne svojimi administratorskymi skusenostami....
flame ti v takejto teme moze vzniknut len v pripade, ze sa najde par "expertov", ktori sa nerozumeju a len mudruju hluposti
Numline1
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 26.02.08 10:38Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi napísal:

ja mam svoje reci cim podlozit, uz len minimalne svojimi administratorskymi skusenostami....

Mienis sa ohanat tym ze instalujes Windowsi na firemne pocitace ? No ty jeden velky admin

XP a Vista v sucasnosti maju velmi podobnu uroven, s tym ze Vista ma potencial do buducnosti
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ut 26.02.08 10:43Odpovedať s citátomNávrat hore

prepacte modi za nadavky, ale na toto sa da odpovedat jedinym sposobom. ak nerozumiete preco, prosim precitajte si prispevky nad tymto

numline, ty si bud retardovany, alebo proste len dement
citácia:
ak ti mam radit do buducnosti, ktory KUPIT, tak vistu. ak xces vediet, ktory system je dnes lepsi, tak jednoznacne XP. vista sa oplati mozno za pol roka, za rok.. ktovie

numline, ludia jak ty ma len utvrdzuju, ze na toto forum zacina chodit cim dalej, tym viac deti
Devil_SK
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 10.02.2007
Vek: 29

PríspevokZaslal: Ut 26.02.08 10:53Odpovedať s citátomNávrat hore

To el mariachi : Hrozne mam rad takych ludi co sa robia najmudrejsimi, je len ich pravda a nikoho ineho. Nechcem sice obhajovat ze Vista je uplne super, ano ma svoje chybi, ale to malo aj ma XP. Je to kazdeho rozhodnutie co si nainstaluje, ale na dnesny HW, hlavne ked si clovek sklada novy komp, a ide kupovat aj Windows, tak by som odporucil Vistu, kedze na buduci rok by bol nuteny kupovat tak ci tak Vistu, kedze pre XP konci podpora.
Moj nazor do tejto diskusie, je rovnaky ako ma Numline1.
XP mas pravdu je velmi oblubeny, kedze uz je na trhu niekolko rokov, presne ako napisal Numline1, vyslo nan XY oprav, takze je uz teraz takmer stabilny. Uz teraz existuju opravy aj na vistu a uz aj ta je stabilna (hovorim z vlastnej skusenosti), mnoho veci je tam uz konecne implementovanych funkce, ze su aj pouzitelne (ako napr. Obnova systemu; v XP bola dost nepouzitelna).
A teraz k viste, Vystu uz pouzivam dlhsi cas, takze uz som nasiel jej take slabiny, neviem sice kedy si ju mal vobec nainstalovanu, alebo ci si ju vobec dlhodobejsie skusal, ale uz po urcitom case ako je na trhu zacina sa vyrovnavat voci XP. S tym ze nie je vhodna ani do kancelarie ani na hranie s tebou nemozem suhlasit, kedze hlavne s kancelarskymi aplikaciami a s internetom nema absolutne ziadne problemy. S hrami je z casti problem, niektore samozrejme nejdu (hlavne starsieho data), nove hry idu bez problemov.
Dalsia vec ovladace. Zoz zaciatku ked Vista visla, tak bolo hrozny problem zohnat na nu ovladace, dnes neni asolutne problem na dnesny HW zohnat ovladac na Vistu.
A to ze starsne zatazuje system ? Ze je v nej strasne vela caciek ? To by som ako problem nevidel, kedze to staci vypnut a mas po probleme.
A stym ze Vistu zlacnuju, celkovo ta cena bola na zaciatku prehnana, a ak chcem prilakat zakaznaikov, tak znizim cenu. Ale to uz je politika microsoftu.

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQMSNSkype
Zaslať odpoveď