IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @301
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Chcete darček pre svoje dieťa

Odpovedzte na otázky a vyhrajte! LEGO duplo 2 krát deňne do konca mesiaca www.duplo.lego.com

Spoločnosti Online s.r.o.

Ponúkame čisté spoločnosti. Obchodný register vybavíme za vás! www.spolecnostionline.cz

Dajte zbohom celulitíde

S novinkami radu NIVEA Q10 plus môžete hodiť celulitídu za hlavu. www.NIVEA.sk

Intenzívne zoštíhlenie

Chudnite pohodlne a účinne. Jedinečná technológia ktorá funguje. www.inalinia.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor sa ráta a oplatí! Pridaj sa a vyhraj iPad. www.marketagent.com

Strukrura dynamickej web-stranky s PHP a SQL

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Hoomerr
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 29.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.12.07 13:57Odpovedať s citátomNávrat hore

Ahojte,

pomaly sa dostavam to pisania PHP a tvorenia databaz SQL a chcel by som to vyuzit na vytvorenie nejakej dynamickej web-stranky. Avsak mam problem aku strukturu by som tomu mal dat.

Mam na mysli strukturu prepojenia HTML, PHP, SQL a ostatnych externych dat. Ako napriklad, ci ma nejaky index-ovy PHP skript skladat z casti HTML kodu celu stranku, alebo to ma brat vsetko len z databazy, alebo uplne inak, ze to bude obycajna index-ova HTML stranka s prazdnymi castami, v ktorych budu PHP prepojenia s databazou, odkial bude cerpat uz konkretne texty, tabulky, obrazky,...

Aka najpouzivanejsie struktura?

Fajn by bol aj nejaky nazorny priklad...

Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 18.11.2006

PríspevokZaslal: Ut 25.12.07 14:08Odpovedať s citátomNávrat hore

ako to spravíš je na tebe a závisí to od charakteru stránky. Nedá sa to zovšeobecniť, lebo forum kde sa ťahá všetko z db a nejaká prezentačná stránka kde v podstate s db ani nepracuješ sa nedá porovnať.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
twistik
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 30.08.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.12.07 14:13Odpovedať s citátomNávrat hore

ako pisali vyssie je to natebe ako to urobis ty...pretoze mozes urobit jednoduchu html+css stranku a napr. jadro budes brat z db, nejake casti php tam mozu byt rozne na stranke, jadro generovane cez php..je to natebe vela uspechov

Užívateľ
Užívateľ

Založený: 09.09.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.12.07 15:24Odpovedať s citátomNávrat hore

Hlavne ze pre koho to robis a na co to sluzi.. podla mna stranka, ktoru pre niekoho robis, by si tam mal dat aspon jednoduche nieco pre administraciu na menenie obsahu.. mas dane sekcie a obsah budes cerpat z db... nech si tam zakaznik da co chce

"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuZobraziť autorove WWW stránky
chrono
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 13.11.2007

PríspevokZaslal: Ut 25.12.07 16:01Odpovedať s citátomNávrat hore

Osobne by som radšej išiel cestou úpravy existujúceho riešenie. Na takéto úpravy je veľmi vhodné napr. MODxCMS.
Tominator
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 21.02.2007

PríspevokZaslal: St 26.12.07 11:55Odpovedať s citátomNávrat hore

ako riešení je viacej to vieme všetci:
1, z databáz berieš len meniaci sa obsah - teda čo ja viem len produkty
2, z databázy vkladáš obsah stránky - teda header a footer sa nemení je konštantný
3, ako phpBB, môžeš použiť napr FastTemplate, teda budeš mať rozdelené PHP od HTML - veľmi lahká údržba || prípadne SMARTY
---------
to sú tri hlavné a je len na tebe, ktoré použiješ, takže osobne ti poviem:
1, je pre nejakú malu firmu, prípadne jednotlivca ktorý toho vela nechce
2, je pre nejakú strednú až väčšiu firmu, prípadne jednotlivca, ktorému sa denne menia informácie na stránke
3, je pre veľké firmy, kde vlastne sa ti jedna stránka môže opakovať x-krát, pričom sa mení len nejaka časť stránky (nadpisy, obsah, ...)
suchy
Čestný člen
Čestný člen

Založený: 17.10.2006

PríspevokZaslal: St 26.12.07 14:22Odpovedať s citátomNávrat hore

urcite oddelit logiku aplikacie od vzhladu (nejaky sablonovaci system - trebars spominany smarty), dalej pomocou oop sa daju tvorit prehladne a lahko upravitelne aplikacie, takze aj ked len zacinas, bolo by dobre pozret aj na toto.

Zaslať odpoveď