| Autor | Správa |
Cirky
 Skúsený užívateľ
 Založený: 19.12.2008 Príspevky: 11417 Bydlisko: Košice
 |
EP630 majú dunivý zvuk, maju dosť výrazné basy, no to môžeš očakávať od každých štuplov.... to že ti uzavrú ucho a vytvoria odlišný tlak v uchu ma za následok zváraznenie basov... doporučujem basy trošku stiahnuť v ekvalizéri (ak ho máš).. no ako vravím je to normálne... a ako laik môžem povedať že rozdiel medzi EP630 a tými Sennheiserami na Nokii 5800 som nejak nezaznamenal... hrajú rovnako... |
_________________ Desktop: Intel D945GCNL; Intel C2D E4400 2GHz; SilentiumPC Spartan HE923; Leadteek Winfast PX8500 256MB DDR2 + Enermax UCTB12 T.B.S FAN; 2x1GB 667MHz CL5; 250GB 7200.10 Seagate, HDD Vibration Killer; Cougar A350; Philips 170S 17"; Win XP 32bit; Logitech X-230; A4tech XL-747H Notebook: Toshiba A300; Intel Pentium T3400; 3GB RAM 800Mhz; AMD Radeon HD3470 256MB DDR2; HDD: 320GB 5400rpm Toshiba; Win Vista 32bit; Logitech M505 Mobil: HTC Wildfire S dark grey...
NEPOSKYTUJEM PORADENSTVO CEZ SS (mimo konkrétnych otázok na hardware, ktorý vlastním (v podpise)), NATO TU SLÚŽI FÓRUM.. Ďakujem za pochopenie | |
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 Založený: 13.08.2008 Príspevky: 900
 | Zaslal: Št 19.01.12 12:47 |   |
no toto presne som chcel Cirky pocut, ze je to u stuplov normalne
ekvalizer nerad pouzivam lebo sa v tom nevyznam tak neviem odhadnut co je dobre, kazde custom nastavenie vo mne vyvolava pocit ze je to ochylene od normalu a ze je to skreslene heheh, hudbu navyse pocuvam v PC vacsinou na Zune playeri a ten nema equalizer ako som zistil nedavno ...ale hlavne kvoli tomu, ze ked vytiahnem sluchadla, alebo tma strcim nejake ine, tak musim equalizer vypnut, resp. nastavit na iny styl
paci sa mi ale na stuploch to ze ked si nimi zapcham usi, tak staci mala hlasitost a hudbu si uzijem a zaroven nevnimam okolity svet ..ale nejak som si fakt na ne zvykol za posledne dni
no uvidim teda co tie Sennheisery a dam vediet, no urcite si ich musim skusit lebo by som si vycital furt ze som si zle sluchadla kupil hehhh ..ja som uz raz taky
alza je otvorena od osmej do osmej od ponedlka do nedele, takze fajn aj cez vikend sa da prist po ne ak nedojdu v piatok |
| |
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 20.01.12 15:07 |   |
tak sennheisery uz mam doma, dojmy mam take, ze na prvy pohlad je vidno ze su drahsie, koncovka je spravena kvalitnejsie, obidve su pozlatene, aj creativy aj sennheisery ale u senn je koncovka urobena odolnejsia a myslim ze viac vydrzi
taktiez kabel od koncovky ide jeden hrubsi, u creativ je kablik zlozeny z dvoch malych a je vacsia sanca ze sa zlomi skor, a taktiez je viac ohybny co pomaha tym skriatkom ktori nam vo vrecku zamotavaju sluchatka do klbka, senn ma koncovku zahnutu (k notebooku je to lepsie ale ako tak rozmyslam tak k iPodu sa mi hodi viac rovna), v tom mieste kde sa kabel rozpaja na dva, myslim to Y tak tam to ma tiez senn kvalitnejsie, ten spoj je mohutnejsi a urcite viac vydrzi, aj ked sa mi nepaci ten napis modelu na tom spoji ...od toho Y spoju je dalej kablik u obidvoch sluchatok rovnaky, teda myslim hrubku
dizajn samotnych sluchatok (to co sa pcha do ucha) je podobny a obidva sa mi pacia, gumene nadstavce sa mi zdaju vsetky rovnake, obidvojo ich maju 3, maly stredny velky a tie stredne mi sedia, su rovnako makke a neni medzi nimi ziadny rozdiel, ked dam dole ten gumeny nadstavec, tak tie repraciky pod nim su u obidvoch sluchatok presne rovnake, uplne identicke
- teraz zvuk, to hlavne ma zaujimalo - nemam momentalne rozdvojku k sluchatkam, chcel som si dat jedno sluchatko do ucha z kazdeho typu a tak pocuvat, ale doma budem az zajtra, tak to skusim s tou rozdvojkou zajtra, taktiez ipod momentalne nemam u seba a az zajtra budem mat, tak pocuvam zatial z notebooku, NA PRVY POHLAD sa mi zda zvuk UPLNE ROVNAKY - som audiolaik a preto rozdiel nevidim, resp. ak je tam aj rozdiel, tak nieje viditelny, co je vlastne dobre, lebo aspon viem ze tie creativy nehraju teda zle, rozdiel je len v "konstrukcii", mozno by niekto skusenejsi videl rozdiel
- ten zvuk mi ale uz nepripadal taky divny ako ked som prvykrat porcul creativy, ale je to tym ze som si na stuple za tych par dni nejak zvykol a mam strasne rad ked si pustim hudbu velmi ticho a pritom nepocujem okolity svet, u obyc. sluchatok (pecky) by som si kvoli tomu musel dat naplno zvuk a ajtak by to nebolo ono a navyse by mi to rezalo do usi a aj rusilo ostatnych
- prave som si pozicial sluchatka od spolubyvajuceho na intraku, ma kossy za 6 eur a ten zvuk je priserny , tie basy u stuplov su uplne super, ale asi som este nepocul nejake drahe pecky, ale ajtak pochybujem ze tie by dokazali basy hrat tak vyrazne
- podla mna potrebujem mat napocuvane aspon 10 hodiny hudby z kazdych sluchatok, aby som si v zvuku mohol vsimnut nejake rozdiely
este som skusal najst na nete sposob, ako zapojit sluchatka do vstupu na mikrofon, kedze niektore asusy mali taku featuru, ale zatial sa mi nepodarilo nic najst
ked budem doma tak mozem pofotit nejake detaily o ktorych som pisal vyssie
zatial to vidim tak, ze mi tych par detailov za 15 eur nestoja, po zvazeni kvality zvuku, kvality konstrukcie a ceny je to 38% pre sennheisery a 62% pre creativy, mozno sa ale rozhodnem pre senny (kvoli kvalitnejsiemu vzhladu), lebo na dobre sa rychlo zvyka (neviem si odvyknut od kockoveho hnedeho cukru ), pretoze potom ma mozno bude mrziet ze som si vybral tie horsie hehhh, aj ked u sennheiserov by ma mrzel zahnuty jack k ipodu ......cize zatial tolko
// pridané po 18 minútach od posledného príspevku
preco to nespojilo ten doublepost do jedneho prispevku?? |
| |
  |
 |
Sabone
 Užívateľ
 Založený: 20.12.2007 Príspevky: 322 Bydlisko: Rimavská Sobota Vek: 22
 | Zaslal: Pi 20.01.12 15:38 |   |
Ci si uz audiolaik alebo nie, hlavne je ze si si skusil obidve slúchadlá. Ak podla teba hrajú rovnako, tak nakoniec uz musí vyhrať buďto dizajn alebo výsledná cena. Takto už aspoň s kludnym svedomim si jednu z nich mozes nechat. Samozrejme ešte si ich preskusaj na viacerých zariadeniach a potom sa rozhodni ktoré si z nich necháš a či vôbec ta jeden náhodou ešte nepresvedčí. dúfam ale že ti bude jeden z nich dlho slúžiť  |
