IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @014
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Pohľadnica ku dňu matiek?

Jedine vlastnoručne s láskou robená. Viktoriánske obrázky na pohľadnice. www.creamia.sk

Zaregistruj sa!

Tvoj názor stojí peniaze. Vyplňte dotazník a zarobte si! www.marketagent.com

Magické nátačky

Akcia -60% iba za 5,80 Eur www.najdarceky.eu

Kúpa auta v Rakúsku

bezpečnejšia. Rakúsko, ako druhá krajina Európskej únie po Slovenskej autoviny.zoznam.sk

Koľko platí firma za PHM?

Sledujte náklady za PHM online. Zbavte sa administratívy a ušetrite movys.sk

Shark a problem s reklamaciou

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

Založený: 02.01.2006

PríspevokZaslal: Ne 20.09.09 19:45Odpovedať s citátomNávrat hore

Reklamoval som monitor Samsung (zobrazovacia vada) v zarucnej lehote 24 mesiacov v obchode Shark, kde bol aj kupeny.

Problem nastal, ked mi v Sharku povedali, ze seriove cislo monitoru vyrazene na zadnej strane monitoru sa nezhoduje s cislom uvedenym na fakture. Proti tomuto som sa vyrazne ohradil, nakolko viem, ze monitor, ktory som kupoval v obchode, je aj tym, ktory som priniesol na reklamaciu (a zaroven bol aj prvy a posledny LCD monitor, ktory som doteraz v zivote vlastnil). Tento fakt sa aj nasledne zapisal do reklamacneho protokolu, napriek mojim vyhradam a monitor bol prevzaty na reklamaciu.

Zakonna lehota 30 dni na reklamacne konanie uz ubehla a v predajni ani na 32 den moj monitor nemali fyzicky pritomny. Peniaze mi vratit Shark odmieta, nakolko stale tvrdia, ze monitor, ktory som reklamoval, nie je ten, co som kupoval.

Kedze mi kamarat predajcu v Sharku pred rokom robil, potvrdil mi, ze ich databazovy system si vedie aj seriove cisla pri predaji v systeme, preto nie je pri troske ochoty problem dohladat seriove cislo reklamovaneho monitoru v ich systeme a najst fakturu, ku ktorej je priradene. Na moju prosbu, dohladat seriove cislo mnou reklamovaneho monitoru v systeme reagovali negativne, s tym, ze to nie je ich povinnost.

Monitor som kupoval na rezervaciu, pocas kupy ich bol nedostatok a v case, ked som ho preberal na predajni mali posledne dva kusy, takze som si pomerne isty, ze moj rezervovany kus zamenili s druhym na predajni. Zial ochota overit tento fakt nie je v zaujme Sharku.

Ako by ste postupovali v takejto situacii? Za rady vopred dakujem.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
shaggy
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2006

PríspevokZaslal: Ne 20.09.09 20:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Máš potvrdenie o prijatí reklamácie? Ak ti vystavili papier a normálne monitor prijali, tak nie je o čom. Ak mali výhrady, tak ho nemali vôbec prijať. Tak či tak, nedodržali zákonom stanovenú lehotu, preto môžeš odstúpiť od zmluvy. A rovno sa obráť aj na SOI.

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 20.09.09 20:21Odpovedať s citátomNávrat hore

shaggy dakujem za odpoved, samozrejme, ze potvrdenie mam, ako aj vsetky papiere o kupe. Na SOI sa obratim, ty ale maju v pravomoci len to, ze im za nedodrzanie daju pokutu, to ale neznamena, ze budu ochotni vratit peniaze za monitor.

Peniaze teda proste vratit nechcu ani na zaklade tychto faktov, preto by som rad vedel, ako to dalej riesit. Skoda, ze som nevedel, ze je to v podstate MO Agemu, to by som tam naozaj ten monitor nekupoval (vzhladom na predchadzajuce skusenosti z minulosti)
shaggy
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: Ne 20.09.09 23:42Odpovedať s citátomNávrat hore

Prezeral si si ten papier? Prevzali to od teba ako "reklamáciu", alebo ti poskytli len nejaký pozáručný servis (keďže podľa nich išlo o iný monitor)?
S riešením ti tu už moc nepomôžeme, skús sa obrátiť na nejaké špecializované fórum, tam ti poradia lepšie.

Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailZobraziť autorove WWW stránky
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 21.09.09 8:28Odpovedať s citátomNávrat hore

nie shaggy, islo o klasicku zarucnu opravu, nie pozarucnu, to by som tam urcite nenechal

specializovane forum som hladal, nasiel som spotrebitelia.sk, ale stadial mi uz vyse tyzdna nik neodpisal, i ked som ich kontaktoval priamo na mail
shaggy
Moderátor
Moderátor

PríspevokZaslal: Po 21.09.09 11:25Odpovedať s citátomNávrat hore

Špecializované fórum som myslel napríklad porada.sk - tam majú s tým určite väčšie skúsenosti.

icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 21.09.09 11:46Odpovedať s citátomNávrat hore

dakujem za info, skusim aj tam
f4r0
Moderátor
Moderátor

Založený: 08.11.2006

PríspevokZaslal: Po 21.09.09 12:57Odpovedať s citátomNávrat hore

skusil by som podla product number zistit kam putoval od vyrobcu, resp, distributora. bude to asi interna informacia, no za pokus nic nedas.
no ak to bude shark, mas imho na 80% vyhrate.

//este ma napada, nechat shark sharkom a ist priamo k autorizovanemu servisu. im je jedno kto ho predal. podla P/N si ho vyhladaju a budu postupovat dalej. (osobna skusenost)

Inteligencia je to, čo používaš keď nevieš čo máš robiť Jean Piaget
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQMSNJabberFacebookZobraziť autorove WWW stránky
patrick1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 16.07.2007

PríspevokZaslal: Po 21.09.09 14:05Odpovedať s citátomNávrat hore

ešte to môžeš skúsiť aj na http://staznosti.sme.sk/index.php možno negatívna reklama trochu Shark rozhýbe...

EDIT: opraveny link

AMD Athlon 64 X2 6000+ and Thermaltake Mini Typhoon, Creative SB AUDIGY SE, PCI DVDRW/ RAM LG GSA-H62N SATA, MSI K9N - SLI, Kingston 4x1GB DDR2-677 CL5 Dual Channel kit, HDD Samsung SpinPoint T166 320GB 16MB SATAII, HDD Samsung F2 1TB + externý box, Sapphire ATI Radeon X1950XT Accelero 256MB, powered by active Fortron Blue Storm II 400w, PHONE1: Samsung Xcover 271, PHONE2: Toshiba G810 (WM 6.1Pro), Tlačka: HP LaserJet P1005
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
icefire
Zablokovaný užívateľ
Zablokovaný užívateľ

PríspevokZaslal: Po 21.09.09 15:44Odpovedať s citátomNávrat hore

f4r0 napísal:
skusil by som podla product number zistit kam putoval od vyrobcu, resp, distributora. bude to asi interna informacia, no za pokus nic nedas.

//este ma napada, nechat shark sharkom a ist priamo k autorizovanemu servisu. im je jedno kto ho predal. podla P/N si ho vyhladaju a budu postupovat dalej. (osobna skusenost)

No zaniest do servisu inde ho zial nemozem, nakolko ho stale nemaju u seba, ale v servise. Co sa tyka sledovania jeho distribucnej cesty pred predajom, netusim, kde sa k takejto informacii dostanem, pochybujem, ze to bude volno dostupne na nejakej www stranke.

patrick1 staznosti.sme.sk poznam, jednu staznost tam uz mam zverejnenu, takze to zatial odlozim na neskor, pokial sa to nevyriesi do urciteho casu.
a4000
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 27.09.2006

PríspevokZaslal: St 23.09.09 10:55Odpovedať s citátomNávrat hore

f4r0 napísal:

podla P/N to urcite nevysledujes, nakolko P/N je u kazdeho monitora daneho typu rovnake, stale to musi byt ked uz tak P/N (part number) + S/N (serial number)...

taktiez v autorizovanom servise urcite nestaci iba P/N, plati to co vyssie...

no a on ma prave problem s tym S/N, ze nesedi s tym, ktore ma pravdepodobne uvedene na dodacom liste k LCD

to icefire:
do buducna si urcite stale skontroluj pri kupe realne S/N na zariadeni a S/N uvedene v dodacom liste, ak nesedi, ihned to reklamuj! teraz su v podstate "vo vyhode" oni, proste z ich pohladu reklamujes u nich LCD, ktore si tam podla dokumentacie nezakupil...
samozrejme, to ako sa spravaju je dost neprofesionalne, pravdepodobne urobili chybu oni a preco by si to mal znasat Ty? postupoval by som tak, ako Ti radil shaggy, LCD Ti prebrali na zarucnu opravu, tak nech ju riesia
a urcite kontaktuj SOI, 30 dnova lehota na zarucnu opravu uplynula, mas narok na opraveny vyrobok resp. vratenie penazi

Zaslať odpoveď