| Autor | Správa |
Pyroman16
 Užívateľ
 Založený: 11.02.2011 Príspevky: 3
 | Zaslal: Pi 11.02.11 21:44 |   |
mam 2 problémy:
1. problem je, že mam zapojenu novu LG SATA DVD mechaniku, ktora blika a da sa aj vysunut (čiže zapojenie do zdroja je v poriadku ), ale nebootuje mi z nej a nie je zobrazena v tento počitač. pred tym som mal 2 IDE mechaniky, kt. som po zapojeni tejto odpojil. rozmyšlal som či nie je treba niečo nastavit v BIOSe, ale tu sa zaroven dostavam k 2. závažnejšiemu problemu: nedá sa mi vojst do SETUPu (DEL), boot menu (F11) ani network boot (F12). okrem toho mi za tymito možnostami zobrazuje Go--> Flash Recovery a pod tym veta: Starting Flash Recovery press "Y" to begin, press "N" to exit. jedine na čo mi reaguje, je na pismeno N. z toho som vydedukoval, že mi to nejde kvoli tomu a treba flashnut bios. flashol som ho na noviu verziu cez utility, lenže ta je z toho isteho roku ako ta predošla (rok 2004), len akurat o par mesiacov novšia a novšiu verziu biosu mi už nenašlo. Zakladna doska je: MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0). Neda sa to nejako obist aby mi tuto spravu nezobrazovalo? Prípadne nejake iné riešenia? |
| |
  |
 |
mirom
 Užívateľ
 Založený: 18.12.2008 Príspevky: 8751 Bydlisko: Považská Bystrica Vek: 19
 |
No ak si flashol bios na najnovsiu verziu a stale ti to vypisuje tak byt tebou sa obratim na technicku podporu MSI. Z toho co pises to znie tak, ze ti Windows funguje a neda sa dostat len do BIOSu takze kontaktuj MSI technicku podporu. Nic ine ma nenapada.
A ku tej mechanike tolko, ze mozes vyskusat iny SATA port na doske alebo este skusit nahodit novy FW na tu mechaniku. |
_________________ MB: MSI 785GM-E51, CPU: AMD PHENOM II X4 925, CPU cooler: CoolerMaster Hyper 212+, RAM: Corsair XMS3 4GB (Kit 2x2GB) 1600MHz DDR3, CL9, HDD: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, VGA: Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD5770, PSU: Corsair VX450, DVD-RW: SAMSUNG SH-S223C, CASE: CoolerMaster Elite 330 Black, LCD: LG FLATRON W2246T, 21.5", OS: 7 Home Premium SK, 64bit, Repro: Behringer MS40 + Monacor CARPOWER SP-252c (DIY BOX), Mouse: A4Tech EVO XGame XL740, Red, Mouse pad: SteelPad QcK+, Keyboard: TRUST KB-2200.
Na súkromné správy týkajúce sa Vašich problémov neodpovedám, na riešenie je tu fórum! | |
   |
 |
brmbo
 Skúsený užívateľ
 Založený: 08.01.2009 Príspevky: 8579 Bydlisko: Sládkovičovo Vek: 32
 |
mne to pripada ze to vobec do satat portu nepichol, teda nezapojil kabel, ale to len tak na okraj, nechem urazit, ale mozno je to tak |
_________________ NB IBM ThinkPad R50e - šuna - Win XP Prof 32-bit
fén: SonyEricsson XPERIA Ray
Xbox 360 250Gb Premium S
neposkytujem poradenstvo cez SS, skype ani ICQ, na takéto veci je tu toto skvelé forum... ďakujem za pochopenie | |
    |
 |
Pyroman16
 Užívateľ
 |
brmbo, do sata portu som to zapichol, teda aspon si myslim, ked som to zapichol do portu tvaru L s označenim SATA1 (prip. SATA2 hned vedla, skušal som oba). a sata kabel by inde nešiel zapichnut
// pridané po 37 sekundách od posledného príspevku
a neboj, neurazil si ma
// pridané po 1 minúte od posledného príspevku
čo je to FW? |
| |
  |
 |
cape
 Užívateľ
 Založený: 20.01.2011 Príspevky: 152 Bydlisko: Košice
 |
FW=firmware. nemas deaktivovane SATA v biose? alebo zapnutu podporu AHCI. do BIOSu sa nevies dostat odjakziva alebo az po pripojeni SATA LG DVD? |
| |
  |
 |
Pyroman16
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 13.02.11 14:14 |   |
no takto: ja to PC mam tak trochu všelijak skladane. povodne som mal pred tym inu mainboard s procesorom, ale naskytla sa mi možnosť lepšieho procika aj s doskou. takže by sa dalo povedat, že mam v podstate nove PC. ale robi to od začiatku čo to mam. vlastne jediny krat, kedy mi tu spravu nezobrazilo, bolo ked som ten bios flashol, ale to som vyšiel z toho že sa na to neskor pozrem. lenže nebudem predsa flashovat bios pokažde ked v nom budem chcet niečo nastavit, preto sa pitam, či sa neda nejako vypat, aby tu spravu nezobrazovalo a dalo sa mi hocikedy dostat do biosu. |
| |
  |
 |
ivan.rozkov
 Užívateľ
 Založený: 15.03.2011 Príspevky: 8
 | Zaslal: Ut 15.03.11 23:59 |   |
| Pyroman16 napísal: | mam 2 problémy:
1. problem je, že mam zapojenu novu LG SATA DVD mechaniku, ktora blika a da sa aj vysunut (čiže zapojenie do zdroja je v poriadku ), ale nebootuje mi z nej a nie je zobrazena v tento počitač. pred tym som mal 2 IDE mechaniky, kt. som po zapojeni tejto odpojil. rozmyšlal som či nie je treba niečo nastavit v BIOSe, ale tu sa zaroven dostavam k 2. závažnejšiemu problemu: nedá sa mi vojst do SETUPu (DEL), boot menu (F11) ani network boot (F12). okrem toho mi za tymito možnostami zobrazuje Go--> Flash Recovery a pod tym veta: Starting Flash Recovery press "Y" to begin, press "N" to exit. jedine na čo mi reaguje, je na pismeno N. z toho som vydedukoval, že mi to nejde kvoli tomu a treba flashnut bios. flashol som ho na noviu verziu cez utility, lenže ta je z toho isteho roku ako ta predošla (rok 2004), len akurat o par mesiacov novšia a novšiu verziu biosu mi už nenašlo. Zakladna doska je: MSI 865PE Neo2-PS (MS-6728 v2.0). Neda sa to nejako obist aby mi tuto spravu nezobrazovalo? Prípadne nejake iné riešenia? |
caf,ja mam uplne presne rovnaky problem,az na to ze mne sa to stalo odrazu po preinstalovani win xp na win 7 s tym,ze to do urciteho casu slapalo a zrazu presne to co tebe,raz som tam omylom vlozil jedno dvd a to nacitalo asi pocas 2 dni a dlalej presne toiste ja mam typ lg gsa - h5n s tym,ze nefunguje ani druha taka ista napalovacka vtomto pocitaci,ale v inych funguje.co to do kelu moze byt ? firma lg na mna z vysoka viete co... |
| |
  |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|