IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @105
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Hľadáte CRM softvér?

SunSoft.CRM • množstvo funkcií • možnosť individuálnych úprav • výhodná cena crm.sunsoft.sk

Sprostredkovávajte hypotéky

Začnite sprostredkovávať hypotéky s úspešným hypotekárnym centrom! www.SprostredkovanieUverov.sk

Čerstvý a voňavý domov?

Testovali sme Ambi Pur. Pozrite sa na prekvapivé výsledky experimentu! youtube.com/AmbiPur_SK

Získajte bonus 50 €

Prejdite na ktorýkoľvek program s platbou na faktúru. Len cez e-shop. www.o2.sk

Neuveriteľne lacná .sk doména

Rýchla registrácia domén za výborné ceny. www.exohosting.sk

Tmel

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Bruce
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.01.2006

PríspevokZaslal: Št 04.05.06 16:02Odpovedať s citátomNávrat hore

Ak chce len zarovnať nejaké rýhy na to je najlepšie zapáliť vrchnák od napríklad spraya a topiacu sa hmotu nakvapkať to rýhy, po zaschnutí orezať ostrím nožíko a jeto.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Jerry19
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.08.2006

PríspevokZaslal: St 09.05.07 3:20Odpovedať s citátomNávrat hore

Plasty sa opravuju, tmelia a lepia vacsinou epoxidovym lepidlom. ak je to totalne prasknute tak sa to nasteluej do spravnej polohy, cez prasklinu sa perlozi nejaka sietka (sklene vlakno, alebo aj plastova sietka na komare) a cele sa to zamaze epoxidom. Ak to stvrdne tak je to opravovane miesto este pevnejsie ako ostatne casti toho plastoveho dielu. obrusi sa to hrubo do stratena, potom jemne (1000 a viac zrnitost) a nastrieka. Pomocou sietky a zalievania do epoxidu sa daju tvorit aj nove diely. Staci si vytvorit nejaku predlohu, celu natriet olejom napr. na nu naniest sietky namazat to cele epoxidom nexat stvrdnut a nakoniec tu formu to vnutro na ktore sme to robili znicit a vybrat. Samozrejme ze je mozne urobit po stvrdnuti viac vrstiev
mrsairus
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.02.2006

PríspevokZaslal: St 23.05.07 16:32Odpovedať s citátomNávrat hore

Jerry19 napísal:
Plasty sa opravuju, tmelia a lepia vacsinou epoxidovym lepidlom. ak je to totalne prasknute tak sa to nasteluej do spravnej polohy, cez prasklinu sa perlozi nejaka sietka (sklene vlakno, alebo aj plastova sietka na komare) a cele sa to zamaze epoxidom. Ak to stvrdne tak je to opravovane miesto este pevnejsie ako ostatne casti toho plastoveho dielu. obrusi sa to hrubo do stratena, potom jemne (1000 a viac zrnitost) a nastrieka. Pomocou sietky a zalievania do epoxidu sa daju tvorit aj nove diely. Staci si vytvorit nejaku predlohu, celu natriet olejom napr. na nu naniest sietky namazat to cele epoxidom nexat stvrdnut a nakoniec tu formu to vnutro na ktore sme to robili znicit a vybrat. Samozrejme ze je mozne urobit po stvrdnuti viac vrstiev

ehm co stoji take epoxidove lepidlo? a sietka?

AMD Athlon 64 X2 4000+@4800+ cooled by AC Freezer 64 PRo PWM l Palit 8600GT 256MB 540/800@880/900 cooled by AC Accelero S2 l Biostar TA690G l DDR2 1GB 800Mhz Apacer l 160GB Seagate Barracuda 7200RPM l Delux 420W l LCD AG Neovo F-419 19"
Jerry19
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 11.08.2006

PríspevokZaslal: Št 24.05.07 14:00Odpovedať s citátomNávrat hore

Lepidla epoxidove su vacsinou dvojzlozkove a stoja rozne ale cca tak okolo 200 sk by sa malo dat zohnat (myslim ze 200ml). To iste plati pre tekuty kov to je tiez na epoxidovej baze a daju sa tim tmelit (vyplnat otvory) a lepit aj liatinove diely a po zatvrdnuti sa to da normalne rezat brusit a obrabat. an obale sa uz dozvies info ako to miesat a nanasat a ako dlho to tvrdne a tak. A ta sietka teraz neviem ja som to nekupoval osobne to mi objednabval uz skor kolega a teraz toho z toho este mamdost takze to nekupujem. Ale myslim ze ked narazis (nahodou ale je to zriedkave) na kompetentneho predavaca ktory o tom nieco vie tak by ti mal vediet poradit. Alebo sa skus spytat nejakeho stareho kanoistu tie starsie clnku boli tiez sklenne vlakno a niekto si to aj opravoval oni by mohli vediet otom nieco. ja v poslednej dobe sa tymto nejak nezaoberam tekze nesom celkom v obraze ze ake teraz su konkretne znacky a druhy tyx tmelov, lepidiel a tak, ale je toho neurekom urcite. A daju sa kupit i spreje na osetrovanie plastov to tiez mozem len odoprucit potom maju plasty lepsie vlastnosti v zime niesu take krehke a nelamu sa tak lahko a v lete su zas pruznejsie a nemaju tendenciu drzat si po ohnuti spatnu polohu ale sa skor vratia do tej spravnej.
mrsairus
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 19.02.2006

PríspevokZaslal: Št 24.05.07 17:29Odpovedať s citátomNávrat hore

takze aby bolo uz vsetkym jasne, pytal som sa kamosa co si tmelil naraznik na aute (PLAST) a povedal mi ze najlepsie je BODY VLAKNO (tak to volaju) inac vola sa to presne "BODY SOFT POLYESTER FILLER"
a drzi to jak fras ani lepidlo tak nedrzi a ide to lahsie opracovat ako to lepidlo

AMD Athlon 64 X2 4000+@4800+ cooled by AC Freezer 64 PRo PWM l Palit 8600GT 256MB 540/800@880/900 cooled by AC Accelero S2 l Biostar TA690G l DDR2 1GB 800Mhz Apacer l 160GB Seagate Barracuda 7200RPM l Delux 420W l LCD AG Neovo F-419 19"
maugggly
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.04.2006
Vek: 30

PríspevokZaslal: Po 17.09.07 17:21Odpovedať s citátomNávrat hore

Bruce napísal:
Laminát nieje umelá hmota. A veci z umelej hmoty sú neopravitelné. Či je to nárazník alebo nádrž na palivo či nádržka na kapalinu.

tak toto ma vazne zaujalo..este som nevidel palivovu nadrz z plastu...
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQ
cicolably
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.06.2007

PríspevokZaslal: Po 17.09.07 18:35Odpovedať s citátomNávrat hore

no väčšina moderných aut ma nadrž z umelej hmoty !!! len vonkajší kryt je plech
Zaslať odpoveď