|
 | | |
| Autor | Správa |
lio
 Užívateľ
 Založený: 22.11.2007 Príspevky: 1373 Bydlisko: PD
 | Zaslal: Ut 08.07.08 20:53 |   |
Co je toto za otazky ? Keby na to nebola instalacia, ako by to niekto mohol pouzivat ? Stacia ti ovladace na graficku kartu a compiz baliky. Instalacia je pomerne jednoducha, hodis sa do konzoly, vypnes Xka, nainstalujes ovladace, potom Compiz, upravis trocha xorg.conf a je to.
Ale myslim, ze Ubuntu uz Compiz ma obsiahnuty. |
| |
    |
 |
HessesiaN
 Užívateľ
 Založený: 16.10.2006 Príspevky: 162
 | Zaslal: Št 10.07.08 16:43 |   |
V desktop verzii ubuntu sa ti nainstaluje uz vsetko pocas instalacie. Vsetko si mozes instalovat cez repozitare ( aj flash player, staci vedla neho zaskrtnut policko a kliknut aplikovat, voala, flashko je instalnute )
Compiz fusion ( asi to "akcelerovane oizadie" ktore mas namysli ) je uz tiez na desktop verzii defaultne nainstalovane...
U server verzie sa nainstaluju iba najnutnejsie baliky, ostatne si doinstalovavas co chces, pocas instalacie sa mozes rozhodnut za akym ucelom ma byt ten OS instalovany, das si LAMP ( linux - appache - MySQL - PhP ) a oni sa ti sami predinstaluju... |
| |
  |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9660
 | Zaslal: Št 10.07.08 16:59 |   |
To je prave ten compiz o ktorom som pisal. |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
vl4kn0
 Užívateľ
 Založený: 22.11.2007 Príspevky: 254 Bydlisko: 127.0.0.1
 | Zaslal: Št 10.07.08 17:30 |   |
mozem sa opytat. naco ti je na servery akcelerovane pozadie? ked robim server tak aby tam bezaly len sluzby ktore potrebujem. naco us na servery napr xka a uz vobec nehovorim o akcelerovanom pozadi ked chces linux na zaciatok a ucenie php urcite neradim ubuntu. tam sa nic nenaucis jedine co viac zlenivies. ked chces system iba na php a ucenie. skus slitaz. je to live distribucia urcena predovsetkym pre vyvojarov php a kedze je live a nieco nanej poseres tak jednoducho reoobtujes a mas vsetko tak ako predtym. pokial chces trochu viac pochopit linux na zaciatok by som radil debian. je to dobry system a ma userfriendly spravu balickov. urcite lepsia alternativa ako ubuntu. |
_________________ PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber... | |
     |
 |
Triminka
 Užívateľ
 Založený: 06.03.2008 Príspevky: 1735 Bydlisko: triminka@spambot
 | Zaslal: Št 10.07.08 18:33 |   |
Debian powa Aj na server sa hodi viac ako ubuntu a podobne derivaty. Akurat ta asi hrozne sklamem ale compiz tam neni predinstalovany =D A su tam hnusne fonty.
//Viz podpis o-) |
_________________ Redeem the game of law! Despair the Billy, here are the morals! Come, relentless eraser rain, relentless eraser rain... | |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |