|
 | | |
| Autor | Správa |
Cormick
 Užívateľ
 Založený: 15.09.2007 Príspevky: 92 Bydlisko: Nitra
 | Zaslal: Ut 23.12.08 17:17 |   |
Som bol nedavno nakupovat v Nitrianskom Metre a vo vaku som notebook. Nechcel som ho nechat len tak v aute. Vsetko bolo v pohode, nakupil som zaplatil a ked som uz vychadzal von prechadzal som cez tie bezpecnostne senzory a zacalo to pistat . Tak dosla SBS-ka a zistilo sa ze to robi ten notebook vo vaku.
Tak ma zaujima ze na co to v tom notebooku zareagoval senzor ked to zachytil? |
| |
  |
 |
hana
 Užívateľ
 Založený: 12.12.2008 Príspevky: 123 Bydlisko: Nové Zámky
 | Zaslal: Ut 23.12.08 17:21 |   |
Zalezi aky senzor tam maju, ale pravdepodobne to bol snimac EAN kodu, v tom metre asi mali podobny a ked ti ho neodblokovali pri pokladni proste to zacalo pipat. (nemusel to byt notas, mohol to byt napr taska hyg. vreckovky alebo pod) |
| |
  |
 |
shiro
 Skúsený užívateľ
 Založený: 12.10.2006 Príspevky: 9660
 | Zaslal: Ut 23.12.08 18:23 |   |
EAN kod sa snima opticky skenerom. co mu tam mohlo pistat bol RFID cip, ale ten sa pri kase deaktivuje. ak mu to zle deaktivovali tak mohlo pipat. alebo len book poplietol snimac, ono to pracuje s nejakou radiovou frekvenciou na ktorej snima tie RFID cipy |
_________________ AMD Phenom II 955 BE 3.2GHz, 4GB RAM DDR3-1333 A-Data, MB Gigabyte MA-770T-UD3P, Kingston SSDNow V 64GB 2.Gen., WD 640GB + WD 1TB, Gigabyte GeForce GTX275 896MB, 2xDVD+-RW NEC 7173, LCD BenQ G2400Wa 24", MS Wireless optical mouse 2.0A, Keyboard Prestigio, Creative SBS 380 2.1 | |
  |
 |
marzo
 Čestný člen
 Založený: 10.11.2005 Príspevky: 1404 Bydlisko: Banská Bystrica
 | Zaslal: Ut 23.12.08 20:31 |   |
V obchodoch sa skor pouzivaju bezpecnostne brany/anteny ktore pracuju na principe elektromagnetickeho pola medzi antenami a nieje to naozajstny radiovy RFID ktory ma pamat aj niekolko kB co pri takomto niecom netreba, tam staci zapnuty-vypnuty co je 1bit ak sa nemylim, na pokladni sa zmeni polarita toho bezpecnostneho prvku cim sa vypne. |
_________________ Bezpodpisoid fórumový | |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |