IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @973
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Rekreačný dom Pod Kostolom

Ideálne miesto pre rodinné dovolenky v nádhernom prostredí Liptovské Revúce. www.chata-revuce.sk

Hotely, penzióny, horské chaty

Hľadáte kvalitné ubytovanie zároveň spojené s výbornou starostlivosťou? www.dolne-rakusko.info

Kedy sa oplatí prerobiť auto

na plyn? Nemusíte nevyhnutne hľadať kalkulačku a papier, aby ste si autoviny.zoznam.sk

Nožnice na kríky

Silné náradie pre presné a pohodné strihanie a úpravu kríkov. www.gardena.sk

Našiel som spôsob bieliť zuby

Podarilo sa mi vybieliť si zuby bez drahých procedúr u zubára. www.zuzaninblog.com

rychlokurz geniality

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
Asti
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 28.04.2007

PríspevokZaslal: Ut 16.12.08 23:17Odpovedať s citátomNávrat hore

zdravim mam jeden problem
potrebovala by som na zapocet jeden maly programik v pythone mno a nejako sa nam skratil deadline a ja nestiham uz prejst cely tutorial - skusky a spol. cosi uz mam ale stale tam sarapati jedna funkcia a vazne neviem co s nou.
podotykam ze s programovanim som sa stretla vobec prvykrat...a vazne sa nedokazem naucit programovat za par dni
mohol by mi niekto pomoct pls?
dakujem

p.s. aby som upresnila - program je o tom, ze sa nahodne stretnu dve zvierata napr macka a mys, macka zozerie mys ale naopak nie...nejake znaky dedicnosti.
no a spominana jedna funkcia stale hadze chyby...nebudem to cele pisat sem, je niekto komu by som to mohla poslat na kontrolu?
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Flety
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.11.2006
Vek: 18

PríspevokZaslal: Ut 16.12.08 23:26Odpovedať s citátomNávrat hore

Napíš to celé sem a kto ti vie pomôcť tak ti pomôže tu

Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5K CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 5-5-5-12 GPU: Saphire ATi Radeon HD5850 Toxic HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: Fortron Epsilon 700W LCD: LG L226W 1680x1050 2ms
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuOdoslať e-mailICQSkypeFacebookZobraziť autorove WWW stránky
walther
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 24.01.2008
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ut 16.12.08 23:34Odpovedať s citátomNávrat hore

práveže tu ti nepomôže asi nikto, lebo je tu všeobecné pravidlo, že vypracúvanie príkladov do školy bez akejkoľvek snahy zo strany študenta je zakázané... soráč, ale takých ako si ty tu už bolo.. tváriš sa, že si na vysokej škole, a teda si si to vybrala. Ty si všimneš počas zápočtoviek, že si sa nezvládla nič naučiť ?? nie je to trocha moc ?
Daron
Administrátor
Administrátor

Založený: 08.08.2007
Vek: 24

PríspevokZaslal: Ut 16.12.08 23:35Odpovedať s citátomNávrat hore

el mariachi, pise ze jej hadze chyby jedna funkcia, cize snaha tam asi bola, uvidime ci to sem postne, inak aj ten report bol neopodstatneny

Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.12.08 1:38Odpovedať s citátomNávrat hore

citala som pravidla kua a ty poriadne citaj prispevky.
inak mam jednu vseobecnu otazku-ked sa tie zvierata maju iba stretavat a vrazdit sa navzajom, nemusim pouzit nic take ako konstruktor a destruktor vsak...zadam nejaky pocet cyklov a python to pochopi? totiz nezalezi na tom ze ked niektore zviera bude zabite druhym, neobjavi sa v nasledujucom stretnuti...

tento tyzden to uz asi nestihnem pozriet, ak to nedoriesim cez sviatky tak sa ozvem, nemam teraz cas. ale dobre vediet ze s tym viete a ma mi kto poradit. dik.
p360t
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

Založený: 30.05.2006

PríspevokZaslal: St 17.12.08 10:35Odpovedať s citátomNávrat hore

No, je rozdiel zabiť a zabiť. Zabiť zvieratko v programe môžeš aj tak, že nejakej členskej premennej typu boolean jeZive priradíš hodnotu false a ďalej pracuješ len s tými ziveratkami, pre ktoré má premenná jeZive hodnotu true.

Konštruktory a deštruktory sa zase používajú pri vytváraní a odstraňovaní samotných premenných.
kód:
class Zvieratko:
    jeZive = True
    meno = ""

def __init__(self, meno):
        self.meno = meno
        print "Narodila sa premenna pre zvieratko " + self.meno

def __del__(self):
        print "Umrela premenna pre ziveratko " + self.meno

def zabiSa(self):
        self.jeZive = False
        print "Umrelo samotne zvieratko " + self.meno

class Macicka (Zvieratko):
    def mnau(self):
        print  self.meno + ": mnau!"

class Myska (Zvieratko):
    mamSyr = False
    def zoberSyr(self):
        if (self.jeZive):           
            print self.meno + ": Utekam pre syr! Beriem syr! Mam syr!"
            self.mamSyr = True
        else:
            print self.meno + "Nemozem zobrat syr, som mrtvy"

tom = Macicka("Tom")
jerry = Myska("Jerry")

tom.mnau()
jerry.zoberSyr()
jerry.zabiSa() # zabije myšku jerry, ale premenná jerry normálne existuje
jerry.zoberSyr()

del jerry # odstráni samotnú premennú jerry

tom.mnau()

# tento riadok nemôžeš odkomentovať, lebo jerry už nie je platná premenná
#print jerry.meno

del tom #

[quote="A. S. Tanenbaum"]The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.[/quote]
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
Asti
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.12.08 13:18Odpovedať s citátomNávrat hore

to boolean suvisi s booleovskymi funkciami zejo...cosi si z tej diskretky pamatam a preto sa mi to takto zda byt jednoduchsie, dakujem. a dobry napad si dostal s tomom a jerrym, to este nikto z kruzku nemal
p360t
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: St 17.12.08 20:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Boolean je jednoducho logická hodnota, True (pravda), alebo False (nepravda).

[quote="A. S. Tanenbaum"]The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.[/quote]
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQZobraziť autorove WWW stránky
Asti
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: So 03.01.09 1:24Odpovedať s citátomNávrat hore

tak toto som nejako vybrejnila ale kibicuje mi to na tabs and spaces

dalej, v siestom riadku cosi nie je s kostolnym poriadkom, notepad++ mi to nechce spustit mozte to niekto skontrolovat? je to velmi jednoduchy program ale staci to, mam to ako volitelny predmet a aby som vyviedla z omylu niektorych co si o mne mysleli ze chcem od vas zazraky, tak to, ze treba programovat, sme sa dozvedeli pred vianocami.

http://www.sendspace.com/file/yz6ogb ak by ste to chceli stiahnut

dakujem za pomoc
p360t
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 04.01.09 19:30Odpovedať s citátomNávrat hore

Python používa tzv. significant whitespace - to znamená, že záleží na počte a umiestnení "bielych" znakov - medzier, tabulátorov, koncov riadkov...

Z tvojho obrázka sa mi javí, že riadky 7 a 8 by mali byť o jeden tabulátor späť (doľava) a riadky 14 až 17 pre zmenu o jeden tabulátor ďalej (doprava).

Možno by sa ti zišla nejaká takáto príručka.

Bohužiaľ, nemám čas na hlbší ponor do tvojich zdrojákov, pretože sa sám musím učiť na skúšky.

Inak by ma zaujímalo, študuješ naozaj na FMFI UK Aplikačné programy v biofyzike? Kto to preboha učí (som študent FMFI, informatiky).

Asti
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 05.01.09 0:50Odpovedať s citátomNávrat hore

aplikacne programy su iba predmet, uci ich dr rybar. moj odbor je biomedicinska fyzika
dakujem za odpoved, skusim to posunut
p360t
Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ

PríspevokZaslal: Po 05.01.09 12:18Odpovedať s citátomNávrat hore

Nuž, tak ak ste naozaj nevedeli, že niečo bude treba programovať, treba sa poriadne ozvať do študentskej ankety...

Asti
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Po 05.01.09 22:13Odpovedať s citátomNávrat hore

ale ved to nie je tragedia, trosku sme sa potrapili, my sme na to zvyknuti
no a mysleli sme si to preto lebo minulorocni druhaci, ktori mali tento predmet zapisany, nemuseli mat nic podobne.
Zaslať odpoveď