IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @940
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Dajte zbohom celulitíde

S novinkami radu NIVEA Q10 plus môžete hodiť celulitídu za hlavu. www.NIVEA.sk

Zhoď nadbytočné kilogramy

Rýchlo. Jednoducho. Trvalo. Za pomoci naturálnych produktov ! www.janinblog.com

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Poistenie majetku UNIQA

Uzavrite zmluvu a získajte zdarma non-stop služby UNIQA Assistance! www.uniqa.sk

Všetko za 9,90€

obľúbené Topshop produkty za skvelú cenu len 9,90€! Kliknite a nakupujte. Topshop www.topshop.sk

VISTA ALEBO XP

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Nateo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13.03.2008

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 12:47Odpovedať s citátomNávrat hore

aVe

No tak W:XP je tu už dlho a tie najväčšie muchy sú už vychytané a W:Vista je tu v podstate nováčik a čaká na servisné packy...... a tie už prichádzajú

Môj pohľad hráča je asi taký že na XP spustíte večinu hier ale ked si kupujete new PC tak je asi lepšie už tá Vista (samozrejme tomu musí ale zodpovedat aj hardware, čiže dosť silný)
......podpora hier,programou časom pomali končí a aj niektorésú už teraz robené iba na Visti....o DX 10 ani nehovorým...myslím si že ceny už dosť klesli aby sa už vyplatili zakúpiť.

Čiže ked si idete kupovať výkonú mašinu tak radšej Visti (len neviem či už teraz alebo sa oplatý počkať....)

ja si chcem kupovať PC asi za 35.000 SK niekedy po týchto 2 mesačných letných prázdninách a plánujem Vistu.....teda ked to už bude vyhovovať....
to je môj názor hráča.....Nateo
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 12:54Odpovedať s citátomNávrat hore

jasne, v mnohom s tebou suhlasim nateo... ALE, ukaz mi jedinu hru, ktoru na XP nerozbehas... ano, dx10 je len pre vistu, ale podporuje ju zatial len uplne minimum hier a vsetky sa daju velmi pekne rozbehat na dx9... cital som dokonca clanok o crysis (vlajkova lod dx10), ze par manikov dokazalo rozbehat "dx10" efekty pod dx9, cize... je to take pretlacanie novych veci nasilu co sa mi vobec nepaci.. ceny klesli ? no ked som pred mesiacom pozeral, tak ultimate stala este 14000, neviem kolko za ten mesiac mohla klesnut... ked sa kupuje masina, tak radsej kupit pocitac bez operacneho systemu, nainstalovat xpcka zo starej masiny (samozrejme originalne a teda legalne, ze?) a dodatocne dokupit vistu ked budu osetrene najvacsie problemy. jak pises ty, po letnych prazdninach je uz dost mozne, ze sa uz oplati kupit aj pc s vistou, ale teraz si tym taky isty nie som
a konci podpora xp zo strany aplikacii ?? lol ? nemyslis ze by isli vyrobcovia proti sami proti sebe keby robili taku kravinu ? to este dlho potrva kym sa budu robit programy PRIMARNE pre vistu
k@ntor
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.11.2006

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 14:46Odpovedať s citátomNávrat hore

Odpovedam na uplne prvy post v tejto teme:
Ak mas vyber len Vista HB a XP Prof. tak jednoznacne XP. Ak by si mal ale moznost volby medzi Vista Ulti. a XP prof. tak jednoznacne Vista.

Nechapem ako moze niekto pisat ze Vista bude dobra ked bude SP1. Ma tu niekto Vistu legalne? Pozreli ste sa niekedy do ponuky automatickych updatov. Skusali ste system aktualizovat? Vista je tu uz vyse roka. Mam ju 4mes. a XP by som si nedal do PC ani keby ste mi za to platili.
BTW rozdiel v 3DMarku06: o 55 bodov menej vo Viste. (zanedbatelne) v hrach 1-3FPS ci je pri 45+ FPS zanedbatelne.
Je to len o tom o com je aj XP kazdy system si treba vediet nastavit a pri Viste na to treba prist, kdezto pri XP to uz mame vsetci v krvi cize je to jednoduchsie.

