IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @263
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Pre ľahší život

Pozrite sa, ako sa dostať do zdravšej a ľahšej telesnej hmotnosti. www.janinblog.com

Schudla som 15kg za 4 týždne

Zisti tajomstvo perfektnej postavy! Prečítaj si môj príbeh a zisti ako. www.janinblog.com

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

SPOVEĎ ZRELEJ ŽENY: Týmto si

mladé ženy ničia vzťahy. Päťdesiatpäťročná Erika nemala úplne feminity.zoznam.sk

Hliníkové profily L, U, jakle

viac ako 1000 profilov skladom od 24 h zaujímavé ceny, doprava zdarma celá SR www.tisicprofilov.sk

umiestnenie sekcie delphi

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
javo
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.07.2006

PríspevokZaslal: St 16.08.06 21:16Odpovedať s citátomNávrat hore

no ja este nemam zatim vysku z informatiky ale co som tak skusal pracovat v tychto program.jazykoch , tak nemal by byt Delphi zaradeny spolu s pascalom? sak je to uplne podobne , resp. delphi sa od pascalu odvija , alebo sa mylim?

opravte ma ak je to blbost ale bol som dost prekvapeny ked som to videl

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.05.2005

PríspevokZaslal: St 16.08.06 21:31Odpovedať s citátomNávrat hore

ja viem, a toto nie su jedine sekcie ktore su absolutne zbytocne roztriestene
holt, janof ma zvlastny vkus pre poriadok

Týmto potvrdzujem, že odovzdávam do entity menom štát, právomoc uvaliť na mňa akékoľvek pravidlá, a žiadať odo mňa akékoľvek veľké obete. Či už peňažné (dane) alebo aj fyzické (vojna). Na oplátku požadujem od štátu, aby mi dodal služby aké si sám zvolí, v kvalite a množstve aké sám uzná za vhodné. A raz za niekoľko rokov si nárokujem na možnosť, dať celý svoj bezvýznamný hlas tým u ktorých budem mať pocit, že ma budú najmenej okrádať.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
audiotrack
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 18.11.2006

PríspevokZaslal: So 18.11.06 18:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Pascal je konzolový jazyk, delphi vytvára formulárové aplikácie. Syntax je podobná (nie rovnaká, rovnaké sú niektoré príkazy, ale príkazy napríklad na prácu so súbormi sú už rozšírené) ale plno príkazov je úúplne nových
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
javo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 18.11.06 18:52Odpovedať s citátomNávrat hore

audiotrack napísal:
Pascal je konzolový jazyk, delphi vytvára formulárové aplikácie. Syntax je podobná (nie rovnaká, rovnaké sú niektoré príkazy, ale príkazy napríklad na prácu so súbormi sú už rozšírené) ale plno príkazov je úúplne nových

ale chces povedat ze to nepatri k sebe?

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 18.11.2006

PríspevokZaslal: So 18.11.06 19:06Odpovedať s citátomNávrat hore

javo napísal:
ale chces povedat ze to nepatri k sebe?
ani moc nie.. je to úplne iný typ programovania. V delphi môžeš programovať objektovo, a varím že pascal robí len konzolové aplikácie. To je veľký rozdiel. Na základe syntaxe to ešte nemôžeš považovať za rovnaké.
javo
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 18.11.06 19:08Odpovedať s citátomNávrat hore

audiotrack napísal:
ani moc nie.. je to úplne iný typ programovania. V delphi môžeš programovať objektovo, a varím že pascal robí len konzolové aplikácie. To je veľký rozdiel. Na základe syntaxe to ešte nemôžeš považovať za rovnaké.

mno tak newim to je tvoj nazor ale na vela forach to tak je , (zahranicnych) kde chodim ale mno nahajme tak sak je jedno kde co je hlavne ze to j e

Správca fóra
Správca fóra

Založený: 01.05.2005
Vek: 27

PríspevokZaslal: So 18.11.06 20:28Odpovedať s citátomNávrat hore

audiotrack napísal:
je samozrejme ze nemozes spajat dve veci ktore sa moc k sebe nehodia, ale zasa mat zvlast kategoriu nato a zvlast nato je tiez blbost a takto to po dohadovani s programatormi vyslo ze by to tak mohlo byt

Skrinka: Nexus Morpho & Enermax UCTB12P | Zdroj: Enermax EMG800AWT 800W | Základná doska: Asus Rampage III Gene | Procesor: Intel Core i7 990X Extreme Edition 3.46 GHz & Scythe Susanoo SCSO-1000 | Pamäť: Kingston HyperX XMP 24 GB DDR3 1600 MHz | Grafická karta: Asus GeForce GT 440 1 GB DDR3 & Thermalright HR-03 | Pevný disk: Intel SSD 510 Series 250 GB & Hitachi Deskstar 5K4000 4000 GB | Optická mechanika: Plextor PX-820SA | Čítačka kariet: Akasa AK-ICR-11 | Klávesnica: Logitech G19 | Myš: Logitech G9x & Razer Kabuto | Monitor: 24" LCD Eizo FlexScan S2431WE | Reproduktory: Logitech Z-2300 | Operačný systém: Microsoft Windows 7 & FreeBSD 9 | Záložný zdroj: APC Back-UPS ES 700 | Spotreba: Idle - 200W / Burn - 400W | Mobil: Nokia N9 64 GB
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailSkypeFacebookTwitterZobraziť autorove WWW stránky
shiro
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 12.10.2006

PríspevokZaslal: Ne 19.11.06 1:04Odpovedať s citátomNávrat hore

Basic + visual basic = pascal+ delphi.
Aspon takto to vidim ja.

Klasicky basic totiz tiez robil daco ako konzolovky, a visual basic je basic v oknoidnom prostredi, podobne ako delphi.
chio
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.10.2006

PríspevokZaslal: Ne 19.11.06 12:29Odpovedať s citátomNávrat hore

IMHO Delphi = Object Pascal + nejake proprietarne veci
Zaslať odpoveď