IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @148
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Často platíte kartou?

S Osobným účtom od Slovenskej sporiteľne zarobíte. Presvedčte sa. www.slsp.sk/osobny_ucet

17-ročná fitneska má

silikóny! Porovnajte ju pred a po! Mladá slovenská fitneska Marína Hámová feminity.zoznam.sk

SmokeShop

Online obchod so širokým fajčiarskym sortimentom a poštovné je zdarma. www.smokeshop.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Diéty, ktoré fungujú

Ktoré diéty sú aj jednoduché aj viditeľne účinné? Zistite a vyskúšajte! www.news2channel.net

Uživaťeľské účty v Windows XP

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
fubu
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 22.07.2011

PríspevokZaslal: So 26.11.11 23:32Odpovedať s citátomNávrat hore

mam moj disk rozdeleny na dve casti C....kde je windows.....a D kde mam dost podstatne veci a tak.....mal som na pocitaci vytvoreny ucet....potreboval som vytvorit druhy tak som ho vytvoril a seba som urcil ako spravu a jemu som dal ten druhy ucet obmedzeny pristup....ked som to nastavoval sa pytalo ze ci chcem dat ze sukromne zlozky aby tam nemali pristup z toho uctu s obmedzenym pristupom ...dal som to.....ale mam taky problem...ked sa prihlasim tym uctom co ma obmedzeny pristup tak dokumenty ktore su na C oznacilo ako sukromne a nezobrazuju sa ale cast D kde mam tie podstatne veci sa vsetky zobrazuju....teda som tam vosiel a chcel som dat tu podstatnu zlozku zaskrtnu ako sukromnu no to okno je neaktivne.....preco? ako teda obmedzit pristup aby sa z toho ddruheho uctu tam nedostali???
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
eMp
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 05.11.2011

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 1:37Odpovedať s citátomNávrat hore

Toto som riesil poriadne davno. Na Dcku som pre druhy ucet povolil iba jeden adresar a ostatnym som zakazal pristup. Teraz uz nemam moznost preverit na XPcku, tak to neviem presne.
Neviem uz ako sa to presne vola, ale trebalo aktivovat nieco ako zdielanie. Vdaka tomu sa spristupnila sprava skupin/uzivatelov. Potom pre kazdy adresar (ked si prihlaseny ako admin) nastavis povolenie pristup, citat, zapisovat atd (take fajky) pre ten druhy ucet.
fubu
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 12:26Odpovedať s citátomNávrat hore

no to by mi pomohlo a neveis kde to je v nastaveniach...alebo kde to najdem ?
eMp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 16:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak mas WinXP HOME, tak komp musis spustit v safemode (stlac F8 pri starte PC) a prihlasit pod tvuj admin ucet. Teraz ked pojdes na adresar, ktory chces ochranit, tak kliknes na jeho vlastnosti a v panely Zabezpecenie uz mas tie skupiny/uzivatelov. Ak tam nieje ten druhy ucet/uzivatel, tak si ho pridaj a nasledne mu mozes pridelit opravnenia. Neexperimentuj! Sebe si daj plny pristup. Samozrejme tvoj admin ucet musi byt zaheslovany.
Ten safemod pre WinXP PRO nepotrebujes. Tam musis akurat mat zapnute to jednoduche zdielanie.

Nieco sa otom pise aj tu http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=307874
fubu
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 17:24Odpovedať s citátomNávrat hore

ja som to nasiel....a zacal som to nastavovat...najprv som dal ze zabranil som pristup do vsetkych zloziek na D ale chcel som iba jednu bloknut zeby ostane boli pristupne....no a skoncilo to tak ze tu zlozku ktoru som potreboval bloknut som blokol ale nemozem so subromi v nej robit ani cez admin ucet iba s dvoma

// pridané po 1 minúte od posledného príspevku

uz som aj prestavoval aj my tam pise ze uplne prava mam ci co a stale to nejde....jak otvorim ta napsie pristup odepren

// pridané po 31 sekundách od posledného príspevku

subory mozem otvarat ale programy jednotlive ich nespustaju
eMp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 17:48Odpovedať s citátomNávrat hore

Pri nastavovani prav si vo vrchnej casti mal mat kliknute na ucet/skupinu pre ktoru v spodnej casti nastavit opravnenia. Cely HDD ci particiu nikdy neoztnacuj. To som ti ani nepisal. Druhy ucet moze vidiet tvoje adresare, ale zakazes mu pristup.
Teraz sa pokus opravit opravnenia pre adminitratorov a teba na uplny pristup atd.
Ja som si to na zaciatku skusal na adresary, kde som mal nedolezite subory. Doteraz je bloknuty a nemozem sa don dostat. Reinstal OS nepomoze.

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 17:50Odpovedať s citátomNávrat hore

reinstall OS nepomoze?????
eMp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 17:54Odpovedať s citátomNávrat hore

Tak tak... no experimentovat sa neoplaca. Keby som tam mal nieco dolezite, tak by som to riesil.
fubu
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 17:59Odpovedať s citátomNávrat hore

ale ved ked dam reinstall OS tak ta vsetky ucty pomazu ne? a vytvori sa len jeden admin ci ne ?

// pridané po 28 sekundách od posledného príspevku

windows mam na C cize D ostane neporusene

// pridané po 2 minútach od posledného príspevku

ale ako to riesit ? som posiel na kolonku D....ako particiu zabezpecenie a tam mam pridelene pri administratovi uplne zireni ako ono to bolo najprv tak ze ja som ten subor v D ani nemohol otvorit potom som urobil obnovu systemu a uz siel otvorit ale subory v nom nechcu ist som zacal kombinovat a dve sa mi podarilo odblokovat nejako....ale tam je toho kopu
eMp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 18:08Odpovedať s citátomNávrat hore

Ten adresar si to nejako pamata a nezalezi na nazve uctu. Nepomoze ani ked ten adresar premenujes (tusim cez Ubuntu som to skusil).

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 18:17Odpovedať s citátomNávrat hore

a reinstall OS fkat nepomoze ?
eMp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 18:20Odpovedať s citátomNávrat hore

nie

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 18:20Odpovedať s citátomNávrat hore

skusal si?
eMp
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 18:21Odpovedať s citátomNávrat hore

nieee... vsak ako inak by som to vedel?

Este ze mam ten HDD v Eternom boxe. Teraz mam Win7, tak rozdiel v niecom bude.
Dvojklik na ten adresar. Vraj nemam opravnenia a mam dat pokracovat v karte/panely Zabezpecenie. Tam je tlacitko Spresnit. Otvori to Rozsirene nastavenie... a v karte/panely Vlastnik klikam na Upravit. Nasledne oznacujem svoj admin ucet. Dam fajku na Nahradit vlastnika podriadenych... Dam ok a napisalo to ze nemam opravnenie na citanie a ci chcem nahradit opravnenia. Dam ze ano. To je vsetko a mam pristup do adresara a podadresarov. Skus to mrknut useba. Instalovat XPcko kvoli tebe nebudem.

Naposledy upravil eMp dňa Ne 27.11.11 18:31, celkom upravené 1 krát.
fubu
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 27.11.11 18:27Odpovedať s citátomNávrat hore

jooooooooooooooooooooooo prisiel som na sposob jak to mozem vsecko vytihanut
Zaslať odpoveď