Intel Q 6600 (Scythe Infinity), ABIT IP 35PRO, 2x2GB Transcend, 2x320GB HITACHi, 8800GTX 768DDR3 (Thermalright HR03+), Samsung SH-S182M, Seasonic M12 600W,Logitech MX3200, FujitsuSiemens 19" + LG 26"LCD
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Flety
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.11.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 15:29Odpovedať s citátomNávrat hore

k@ntor ja mam napr. vistu legalne a po prvom instale som mal s nou nenormalne problemy, potom som sa po tyzdni(od kupy noveho pc a prveho instalu visty)odhdodlal na reinstal ale uz je to v pohode ale aj tak xp by som si este mozno aj dal

Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5K CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 5-5-5-12 GPU: Saphire ATi Radeon HD5850 Toxic HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: Fortron Epsilon 700W LCD: LG L226W 1680x1050 2ms
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeFacebookZobraziť autorove WWW stránky
k@ntor
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 15:50Odpovedať s citátomNávrat hore

Ja som mal v tom tiez chaos a problem cokolvek nastavit. Ale potom som si precital par veci na nete a uz to bolo lepsie. Mozem povedat ze po updatoch je Vista este sviznejsia ako na zaciatku.
Netvrdim ze XP je zly system, ale je uz zastaraly (ved vieme aky hardware sa vyrabal ked XPcka prisli na trh) a preco by som mal robit krok spät so softwarom ked ho nerobim ani z HW. Hlavne ked ten novsi SW je lepsi.

Intel Q 6600 (Scythe Infinity), ABIT IP 35PRO, 2x2GB Transcend, 2x320GB HITACHi, 8800GTX 768DDR3 (Thermalright HR03+), Samsung SH-S182M, Seasonic M12 600W,Logitech MX3200, FujitsuSiemens 19" + LG 26"LCD
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 17:06Odpovedať s citátomNávrat hore

k@ntor napísal:
Ja som mal v tom tiez chaos a problem cokolvek nastavit. Ale potom som si precital par veci na nete a uz to bolo lepsie. Mozem povedat ze po updatoch je Vista este sviznejsia ako na zaciatku.
Netvrdim ze XP je zly system, ale je uz zastaraly (ved vieme aky hardware sa vyrabal ked XPcka prisli na trh) a preco by som mal robit krok spät so softwarom ked ho nerobim ani z HW. Hlavne ked ten novsi SW je lepsi.

lenze xpcka sa vyvijali a stale vyvijaju uz "par" rockov a maju asi najvacsiu podporu ako zo strany hw, tak sw, co sa o viste urcite povedat neda. zboznujem ludi co kupuju vsetko lebo je to nove..
sam pises, ze si musel najskor nake veci nastudovat atd aby si to dostal do schopnej podoby. ale naozaj veris, ze clovek co si pyta radu na fore ktory system vybrat, ze to zvladne dostatocne zoptimalizovat ?? nie kazdy tu robi administratora v nakej firme alebo nepracuje denne s pc
ked uz mam mat system, ktory si treba najskor ponastavovat, tak linux vs vista u mna na 100% vyhrava hocijake distro linuxu.. s podporou hw, sw su na tom takmer rovnako
k@ntor
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 18:34Odpovedať s citátomNávrat hore

Lenze to je cele OT. Otazka tu bola ktory system si ma kupit.
A tam je jednoznacna odpoved. Kedze Vista H.B. je uplne na nic.
Neriesme tu Linux vs. Win to uz sme uplne mimo a je jasne kto je favorit (L).

Ano mas pravdu bezny user a la pustim kliknem ide. (prip. nejde? a to poznam) ostane pri XP este dlho.
Priznam sa Vistu som si kupil aby som sa v nej naucil pohybovat, nastavit ju a pod. kedze je to moja praca, ale teraz na ten system nedam dopustit.
Spomenme si na prechod 98-XP (bezny user nepoznal stav W2K-XP) to bolo porodnych bolesti. To iste bude aj teraz ale vsetci vieme ze sa tomu nevyhneme.

To je odo mna vsetko, aj tak sme uplne OT.

Jaro
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 19:10Odpovedať s citátomNávrat hore

ani ne vyvijaju ale pouzivaju, aj vista sa vyvijala par rokov

CPU Core i5 2400 cooler: CM Hyper 212+ | MB GB PH67-UD3-B3 | RAM 4GB DDR3 1600 | VGA Gainward 9600GT 512MB | monitor Samsung LE37A559 | HDD HITACHI 250GB + WD 640GB | PSU Fortron FSP400-60GLN | Case TT Soprano VB1000 BWS black | Mouse Razer DeathAdder
NB HP ProBook 6450b
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Št 13.03.08 19:18Odpovedať s citátomNávrat hore

k@ntor napísal:
Lenze to je cele OT. Otazka tu bola ktory system si ma kupit.
A tam je jednoznacna odpoved. Kedze Vista H.B. je uplne na nic.
Neriesme tu Linux vs. Win to uz sme uplne mimo a je jasne kto je favorit (L).

Ano mas pravdu bezny user a la pustim kliknem ide. (prip. nejde? a to poznam) ostane pri XP este dlho.
Priznam sa Vistu som si kupil aby som sa v nej naucil pohybovat, nastavit ju a pod. kedze je to moja praca, ale teraz na ten system nedam dopustit.
Spomenme si na prechod 98-XP (bezny user nepoznal stav W2K-XP) to bolo porodnych bolesti. To iste bude aj teraz ale vsetci vieme ze sa tomu nevyhneme.

To je odo mna vsetko, aj tak sme uplne OT.

tak jasne ze sme ot, lebo tvorca temy sa uz v podstate rozhodol... co sa tyka prechodu 98-xp, keby si cital tie prispevky pred tebou, tak sme to tu uz parkrat spominali mimoto, ked uz o co islo v tejte teme v skratke - chlapec mal k dispozicii winxp aj vistu a xcel vediet, co je lepsie pre neho teraz instalovat
k@ntor
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 14.03.08 1:55Odpovedať s citátomNávrat hore

Ale tu bolo rozhodujuce ze mal k dispozicii len Vistu Home Basic. a v tomto pripade sa ani rozhodovatr nemusel, ze ano. Vysledok je jasny. Kdezto ultimate je trosku niekde inde.
A uz som skoncil s obhajovanim Visty. Ved to kazdy raz pochopi sam.

piskvorko
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 26.07.2007

PríspevokZaslal: Pi 14.03.08 12:43Odpovedať s citátomNávrat hore

http://smotlak.blog.sme.sk/c/137504/Wow-No.html a kuknite si dsikusiu na ten clanok.

som cital ze dx10 facha v pohode na XP a je uz aj RC2 verzia . tak nvm
walther
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Pi 14.03.08 12:53Odpovedať s citátomNávrat hore

tak s tymto na 100% suhlasim
citácia:
Neodpustím si však trošku subjektivizmu pri pohľade na prvé tri miesta v plusoch a mínusoch. Nekompatibilita Hardwaru a softwaru spolu s pomalou odozvou operačného systému a to všetko výmenou za “príťažlivý” vzhľad Aera spolu s 3D preklikávaním a k tomu rýchle vyhľadávanie, ktoré napríklad Mac OS X ponúka už niekoľko rokov??? Naozaj WOW.

minos
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 13.03.2008

PríspevokZaslal: Pi 14.03.08 22:04Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak máš možnosť, tak si vyber windows vista ultimate. Ja som si ju pred 2 dňami nainštaloval a je omnoho lepšia ako Windows XP Professional. Ale zas XP je lepšie ako Vista Home Basic. Ja by som ti odporučil Vistu Ultimate, je fakt dobrá.
DeltaClone
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 15.03.2008

PríspevokZaslal: Pi 21.03.08 20:43Odpovedať s citátomNávrat hore

XP!!!!Ja som mal s Vistou len problemy
Zaslať odpoveď