IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @115
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Fotosúťaž Milujem svoju prácu

Zachyťte nevšedné chvíle zo života vašej kancelárie a hrajte o hodnotné ceny www.westendtower.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Poistenie bytu od UNIQA

V prípade núdze sa postaráme o Vaše náhradné bývanie - UNIQA Assistance www.uniqa.sk

Stop škvrnám na oblečení

Rad NIVEA Black&White - jednotka proti stopám potu na oblečení! Nivea.sk

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

TV karta Pinnacle 330E USB hybrid - nízka kvalita obrazu

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
SuchSoft
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 25.11.2007

PríspevokZaslal: St 06.02.08 22:19Odpovedať s citátomNávrat hore

Kúpil som si TV kartu Pinnacle 330E USB hybrid a zatiaľ ju chcem používať na analógový príjem. Mám nasledovný problém, infantilný softvér TVCenter Pro 4.3 a aj najnovší 4.9 ponúka mimoriadne chudobné nastavenie qality obrazu a zvuku:
DivX - 3 možnosti qality
MPEG-4 - 3 možnosti qality
DVD - 4 možnosti

DivX a MPEG-4 ma nazaujíma, pretože chcem qalitu.
DVD obsahuje tieto 4 možnosti:
Soubor::DVD - najlepšia qalita
Soubor::DVD LP - horšia qalita
Soubor::SVCD - ešte horšia qalita
Soubor::VCD - najhoršia qalita
každá z týchto možností má už vopred zadefinované(*) rozlíšenie, bitrate obrazu a bitrate zvuku.

najlepšia qalita je: 1 hodina záznamu = niečo cez 2.5 GB pri rozlíšení 720x576, obraz je zrnitý tak, akoby bol použitý filter, ktorý ešte do obrazu sype ďalšie zrno, čo v kombinácii s veľmi nízkym bitrate je katastrofa. Program neponúka žiadne ďalšie nastavenia ohľadne qality obrazu a zvuku. A to doslova. Žiadne nastavenie jasu, kontrastu a iných parametrov obrazu, žiaden filter, nič ohľadne zvuku, ani len hlasitosť nahrávania, absolútne nič.
Tento monštruózny TV Center Pro softvér zožerie z disku 130 MB a nič neponúka. Je prakticky nepoužiteľný, ak chcem minimálne qalitu VHS, ale tú nedosahuje ani zďaleka. A to som ešte nespomenul, aké chyby sú v nastavovaní nahrávania, napr. defaultne nastavenú qalitu ignoruje a vždy použije DVD lp (čo je rozlíšenie 352x576!!! a necelé 2 GB / hod.), takže zakaždým to treba nastavovať.

Zistil som, že softvér používa encoder PCLEMPEGBox.ax (Pinnacle MPEG-2 Encoder), ktorý má celkom slušné nastavenie (nastavoval som v programe DirectShow Filter Manager v0.5), ale čo z toho, keď ten infantilný softvér si vždy nastaví svoje. Mimochodom, ked nahrávam v najvyššej qalite, tak je v encoderi nastavená qalita kódovania Super Fast z možností:
Super Fast
Extra Fast
Faster
Fast
Medium Quality
Good Quality
Better Quality
Best Quality

Má niekto skúsenosť s touto kartou? Dá sa to nejako vyriešiť? Poznáte nejaký alternatívny TV capture program, ktorý funguje s touto kartou?

Vďaka.

P.S.: Zrejme to bude už 4. karta v poradí, ktorú pôjdem vrátiť z toho dôvodu, že nevykonáva to, čo má, v očakávanej qalite, resp. sa ani len nepriblíži k prijateľnej qalite.

(*) - parametre rozlíšania a bitrate zvuku a obrazu nie sú nikde uvedené, takže až keď nahrám na disk a pozriem na nahratý súbor, z neho vyčítam údaje o parametroch - napr. rozlíšenie.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Mandy
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.12.2007

PríspevokZaslal: Št 07.02.08 11:05Odpovedať s citátomNávrat hore

A co tak skusit to cez soft Pinnacle Studio, alebo Ulead?

Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Mirecba32
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 02.10.2007

PríspevokZaslal: Po 26.05.08 13:04Odpovedať s citátomNávrat hore

planujem si tuto hracku kupit, len s podporou na vistu. Ten problem s kvalitou obrazu je len pri nahravani , alebo aj pri priamom pozerani TV ? Skusal si to potom cez pinacle studio ? Inak ta zrnitost je mozno choroba pinaclu celkovo, lebo ked som robil finalne DVD z domaceho videa, tak obraz nebol ziadna sklava a soft od SONIC-u to zvladol lepsie
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Zaslať odpoveď