_________________ MB:ASUS P5G41T-M/USB3 ; CPU:Intel Core2Quad Q6600 @3.0 GHz ; CPU COOLER:Arctic Freezer Pro 7 ; RAM:A-DATA 2x2GB DDR3 2000MHz Gaming Series ; GPU:Ati HD5770 Vapor-X ; PSU:be quiet! Dark Power Pro 650W ; HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Blue 320GB ; Case:Chieftec LBX-03 B-B-B ; Fan:6x Arctic Fan Blue Led
Notebook:Toshiba Satellite P200-13Z
Sound: Pioneer VSX 516 + Magnat Quantum 505 + I.Q TED 201 High-end Surround + Visaton SUB T-25.50 with Aldax SPV100 + Sennheiser HD 515 | |
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 20.01.12 23:04 |   |
teraz mam dilemu, ako som skoro neustale striedavo pocuval hudbu na obidvoch sluchatkach, zacalo sa mi zdat ze sennheisery hraju o kusok cistejsie, mozno to bude aj tym ze maju vzadu otvor a creativy nemaju, tym padom je to tam uzavrete a zvuk sa v usnej dutine nema kam vytracat ....aspon ma to tak napadlo ako laika
taktiez ten otvor prispieva k lepsiemu pohodli, totiz ja ked si nasadim creativy, tak citim ze je tam par sekund vyssi tlak v uchu, pomaly vzduch "vyfuci" a ustali sa na normale, ked vytahujem creativy z ucha, tak to viac "pukne" ako stupel zo sampanskeho, to je v pohode ale celkove sa so sennheiserami citim o nieco pohodlnejsie ....rozhodol by som sa jednoznacne pre tie cx 270, aj kvoli lepsej konstrukcii a ako ich tak striedam, tak ta konstrukcia teraz hra dost velku rolu, ako keby ste sadali z mercedesu do citroenu a naopak ...no ale ten detail, kvoli ktoremu mam dilemu je ZAHNUTY JACK, ked je v notebooku tak je to super - ale sluchadla potrebujem k ipodu (konkretne shuffle) a tam to bude dost nahovno vyzerat, aj z pohladu estetickeho, a aj z pohladu praktickosti
zajtra budem vediet viac, ked budem doma, a diky moc Sabone za radu s Senn. cx270, oblubil som si ich viac ako Creativy, ale neporadis mi nieco podobne s rovnym jackom? ..len aby som mal nad cim pouvazovat do zajtra .....diky |
| |
  |
 |
Sabone
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 20.01.12 23:26 |   |
Samozrejme sú Senny na vyššej úrovni a to nikto nezaprie. Čo je pre niekoho zanedbatelný rozdiel v kvalite u iného už nemusí byť. Faktom je ale že Senny hrajú určite lepšie ako tie Creative. S tým jackom ti ale moc neporadím, totižto ak si všimneš slúchadla od sennheiser skoro vsetky in-ear sluchadla maju lomeny jack. Neviem či to majú oni ako fenomén alebo čo Hladal som tento konkretny typ aj s rovnym jackom ale nenašiel som. Myslím ale že lomený jack je z praktického hladiska lepší, nakolko sa neláme tak lahko ako rovný. Myslím že tento detail by si uz nemal rozoberať. Zvykneš si na to. S inou značkou ti moc neporadím nakolko ako som pisal, senny maju skoro vsetky zahnute. Inear sluchadla moc nepoznam, skusal som ich pomerne málo a ak aj hej boli to prevazne uz spomenute Senny. Čo si pamätám že bolo kvalitné a s rovným jackom bol tento Beyerdinamic http://www.progamingshop.sk/beyerdynamic-dtx-50-sw-black-p-35970.html . Ale tento je uz cenou zase niekde inde. Počkaj či ti dakto ešte niečo neporadí. Iné okrem sennheisera ti neviem poradiť.
Ak máš možnosť ja by som skúsil ešte http://www.alza.sk/jays-a-jays-one-cerna-d246080.htm , Jays sú celkom ospevované slúchadlá ale nikdy som ich ešte nepočul. Poprípade nejaké to AKGčko ako napr. toto http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/eshop/22-1-Do-usi/23-2-klasicke/5/409-AKG-K318-black . Avšak ja by som bol skôr za štuple ako su tie senny a creative, mne osobne su pohodlnejšie ako napr. tie Akg čo som ti dal link. Myslím ale že by si nemal nadtým jackom polemizovať. Zvykneš si aj na to  |
_________________ MB:ASUS P5G41T-M/USB3 ; CPU:Intel Core2Quad Q6600 @3.0 GHz ; CPU COOLER:Arctic Freezer Pro 7 ; RAM:A-DATA 2x2GB DDR3 2000MHz Gaming Series ; GPU:Ati HD5770 Vapor-X ; PSU:be quiet! Dark Power Pro 650W ; HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Blue 320GB ; Case:Chieftec LBX-03 B-B-B ; Fan:6x Arctic Fan Blue Led
Sound: Pioneer VSX 516 + Magnat Quantum 505 + I.Q TED 201 High-end Surround + Visaton SUB T-25.50 with Aldax SPV100 + Sennheiser HD 515 | |
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 |
diky ze si das zalezat .....u jays jays sa mi nepaci ten kabel, sice sa nebude zamotavat ale toto nieje pre mna, a tiez suhlasim ze nic ine ako stuple pre mna teraz nema vyznam, pretoze pecky nehraju tie basy tak ako stuple a tiez mi pecky vypadavaju casto z usi, takze tie akg tiez odpadaju, bayerdynamic ako vravis su cenovo inde ....dufam ze ma za tie najblizsie dni ten lomeny jack prejde a aj na to si zvyknem, lebo je to fakt jedina vec ktora ma trocha odradza od sennheiserov, aj ked sennheisry ich maju lomeny asi vsetky a som asi jeden z mala kto toto riesi ...uvidim teda, a zatial dakujem
// pridané po 45 minútach od posledného príspevku
toto myslim
 |
| |
  |
 |
Sabone
 Užívateľ
 |
a takto neni kóšer? http://img718.imageshack.us/img718/120/appleipodshuffle2gb6gen.jpg ja to mám na ipode tiež takto a nikdy mi to pravdupovediac nezavadzalo  |
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 |
ten obrazok co si pridal vypada v pohode, no stale to nieje ono
na avmanii som zalozil temu rovny vs lomeny jack, tak pridam obrazok ktory som tam pridal hh
toto sa mi na rovnom jacku paci najviac, ze maly 12-gramovy ipod chytim aj za jack a ten lomeny je zbytocne komplikovany ....ale tak uz sa s tym budem musiet mozno zmierit ..alebo sa naserem fakt a vratim obidvojo sluchatok  |
| |
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 |
|
  |
 |
Vlad
 Užívateľ
 | Zaslal: Pi 27.01.12 21:07 |   |
takze nakoniec som sa rozhodl ze si necham tie sennheisery cx-270, prispelo k tomu aj to ze predajca na hifisluchadla.sk mi treti den neposlal ziadny potvrdzujuci email o tom ze si mozem prist na ich sklad po sluchadla, a na lomeny jack si budem musiet nejak zvyknut (mozno to bude lepsie jak keby bol rovny, kto vie), ked ich obcas zapojim k notebooku tak je urcite lepsie lomeny tak aj v tomto vidim vyhodu, ale hlavne sa mi paci viac dizajn sennheiserov a tiez nechcem komplikovat veci nekonecnym vracanim tovaru, jednoducho zrusim nedorucenu objednavku a hotovo .....dakujem za radu na tie cx-270, urcite mi pomohl tie rady vybrat si
akurat v poslednych par dnoch mam pocit ako keby sa mi usny kanal rozsiril a sluchatka teraz maju vacsiu tendenciu vypadnut hh, asi budem musiet skusit vacsie nadstavce |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|