Tím vedcov vyhlásil, že objavili planétu, kde by mohol byť život. Ide o planétu podobnú Zemi. Planéta obieha okolo jednej z hviezd v takej vzdialenosti, že by na nej mohol byť život. Na povrchu by podľa vedcov mohla tiecť voda.
Založený: 18.12.2008 Príspevky: 8749 Bydlisko: Považská Bystrica Vek: 19
Zaslal: Pi 01.10.10 23:08
Nech len hladaju lebo zem toho "moc" uz asi neznesie.
_________________ MB: MSI 785GM-E51, CPU: AMD PHENOM II X4 925, CPU cooler: CoolerMaster Hyper 212+, RAM: Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9, HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, VGA: Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD5770, PSU: Corsair VX450, DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C, CASE: CoolerMaster Elite 330 Black, LCD: LG FLATRON W2246T, 21.5", OS: 7 Home Premium SK, 64bit, Repro: Behringer MS40 + Monacor CARPOWER SP-252c (DIY BOX), Mouse: A4Tech EVO XGame XL740, Red, Mouse pad: SteelPad QcK+, Keyboard: TRUST KB-2200.
Na súkromné správy týkajúce sa Vašich problémov neodpovedám, na riešenie je tu fórum!
walther Užívateľ
Založený: 24.01.2008 Príspevky: 10194 Bydlisko: Bratislava Vek: 24
Zaslal: Pi 01.10.10 23:13
citácia:
Od Zeme je vzdialená asi 20 svetelných rokov v súhvezdí Váhy.
Teší ma, že idú miliardy eur na výskum podobných vecí, ale aj keby bol dôkaz, že tam nejaký život povedzme už je, čo s tým? Na takú vzdialenosť v dohľadnej dobe ešte cestovať vedieť nebudeme...
Založený: 26.04.2010 Príspevky: 2053 Bydlisko: Dubnica nad Váhom Vek: 16
Zaslal: Pi 01.10.10 23:36
a to maju vysielace na takuvelku vzdialenost? ked to tam poje 200rokov tei vlny ak sem dojdu o ej planete o budetrvat tiez dost dlho...
_________________ Requiescat in pace My Computer Acer 5742G: l CPU: Intel i3 380M 2,53Ghz l RAM: 4GB DDR3l VGA: Nvidia GT 540m 1GB GDDR3 l HDD: 640GB l DVD-RW: Sony optiarc l Cooling Thermaltake CLN0015 Massive 23 LX l Mouse Gigabyte laser 6880 black
MTK Užívateľ
Založený: 01.10.2006 Príspevky: 2395 Bydlisko: Bratislava
Zaslal: Pi 01.10.10 23:38
ved 20 rokov rovnako ako svetlo to bude trvat a uz dlhe roky vysielame signaly na ovela vacsiu vzdialenost ako 20 svtetelnych rokov, len na ne este nikto neodpovedal :-( (aj ked je to mozno aj stastie)
Kazdopadne je zaujimave ze sme schopny rozoznat planetu na 20svetelnych rokov ale nedokazeme so 100% presnostou urcit ze za Plutom sa nenachadza uz ziadna planeta,pripadne nejaky cierny trpaslik
Založený: 26.04.2010 Príspevky: 2053 Bydlisko: Dubnica nad Váhom Vek: 16
Zaslal: Pi 01.10.10 23:45
MTK napísal:
"cierny trpaslik"
co tym myslis? nejak som nepochopil... myslis ufonov ci co ?
_________________ Requiescat in pace My Computer Acer 5742G: l CPU: Intel i3 380M 2,53Ghz l RAM: 4GB DDR3l VGA: Nvidia GT 540m 1GB GDDR3 l HDD: 640GB l DVD-RW: Sony optiarc l Cooling Thermaltake CLN0015 Massive 23 LX l Mouse Gigabyte laser 6880 black
Dnes som chcel založiť túto tému, ale predbehol si ma.
Ľudia by sa mali dozvedať nové informácie o Vesmíre.
Len by som k tomu ešte dodal, že okolo spomínanej hviezdy Gliese už bolo objavených 6 planét.
Zdá sa, že Kepler začína prinášať ovocie skôr ako sa predpokladalo. No, ja sa veľmi teším čo prinesie najbližšie dva roky, aké nové objavy. Pevne verím, že to nebude planéta podobná Zemi, ale druhé dvojča.
MTK: hnedý trpaslik, nie čierny... Na prechod z hnedého trpaslíka na čierny trvá príliš dlhú dobu a tak starý Vesmír ešte nie je.
erikoo: ja zastávam názor, že vo Vesmíre nie je niekde život, ale je ním prehustený. Stačí si predstaviť tie stovky miliard galaxií a každá tá galaxia má miliardy hviezd. Je nepredstaviteľné si predstaviť, že je LEN JEDNA hviezda, ktorej bol doprianý život. Ostatne, vo Vesmíre je život, sme to predsa my. Sme súčasťou Vesmíru, takže život v ňom už bol dokázaný. Už len nájsť najbližších susedov.
Pre ilustráciu k tým galaxiam:
http://www.mpa-garching.mpg.de/galform/millennium/poster_large.jpg
každý bod je galaxia
_________________ Nie som priemerný Slovák - nepočúvam Desmod, nevolím Smer, nepozerám Panelák, nečítam Nový Čas a každú nedeľu nežeriem rezne. PORADENSTVO CEZ SS NEPOSKYTUJEM (kvôli veľkosti schránky)!
motherboard: MSI P43 neo, CPU: Intel Duo 8400, Graphic card: Gigabyte GTX 260, RAM: 4x1GB Kingston HyperX DDR2, power supply: CoolerMaster 620W (cable management), Sound card: M-Audio Delta 1010 LT, monitors: 2x 24" Samsung P2450, mouse: Roccat Kone, keyboard: Razer Lycosa SE, tower: Thermaltake Tsunami (with neon light tunning), gaming wheel: Logitech WingMan GT (FF), headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Ultimate ears Triple.fi 10, Software which I use: Win 7 home edition 64 bit, Reason 5.0, adobe audition 3.0, I like games: TDU1, TDU2, JC2, UT2004, TRS04. Mobile phone: Samsung Galaxy SII, Android 2.3.6 root, mp3 player Emgeton Iops X5
MTK Užívateľ
Zaslal: So 02.10.10 0:07
Co sa mi nezda je udaj uvedeny vo videu a ako som ho uz hore pisal ze za 200 rokov by sme pri sucasnej technologi vdelzi ziskat informacie o tej planete ktore by nam poslala sonda. To znamena ze za 180 rokov by tam musela doletiet, cize by musela ist rychlostou aspon 33 333 km/s co sa mi nechce verit ze sme v sucasnosti schopny nieco take vypustit ked doteraz najrychlejsie teleso vyrobene ludmi bola sonda helios a isla 247,510 km/h sice v roku 1976 ale je to 1:450 z potrebnej rychlosti.
S týmto motorom by sa dalo dostať na Mars za cca 40 dní.
_________________ Nie som priemerný Slovák - nepočúvam Desmod, nevolím Smer, nepozerám Panelák, nečítam Nový Čas a každú nedeľu nežeriem rezne. PORADENSTVO CEZ SS NEPOSKYTUJEM (kvôli veľkosti schránky)!
motherboard: MSI P43 neo, CPU: Intel Duo 8400, Graphic card: Gigabyte GTX 260, RAM: 4x1GB Kingston HyperX DDR2, power supply: CoolerMaster 620W (cable management), Sound card: M-Audio Delta 1010 LT, monitors: 2x 24" Samsung P2450, mouse: Roccat Kone, keyboard: Razer Lycosa SE, tower: Thermaltake Tsunami (with neon light tunning), gaming wheel: Logitech WingMan GT (FF), headphones amp: BV-audio Headamp, headphones: Ultimate ears Triple.fi 10, Software which I use: Win 7 home edition 64 bit, Reason 5.0, adobe audition 3.0, I like games: TDU1, TDU2, JC2, UT2004, TRS04. Mobile phone: Samsung Galaxy SII, Android 2.3.6 root, mp3 player Emgeton Iops X5
MTK Užívateľ
Zaslal: So 02.10.10 0:37
cesta na mars je 4.5 minuty svetelnou rychlostou cize svetlo je 4500krat rychlejsie ako to co pises ty a na to aby sme stihli za odteraz o 200 rokov dostavat data o tej planete potrebujeme 1:9 svetelnej rychlosti
No čo ti na to povedať... je to Azetko, stačí viac? Plazmový motor je momentálne v plienkach a je to zatiaľ najrýchlejší motor aký bol vytvorený. Podľa tých idiotov by nebol v tejto dobe asi problém dostať sa na Proximu, na ktorú by to stihli za 40 rokov, čo je fake ako vráta. V tejto dobe je ešte utopia Mars.
Takže moja odpoveď je, dá sa dostať ku hviezdam, ale to dokáže tak ďalšia možno tretia, štvrta, dvadsiata generácia pohonu.
Hento hore som sa kapánek sekol... pripíšme to nočnej hodine. beriem späť.
uz dlhe roky vysielame signaly na ovela vacsiu vzdialenost ako 20 svtetelnych rokov, len na ne este nikto neodpovedal :-( (aj ked je to mozno aj stastie)
davnejsie som videl video (alebo to bolo v spravach?), ze su nejake tie stanice, ktore prijimaju signal z vesmiru a zapisuju kazdy jeden udaj. a ze saim uz parkrat stalo, ze sa signal na okamih viditelne zmenil, a ze su si takmer 100%tne isti, o tom, ze to bol signal, ktory nevytvorila "priroda", ale bol umely
ktovie co to zac
_________________ Pocity popi*i, keď víš že všetko hrá jak má, vychádza to všetko pekne, tak jak má, hovorim si ná ne, musíš vedeť plánovať
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.