|
 | | |
| Autor | Správa |
jasug
 Užívateľ
 Založený: 05.09.2008 Príspevky: 47
 | Zaslal: Pi 05.09.08 15:12 |   |
Ahoj,
ako začínajúci programátor by som poprosil o pomoc pri umiestnení dialogového okna napr. ColorDialog alebo FontDialog na formulári. Po príkaze ColorDialog.Execute sa mi vždy zobrazí v strede formulára a neviem, ktoré vlastnosti mám zmeniť, aby pozícia bola voliteľná.
Ďakujem za odpoveď. |
| |
  |
 |
p360t
 Skúsený užívateľ
 Založený: 30.05.2006 Príspevky: 1775 Bydlisko: BA - EASTSIDE
 | Zaslal: Pi 05.09.08 15:49 |   |
Pozrel som si VCL help k Delphi 6 a tam bohužiaľ tieto dialogy nemali tebou požadované vlastnosti. Hoci sa mi zdá zvláštne, že sa to nedá nastaviť. Neviem akú verziu máš ty. Každopádne, odporúčam ti hľadať v helpe, ak to niekde nájdeš tak určite tam. |
_________________ [quote="A. S. Tanenbaum"]The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.[/quote] | |
    |
 |
stopa27
 Užívateľ
 Založený: 19.09.2006 Príspevky: 729 Bydlisko: Ružomberok<->Bratislava (21)
 | Zaslal: Pi 05.09.08 22:54 |   |
procedure TForm1.ColorDialog1Show(Sender: TObject);
begin
SetWindowPos(colordialog1.Handle,HWND_TOP,x,y,width,height,SWP_NOSIZE);
end;
SWP_NOSIZE : parameter urcujuci, ze bude pouzita defaultna velkost okna a ignoruju sa nove parametre. |
| |
       |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |