| Autor | Správa |
vlado3211
 Užívateľ
 Založený: 08.09.2007 Príspevky: 4
 | Zaslal: Ut 08.07.08 12:27 |   |
Mal som na notebooku xp a nainstaloval som si ubuntu, ale teraz nevidim disky xp a ako sa mam dostat do windowsu mam iba jeden disk a rozdelil som si ho. Prosím podrobny navod ako sa dostanem do windowsu |
| |
  |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9660
 | Zaslal: Ut 08.07.08 12:48 |   |
Pokial si to instalova spravne, tak na zaciatku ti to ma ponuknut vyber systemu, tam si vyberies aj windows a nabehne ti. Pokial si formatoval disk a rozdeloval ho nanovo (zrusil si vsetky oddiely a nanovo ich vytvoril) tak na windows mozes zabudnut, a aj na vsetky data co tam boli, pretoze si si sformatoval cely disk. Ale ak si delil disk pre linux iba z volneho miesta, tak ti staci obnovit boot sektor windowsu a pojde ti. Co ale pochybujem, ked pises, ze nevidis ziadnu particiu s winxp...pretoze ubuntu standartne pozna FAT32 aj NTFS disky a ukaze ti ich. |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
vlado3211
 Užívateľ
 Založený: 08.09.2007 Príspevky: 4
 | Zaslal: Ut 08.07.08 12:53 |   |
| shiro napísal: | | Pokial si to instalova spravne, tak na zaciatku ti to ma ponuknut vyber systemu, tam si vyberies aj windows a nabehne ti. Pokial si formatoval disk a rozdeloval ho nanovo (zrusil si vsetky oddiely a nanovo ich vytvoril) tak na windows mozes zabudnut, a aj na vsetky data co tam boli, pretoze si si sformatoval cely disk. Ale ak si delil disk pre linux iba z volneho miesta, tak ti staci obnovit boot sektor windowsu a pojde ti. Co ale pochybujem, ked pises, ze nevidis ziadnu particiu s winxp...pretoze ubuntu standartne pozna FAT32 aj NTFS disky a ukaze ti ich. |
robil som to z volneho miesta, ako mam obnovit ten boot sektor prosim? |
| |
  |
 |
javo
 Užívateľ
 Založený: 02.07.2006 Príspevky: 1696 Bydlisko: Slovakia - Námestovo
 | Zaslal: Ut 08.07.08 13:10 |   |
noo, ak mas na inej particii este windows tak treba len nakonfigurovat GRUB (alebo nejaku inu alternativu), na to najdes navod na google alebo na support stranke tvojej distribucie
skus teda zisti ci ti naozaj nezmizla ta windows particia, (cez program cfdisk, alebo fdisk)
(skus spustit program fdisk, potom stlac "p" a skopiruj sem co si dostal, potom program vypni za pomoci "q", nejake ine veci tam radsej nerob ak nevis aspon zhruba o co ide)
pokial mas este win particiu, tak toto by malo pomoct http://wiki.ubuntu.cz/GRUB |
_________________ Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos. | |
  |
 |
martin90
 Užívateľ
 Založený: 23.01.2007 Príspevky: 242
 | Zaslal: Ut 08.07.08 14:30 |   |
Chod do ubuntu v /boot/grub/grub edituj menu.lst
A nakoniec pridaj :
| kód: | title Microsoft Windows XP Professional
root (hd0,0)
savedefault
makeactive